Βόλος - Παναθηναϊκός: Στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πέρασε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς και τη "λευκή" ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο.

Οι Πράσινοι έχασαν σωρεία μεγάλων ευκαιριών και είχαν δοκάρι με τον Μαουρίσιο στο 84', όμως δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τον Βόλο, κρατώντας άνετα το μηδέν στην άμυνα.

Οι Βολιώτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκρίλο για φάουλ στον Παλάσιος στο 80'.

Το ματς

Ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πλησιάζει δύο φορές στα πρώτα πέντε λεπτά το γκολ. Αρχικά ο Βιγιαφάνιες έπιασε στο 3' μία πολύ καλή κεφαλιά, με τον Κότνικ να επεμβαίνει όμως σωτήρια. Ένα λεπτό μετά, ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Μαουρίσιο αυτή τη φορά.

Οι «πράσινοι» ήταν κυριαρχικοί και ο λόγος που δεν πέτυχαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η αστοχία και εν μέρει η ατυχία. Το «τριφύλλι» είχε νέα καλή στιγμή, ως αποτέλεσμα της υπεροχής τους, με τον Χατζηγιοβάνη να φτάνει μία ανάσα από το γκολ. Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 19ο λεπτό, ωστόσο το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έφτασε στο γκολ στο 27', ωστόσο το γκολ του Βέλεθ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, έπειτα και από χρήση του VAR.

Μπορεί το «τριφύλλι» να είχε υπέρ του σκορ από τον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου (2-1), ωστόσο σχεδόν σε κανένα σημείο του επαναληπτικού δεν επαναπαύτηκε στο προβάδισμά του. Ο Βόλος έμοιαζε εγκλωβισμένος και ο Παναθηναϊκός και στο 70', ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία με τον Μαουρίσιο. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα, ο Χατζηγιοβάνης έστρωσε την μπάλα, αλλά ο Βραζιλιάνος από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα.

Οι ευκαιρίες για τους «πράσινους» δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 84ο λεπτό το «τριφύλλι» είχε και δοκάρι! Ο Μαουρίσιο και πάλι βγήκε πρόσωπο με το τέρμα, σούταρε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κότνικ. Σαν να μην έφταναν όλα στους Βολιώτες, η θεσσαλική ομάδα είχε μείνει και με 10 παίκτες από το 80' με την αποβολή του Γκρίλο. Τελικώς, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει απολύτως δίκαια την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κόντικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Γκρίλο, Ρομέρο (79’ Σοάρες), Φεράρι, Μπαρτόλο, Τσοκάνης (54’ Ορόζ), Ρεγκατίν, Φερνάντες, Σοάρες, Φαν Φέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Kώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μαουρίσιο (87’ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Λούντκβιστ), Μακέντα (87’ Βιτάλ), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος).