Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: "Μάχη" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για Έλληνα άσο - "Τον έχασαν... τζάμπα στην Τούμπα - Από επιθετικός έγινε..."
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-24 19:07:00

"Μάχη" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για Έλληνα άσο - "Τον έχασαν... τζάμπα στην Τούμπα - Από επιθετικός έγινε..."

του Γιώργου Κτενά
"Μάχη" ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για Έλληνα άσο - "Τον έχασαν... τζάμπα στην Τούμπα -  Από επιθετικός έγινε..."

Η ιστορία πίσω από το πιο hot όνομα στη Super League τη φετινή σεζόν. Το Sportdog.gr παρουσιάζει πώς ξεκίνησε την καριέρα του ο Αντώνης Τσιφτσής, που βρίσκεται στο στόχαστρο των δύο Δικεφάλων και αποκαλύπτει γιατί θα μπορούσε ήδη να φοράει τα ασπρόμαυρα.

Στο στόχαστρο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έχει βρεθεί ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Αντώνης Τσιφτσής, δεδομένου ότι διανύει εξαιρετική σεζόν με τον σύλλογο της Αρκαδίας.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Σάββα Παπαδόπουλο, πρόεδρο της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών από την προέρχεται ο Τσιφτσής, αλλά και οι Γιάννης Μιχαΐλίδης και Δημήτρης Πέλκας, προκειμένου ν να μάθουμε περισσότερα για τον 22χρονο τερματοφύλακα και τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

"Έπαιζε σέντερ φορ ο Τσιφτσής - Για αυτό του αλλάξαμε θέση - Δεν είναι καλαμοκαβαλισμένος"

"Ήταν ένα παιδί περισσότερο εσωστρεφές και συνεσταλμένο, χαμηλών τόνων. Είναι από την Πέλλα, έπαιζε ως σέντερ φορ. Τελικά όμως καταλήξαμε ότι με τις προδιαγραφές που έχει, το πώς ψήλωνε κ.λπ., ήταν καλύτερο να τον προωθήσουμε ως τερματοφύλακα. Έχουμε πολύ καλό προπονητή τερματοφυλάκων, που μπορεί να αναγνωρίσει ποιος κάνει για τη θέση, οπότε αποφασίσαμε να αγωνιστεί ως γκολκίπερ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, o Σ. Παπαδόπουλος, και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την επαφή που συνεχίζει να υπάρχει με τον νεαρό άσο:

 "Είχε έρθει και είχε μιλήσει στα παιδιά και μου είχε κάνει εντύπωση που τόνισε ότι πρέπει να δουλέψουν πολύ. Δεν είναι καλαμοκαβαλισμένος, έχει αντίληψη γύρω από τη ζωή προσγειωμένη. Και πολύ προσγειωμένος είναι και στον Αστέρα, που έδειξε τεράστια υπομονή τα χρόνια που βρέθηκε εκεί. Και ανταμείβεται, τώρα, για την υπομονή που είχε δείξει".

"Στο top10 στα αντρικά μοντέλα - Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ - Για αυτό πήγε στον Αστέρα"

Τι είχατε δει και τον κρατήσατε στην ακαδημία;

"Το βασικό στοιχείο ήταν ο σωματότυπός του. Άρχισε να αναπτύσσεται, δεν είχε περιττά κιλά, δεν είχε βαρίδια πάνω του.Επίσης, είχε πολύ καλή αλτικότητα από μικρός, έκανε αίσθηση η παρουσία του. Αν υπήρχε διαγωνισμός για ανδρικά μοντέλα, θα ήταν στο top10 ως έφηβος λόγω κορμοστασιάς. Ο προπονητής είχε εστιάσει και στην τεχνική και άρχισε να το πιστεύει και ο ίδιος. Άρχισαν οι καλές εμφανίσεις στην ακαδημία, άρχισαν να τον παρακολουθούν, είχε εστιάσει στην περίπτωσή του ο ΠΑΟΚ αλλά δεν ευδοκίμησε γιατί ήταν πιο αποφασιστικός ο Αστέρας".

Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλους μεγάλους;

"Εκφράστηκε το ενδιαφέρον από ΠΑΟΚ, είχαν αρχίσει κι άλλες ομάδες όπως η Βέροια, η Ξάνθη και ο Πιερικός. Αλλά είχε κινηθεί πιο αποφασιστικά ο Αστέρας".

"Κατέβαζε ρολά και ξεκινούσε από αυτόν η ομάδα - Τον θέλει και ο ΠΑΟΚ - Έτσι μπορεί να πετάξει"

Τι είναι εκείνο που τον κάνει να ξεχωρίζει;

"Θέλει να δουλέψει πολύ και είχε την αίσθηση από μικρός ότι το έχει. Η ομάδα ξεκινούσε από αυτόν, ειδικά όταν βρέθηκε στην Κ17, κατέβαζε τα ρολά και έδειχνε ότι είναι εδώ".

Θεωρείτε ότι μπορεί να πάει σε μεγάλη ομάδα;

"Δεν θα έλεγα ότι είμαι εκείνος που θα υπογράψει την εγγυητική για κάτι τέτοιο. Νομίζω όμως ότι δεν είναι τυχαίο που μπαίνει στο στόχαστρο μεγάλων συλλόγων, γιατί έχει ακουστεί και ο ΠΑΟΚ ότι έχει δείξει ξανά ενδιαφέρον. Το έχει, μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Στους τερματοφύλακες είναι σημαντική η ψυχολογία, η προσέγγιση, το αγκάλιασμα. Αν του δείξει ένας προπονητή εμπιστοσύνη, πετάει. Και ο Αντώνης μπορεί να πετάξει, γιατί δουλεύει πολύ". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σκούπα" στην ΑΕΚ με 5 αποχωρήσεις - Στη λίστα δύο TOP ονόματα - Παίρνει χάφαρο από... Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags