Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ταιριάζει στην Εθνική ο Γκατούζο - Ριψοκίνδυνος Τζένγκα - Όνομα έκπληξη από... Ρωσία και Αλβανία"
| 2022-01-02 15:00:00

"Ταιριάζει στην Εθνική ο Γκατούζο - Ριψοκίνδυνος Τζένγκα - Όνομα έκπληξη από... Ρωσία και Αλβανία"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ταιριάζει στην Εθνική ο Γκατούζο - Ριψοκίνδυνος Τζένγκα - Όνομα έκπληξη από... Ρωσία και Αλβανία"

Τρία νέα ονόματα για την Ελλάδα, με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής μετά τον Τζον Φαν'τ Σχιπ; Το Sportdog.gr παρουσιάζει τα τρία προφίλ και θυμάται το απίθανο πέρασμα του Τζενάρο Γκατούζο από τον ΟΦΗ.
 

Τα ονόματα τριών Ιταλών τεχνικών συνδέουν ιταλικά ρεπορτάζ με την Εθνική Ελλάδας. Ο λόγος για τους Γκατούζο, Πανούτσι και Τζένγκα. Τις τρεις περιπτώσεις ανέλυσε στο Sportdog ο ειδικός για το ποδόσφαιρο της Ιταλίας στην εφημερίδα «Match Money», Γιάννης Γιαννούλας.

«Ο 48χρονος Κριστιάν Πανούτσι έχει δουλέψει στην Εθνική Αλβανίας, αφού διαδέχτηκε τον Τζιοβάνι Ντε Μπιάζι, ο οποίος επίσης ακούστηκε πρόσφατα για τον πάγκο του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, αλλά με δήλωσή του υποστήριξε, ότι είναι ευχαριστημένος στο Αζερμπαϊτζάν. Υπήρξε βοηθός στην Εθνική Ρωσίας και πρώτος προπονητής σε Λιβόρνο και Τερνάνα. Στην τελευταία ομάδα δεν άφησε ιδιαίτερο στίγμα. Είναι αμυντικογενής προπονητής λόγω και της θέσης που έπαιζε όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Το δείγμα της προπονητής του καριέρας είναι μικρό για να πούμε αν μπορεί να κουμπώσει με εθνική Ελλάδας», τόνισε για τον Πανούτσι.

Η περίπτωση του Τζενάρο Γκατούζο είναι πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό, αφού ο Ιταλός στην αρχή της προπονητικής του καριέρας είχε δουλέψει στον ΟΦΗ. Είχε μάλιστα και ένα μυθικό ξέσπασμα σε συνέντευξη Τύπου μετά από παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο Γκατούζος έχει πάρει Κύπελλο Ιταλίας με τη Νάπολι, ενώ έχει δουλέψει και στην αγαπημένη του Μίλαν.

«Είναι προπονητής που μπορεί να κουμπώσει στην Εθνική Ελλάδας από την άποψη ότι έχει τον χαρακτήρα που μπορεί να κερδίσει τους παίκτες και να τους κάνει να παίξουν και γι'αυτόν. Πωρώνει την ομάδα και τα αποδυτήρια. Δημιουργεί τέτοιες συνθήκες», σημειώνει ο γνώστης του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τον 61χρονο Τζένγκα, ο συνάδελφος θεωρεί, ότι δεν άφησε στίγμα από την άποψη, ότι στην Ιταλία δεν είχε μεγάλη επιτυχία. «Πάντα κάτι στράβωνε και είτε απολυόταν από τις ομάδες, είτε έκανε ριψοκίνδυνες επιλογές. Για παράδειγμα όταν ήταν στην Κατάνια την άφησε, για να πάει στην Παλέρμο. Μιλάμε για ομάδες της Σικελίας που μισιούνται μεταξύ τους. Τις επιτυχίες του τις έκανε στη Ρουμανία, στον Ερυθρό Αστέρα και στα Εμιράτα. Στην Ιταλία δεν έκανε κάτι πολύ σπουδαίο. Στη Σαμπντόρια είχε αποκλειστεί από το Europa League με 4άρα από τη σερβική Βοϊβοντίνα. Τελευταία ομάδα του ήταν η Κάλιαρι το 2020. Οπότε κοντεύει ενάμιση χρόνο χωρίς ομάδα. Είναι προπονητής που πηγαίνει την κατάσταση στο συναίσθημα. Έχει χαρακτηριστικά Γκατούζο δηλαδή. Όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα που είχαν ως παίκτες, καθότι ήταν τερματοφύλακας και αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας», καταλήγει ο Γιάννης Γιαννούλας μιλώντας στο Sportdog.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags