Facebook Pixel Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: Αντρικός βαθμός για τον Απόλλωνα - Ο εκπληκτικός Βέρχουλστ έβαλε στοπ στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-05 21:19:00

Αντρικός βαθμός για τον Απόλλωνα - Ο εκπληκτικός Βέρχουλστ έβαλε στοπ στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αντρικός βαθμός για τον Απόλλωνα - Ο εκπληκτικός Βέρχουλστ έβαλε στοπ στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας εκπληκτικός Βέρχουλστ έβαλε... στοπ στους Πειραιώτες κρατώντας την ομάδα του ζωντανή με τις αποκρούσεις του, αναγκάζοντας το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να ξεκινήσει με το... αριστερό το 2022.

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: Σούπερ έκπληξη με το… καλημέρα του 2022 για τους Ερυθρόλευκους που πέφτοντας σε έναν εκπληκτικό Βέρχουλστ έμειναν στο 0-0 με την Ελαφρά Ταξιαρχία στην Ριζούπολη, ξεκινώντας με το… αριστερό τη νέα χρονιά. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως όσες φορές και να προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, είδαν τον Βέλγο τερματοφύλακα των γηπεδούχων να τους λέει "όχι", με αποτέλεσμα να χάσουν δύο βαθμούς και να δουν την ΑΕΚ να μειώνει τη διαφορά στους 9 βαθμούς.

Το ματς:

Η αναμέτρηση της Ριζούπολης ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να πιέσουν ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων, με στόχο να μην αφήσουν την Ελαφρά Ταξιαρχία να έχει την μπάλα στα πόδια της. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων των Πειραιωτών ήταν ο Μαντί Καμάρα, που είχε και την πρώτη προσπάθεια στο 5', χωρίς όμως να βρει στόχο. Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν αυτοί που είχαν από νωρίς την κατοχή της μπάλας και στο 12΄ έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Μετά από σέντρα του Καρμπόβνικ, ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να κάνει το γυριστό, όμως η μπάλα έφτασε στον Μαντί Καμαρά που βρέθηκε απέναντι στον Bέρχουλστ, όμως το πλασέ του απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

Παρά το γεγονός του δυνατού ξεκινήματος από πλευράς Πειραιωτών, στη συνέχεια οι παίκτες του Μαρτίνς έπαψαν να βρίσκουν χώρους στην άμυνα του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Βέρχουλστ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι είχαν το μυαλό τους πρωτίστως στην άμυνα, προσπαθώντας να βρουν την ευκαιρία και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι Πειραιώτες θα έχουν και πάλι μια πολύ καλή ευκαιρία στο 32' με πρωταγωνιστή τον Μπουχαλάκη, που πέρασε τον Κραγιόπουλο στα δεξιά της περιοχής, σούταρε, με τον Βέρχουλστ να αποκρούει, ενώ στην συνέχεια θα πάρει το… ριμπάουντ με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να διώχνει ξανά.  

Η πρώτη απειλή για την Ελαφρά Ταξιαρχία θα έρθει από στημένη φάση και συγκεκριμένα μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόβσκι και ασθενές διώξιμο του Ελ Αραμπί, ο Φατιόν θα κάνει το απευθείας σουτ, όμως η μπάλα θα περάσει πολύ ψηλά από τα δοκάρια του Βατσλίκ. Οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να απειλήσουν και από μακρινή απόσταση, ώστε να πάρουν το προβάδισμα, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Μασούρας, θα μπλοκάρει ο Βέρχουλστ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα προσπαθήσει να κάνει τους Ερυθρόλευκους πιο επιθετικούς στο δεύτερο μέρος περνώντας στο ημίχρονο τον Τικίνιο στην θέση του Μαντί Καμαρά και αλλάζοντας το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2.  Αυτό θα δώσει μια νέα ταχύτητα στους φιλοξενούμενους, όμως τα σουτ των Μπουχαλάκη και Τικίνιο στην αρχή του δεύτερου μέρους δεν θα προβληματίσουν τον Βέρχουλστ. Στο 61' ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα θα κάνει ακόμα μια πολύ εντυπωσιακή απόκρουση, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Τικίνιο θα πιάσει την καρφωτή κεφαλιά, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η πίεση των φιλοξενούμενων είχε αρχίσει να γίνεται… ασφυκτική, με τους παίκτες του Λευτέρη Βελέντζα να αμύνονται μαζικά για να μην δεχθούν το γκολ.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα χάσουν μια ακόμα ευκαιρία, όταν ο Βαλμπουενά θα κάνει μια σέντρα από δεξιά, με τον Ελ Αραμπί να κάνει την προβολή από πολύ κοντά όμως για ακόμα μια φορά η μπάλα δεν θα βρει στόχο και θα περάσει πολύ πάνω από τα δοκάρια του Βέλγου τερματοφύλακα. Στο 77' ο Βρουσάι θα δοκιμάσει και αυτός να νικήσει τον Βέρχουλστ με ένα πολύ ωραίο πλασέ, όμως και πάλι ο τερματοφύλκας του Απόλλωνα θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να πιέζουν την άμυνα των γηπεδούχων, όμως χωρίς αποτέλεσμα, κάτι που έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το σκορ του αγώνα, κάτι που κάνει τους Πειραιώτες να χάουν βαθμούς στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τις 3 Οκτωβρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σκόρερ:

Απόλλων Σμύρνης: Bέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80' Γιαννάκη), Ιωαννίδης (87' Δούμας), Σίγκνεβιτς, Φαλ Λα Πάρα (90+4' Ντάουντα)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ (86' Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (86' Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90+2' Σουρλής), Καμαρά (46' Τικίνιο), Μασούρας (57' Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags