Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ποιο είναι το νέο πλάνο Σαββίδη και Μπότο για τον Δικέφαλο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-01 11:00:00

"Αυτό είναι το νέο πλάνο Σαββίδη και Μπότο - Έφεραν... επενδυτές στον ΠΑΟΚ - Δύσκολα Νέα Τούμπα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτό είναι το νέο πλάνο Σαββίδη και Μπότο - Έφεραν... επενδυτές στον ΠΑΟΚ - Δύσκολα Νέα Τούμπα"

Ο… ζεστός Ιβάν, ποιον "έδιωξε" ο Γκαρσία, το νέο σχέδιο για γήπεδο! Αποκαλυπτική συνέντευξη για τα λάθη που έγιναν φέτος στον Δικέφαλο, για την αλλαγή φιλοσοφίας με την άφιξη του νέου Τεχνικού Διευθυντή, τις μεταγραφές που ζήτησε ο Λουτσέσκου, τον "πόλεμο" που γίνεται στον σύλλογο, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα του νέου γηπέδου, που δεν φαίνονται καλές!

ΠΑΟΚ: Έναν μίνι απολογισμό για τα καυτά θέματα που απασχολούν τον Δικέφαλο στο τέλος του 2021 και θα κληθεί να ανταποκριθεί άμεσα στο κατώφλι του 2022 έκανε ο Γιώργος Κουβεντίδης. Ο διευθυντής της εφημερίδας «Forza» μίλησε στο Sportdog για τα ζητήματα που προκύπτουν από τη στελέχωση της θέσης του τεχνικού διευθυντή. Ποιό είναι το μοντέλο Μπότο; Τί θα προσφέρει Πόσες και ποιές μεταγραφές ζήτησε ο Λουτσέσκου;

Ο γνώστης της καθημερινότητας του ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Εξήγησε τι σημαίνει η πιο στενή παρουσία της οικογένειας Σαββίδη στα πράγματα της ομάδας, τι θα γίνει με Λουτσέσκου, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στο γηπεδικό. Από τα λεγόμενά του παρουσιάζεται, η ύπαρξη δυσκολίας σε ένα ζήτημα που θα απασχολήσει έντονα το ρεπορτάζ των ασπρόμαυρων τη νέα χρονιά. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

-Πόσο δύσκολο είναι το έργο του Μπότο στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας, ότι κανείς τεχνικός διευθυντής δεν έπιασε μετά τον Μίχελ;

«Αν υπάρχει ένα σαφές πλάνο, τα μέσα και οι ικανότητες, τίποτα δεν είναι δύσκολο. Ο Μπότο έρχεται στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ένα βιογραφικό που είναι πολύ ενδιαφέρον, με προϋπηρεσία ως αρχισκάουτ στην Μπενφίκα και στην Σαχτάρ, έχει συμφωνήσει με την ιδιοκτησία στο πλαίσιο που θα κινηθεί και τους στόχους που υπάρχουν, χρήματα για να υλοποιήσει το πλάνο αυτό υπάρχουν, θα στηριχτεί πολύ, οπότε ας περιμένουμε. Θα πρέπει να τονίσω πως δε θεωρώ αποτυχημένο το προκάτοχό του. Ο Ρέμπε ήρθε στη Θεσσαλονίκη να υλοποιήσει ένα πλάνο και το κατάφερε. Ηρθε την εποχή που ο ΠΑΟΚ ήταν στην γκιλοτίνα της ΟΥΕΦΑ λόγω του Financial Fair Play και τώρα μετά την τιμωρία της ΑΕΚ, όλοι κατάλαβαν πόσο σημαντικό και μείζονος σημασίας ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο Ρέμπε σε συνεργασία με τον Αμπέλ Φερέιρα και την ιδιοκτησία ανέλαβε να ανανεώσει το ρόστερ, χωρίς να χάσει ποιότητα, να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας και να φέρει εκατομμύρια μέσα από πωλήσεις. Αυτά τα έκανε. Το πρόβλημα γι΄ αυτόν ήταν όταν έπρεπε να συνεργαστεί με έναν προπονητή που δεν επέλεξε και προφανώς δεν ήθελε, τον Γκαρσία. Εκεί, τον Νοέμβριο, χάλασε το γλυκό και τον Μάρτιο παραιτήθηκε κι έφυγε».

-Τι καινούριο μπορεί να φέρει ο Μπότο;

«Είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό που ξεκίνησε με τον Ρέμπε, ο ΠΑΟΚ το διέκοψε απότομα, τώρα είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να ξαναπάει σ΄ αυτό το μοντέλο. Να φτιάξει μια ομάδα με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, με παίκτες που θα έχουν περισσότερες δυνάμεις και κίνητρα, θα βγάζουν περισσότερη ενέργεια και φυσικά θα μπορούν να εξελιχτούν και να φέρουν χρήματα. Όλες οι ομάδες της Ευρώπης έτσι δουλεύουν πλέον. Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ φέτος δεν ήταν και τόσο ποδοσφαιρικό. Δεν μπορείς να κάνεις ομάδα μόνο με 20χρονους και 25χρονους, θέλεις και τους έμπειρους, αλλά δεν μπορεί η πλειοψηφία να είναι πάνω από 30. Αυτά τα μοντέλα είναι θνησιγενή και αργά ή γρήγορα, φτάνεις σε αδιέξοδο».

