Κηφισιά - ΑΕΚ: Αγγαρεία και... ισοπαλία! Έγραψε ιστορία η Κηφισιά κόντρα στην ΑΕΚ. Ισόπαλη 1-1 η ρεβάνς του 4-0 στο ΟΑΚΑ με την Ένωση να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συνέχισε να προβληματίζει η ΑΕΚ με την εικόνα της, μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 1-1 στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στην Κηφισιά, η πρόκριση όμως έτσι και αλλιώς είχε κριθεί στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με το 4-0 να μην αφήνει άλλα περιθώρια.

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με τον Λιβάι Γκαρσία, οι γηπεδούχοι όμως ισοφάρισαν με τον Τετέτι που πέτυχε ιστορικό γκολ, αφού ήταν το πρώτο της Κηφισιάς απέναντι στην ΑΕΚ.

Έκπληξη στη σύνθεση

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με Σιμόες και Σιμάνσκι, ανέβηκε από την ΑΕΚ Β' ο Γιώργος Μουστακόπουλος. Ο 21χρονος όχι μόνο πήρε μέρος στην αποστολή αλλά είδε και φανέλα βασικού από τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος έκανε αρκετές αλλαγές στο σχήμα, αφού η πρόκριση είχε κριθεί στο πρώτο παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς, πέρα των προαναφερθέντων έλειπαν οι Στάνκοβιτς, Γαλανόπουλου και Μιτάι, ενώ προέκυψε πρόβλημα και με Βράνιες.

Κηφισιά (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος, Πρίτσας (66' Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58' Καλλέργης), Καραγκούνης (58' Φερέιρα), Κρητικός (66' Τετέι)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Μήτογλου (59' Λάτσι), Μοχαμαντί (83' Χατζισαφί), Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς, Τάνκοβιτς (66' Τσούμπερ), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ

Το ματς

Μετά το 4-0 του ΟΑΚΑ και δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ήταν φυσιολογικό, ο επαναληπτικός αγώνας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κηφισιά να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Παρ' όλα αυτά, όπως στο πρώτο ματς έτσι και στη ρεβάνς, η ομάδα των βορείων προαστίων δυσκόλεψε αρκετά την Ένωση. Για ένα ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν δυσκολίες στη δημιουργία.

Οι παίκτες του Γιαννίκη προσπαθούσαν να διασπάουσαν την αντίπαλη άμυνα από τα πλάγια, χωρίς ωστόσο να έχει φτιάξει κάποια καλή φάση ως τώρα. Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή από πλευράς κιτρινόμαυρων καταγράφηκε στο 30'. Έπειτα από συνδυασμό με τον Γκαρσία, ο Γέβτιτς γύρισε ωραία την μπάλα από αριστερά, με τον Ανσαριφάρντ να πιάνει τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Αντωνόπουλο να αποκρούει. Στο 43' ο Τάνκοβιτς έπιασε μια κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκαρσία από δεξιά, η προσπάθεια του Σουηδού όμως παρότι ήταν από καλή θέση στερήθηκε δύναμης με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς να μπλοκάρει εύκολα.

Οι γηπεδούχοι πάντως έκαναν κάποιες προσπάθειες για να απειλήσουν τον Τσιντώτα, κυρίως με σουτ. Αποδείχτηκαν όμως εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα των κιτρινόμαυρων.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 55'. Η Κηφισιά πήγε να απαντήσει 6 λεπτά αργότερα, αλλά η φιλότιμη και συνάμα αξιόλογη προσπάθεια του νεοεισελθέντα Καλλέργη ήταν άστοχη.

Ο Μοχαμάντι, από πλευράς Ένωσης, ύστερα από ωραίο συνδυασμό απείλησε στο 67' με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το γυριστό σουτ του Αγγελόπουλου για την Κηφισιά δεν είχε θετική κατάληξη. Οι γηπεδούχοι όμως ήθελαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Το πίστεψαν και το κατάφεραν. Στο 73', σε μια βαθιά μπαλιά που έγινε στην πλάτη του Λάτσι, ο Τσιντώτας έκανε άστοχη έξοδο μακριά από την εστία του, ο Τετέι τσίμπησε εύκολα την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και έφερε το ματς στα ίσια.

Η Ένωση είχε κάποιες προσπάθειες από πλευράς, Τσούμπερ και Γέβτιτς, ριψοκινδύνεψε όμως, αφού η Κηφισιά λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90' έχασε μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα ο σκόρερ Τετέι 90', έκανε φοβερή ενέργεια και σούταρε διαγώνια στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ! Η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε στο 91' με σουτ του Ρότα.

Τα γκολ