-Ποιες μεταγραφές έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ και πόσες θα κάνει τον Ιανουάριο;

«Νομίζω ότι θα πάρει τουλάχιστον δύο με τρεις παίκτες τον Ιανουάριο. Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει δεξί μπακ, έναν χαφ και έναν παίκτη για την τριάδα πίσω από τον φορ. Τα θέματα τα χειρίζεται πια ο Μπότο, νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε νέα. Κι επειδή υπάρχουν και παίκτες που είναι προτιμότερο να φύγουν, όπως έγινε με τον Καγκάβα, πάντα προκύπτουν κενά και ανάγκες στην πορεία. Για τον ΠΑΟΚ θα είναι μια ενδιαφέρουσα μεταγραφική περίοδος, μέχρι τις τελευταίες μέρες της».

-Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Λουτσέσκου;

«Ναι, δεν υπάρχει διαφορετική ένδειξη. Είναι ξεκάθαρο ότι η ιδιοκτησία εμπιστεύεται τον Λουτσέσκου. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα τον Νοέμβριο, δεν φάνηκε να κλονίζεται αυτή η εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο ο Λουτσέσκου δυσκολεύτηκε λίγο να δώσει στην ομάδα του τον χαρακτήρα που θέλει, αλλά υπάρχει η πεποίθηση και στα υψηλά κλιμάκια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αλλά κι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει. Είναι δεδομένο ότι θα υποστηριχτεί μεταγραφικά τον Ιανουάριο, αλλά υποστηρικτικά θα λειτουργήσει και η παρουσία του Μπότο».

-Γιατί οι Σαββίδηδες ήταν μακρυά από τα φώτα τόσο διάστημα και τι θα σημάνει η επιστροφή τους στα πράγματα;

«Δεν έχουν φυσική παρουσία λόγω των συνθηκών, αλλά δε νομίζω ότι είναι απόντες. Νομίζω ότι έστω και με τηλεδιασκέψεις, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν δει φέτος πιο πολλές τον Ιβάν Σαββίδη παρά δια ζώσης παλιότερα. Σχεδόν πριν από κάθε παιχνίδι μιλάει στην ομάδα, υπήρξαν τηλεδιασκέψεις και μετά από άσχημα παιχνίδια. Από τη λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν είναι απούσα η ιδιοκτησία. Συμμετέχει σε όλες τις αποφάσεις, όλα τα πρότζεκτ τρέχουν. Και η τελευταία συμφωνία με τον Μπότο, που είναι μια ακριβή συμφωνία, δείχνει ότι ο Σαββίδης είναι και παραμένει ζεστός σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ. Και όχι μόνο τον ΠΑΟΚ. Γενικά φαίνεται πως αυτή είναι μια περίοδος που δημιουργεί πιο δυνατούς δεσμούς, τόσο σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, όσο και σε ότι αφορά τις υπόλοιπες επενδύσεις του στη χώρα. Το αναφέρω αυτό γιατί κάποια κέντρα, τα γνωστά, είχαν εμφανίσει μέχρι και επενδυτές, προφανώς για να εκμεταλλευτούν την περίοδο των κακών αποτελεσμάτων του ΠΑΟΚ, και να κλονίσουν τη σχέση κόσμου – ιδιοκτησίας».

-Σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της Νέας Τούμπας και της προσωρινής μετεγκατάστασης της ομάδας;

«Δε νομίζω ότι είναι σε καλό σημείο. Ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2017 ότι θέλει να κάνει νέο γήπεδο στην Τούμπα, φτάσαμε στο 2022 και η ζωή συνεχίζεται. Το ότι θέλει να φτιάξει γήπεδο είναι δεδομένο. Για να μιλάμε με δεδομένα, Προεδρικό Διάταγμα ακόμη δεν υπάρχει. Επρόκειτο να βγει τον Μάιο του 2020, μπαίνουμε στο 2022 και δεν υπάρχει ακόμη. Χωρίς ΠΔ δεν μπορείς ούτε μακέτα να φτιάξεις. Είναι σύνθετο και το ζήτημα του περιβάλλοντος χώρου, χρειάζονται έργα στην γύρω περιοχή για να υποστηριχτεί το νέο γήπεδο. Εκεί χρειάζεται πολιτική βούληση και στον ΠΑΟΚ δεν είναι σίγουροι ότι υπάρχει πραγματικά.

Επίσης, βλέπουμε ότι πέφτουν χρήματα σε πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και το Καυτανζόγλειο, το οποίο είναι το μοναδικό γήπεδο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει προσωρινά τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Η κυβέρνηση εμφανίζει το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην ατζέντα της για τα έργα στη Βόρεια Ελλάδα, παρότι είναι μια ιδιωτική επένδυση, ωστόσο για την ώρα μπορούμε να μιλάμε μόνο για λόγια του αέρα. Πράξεις δεν φαίνονται. Νομίζω ότι δεν αλλάξει κάτι άρδην, σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση για ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου κερκίδα - κερκίδα. Αυτό είναι λιγότερο δύσκολο να γίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη μεγάλη συμφωνία Μπότο στον ΠΑΟΚ - Αλλάζουν όλα με... εντολή Σαββίδη - Κορυφαίο όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags