Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ανατροπή: Έπαιξε βασικός στην Τούμπα, πωλητήριο από Μπότο - "Κολλάει" σε Λουτσέσκου ο Τσόλακ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-12 20:06:00

Ανατροπή: Έπαιξε βασικός στην Τούμπα, πωλητήριο από Μπότο - "Κολλάει" σε Λουτσέσκου ο Τσόλακ!

Οι Μιχείες
Ανατροπή: Έπαιξε βασικός στην Τούμπα, πωλητήριο από Μπότο - "Κολλάει" σε Λουτσέσκου ο Τσόλακ!

Ποιος είναι φαβορί να φύγει αντί του Κροάτη, που είχε απαξιωθεί στον ΠΑΟΚ; Το sportdog.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης του Αντόνιο Τσόλακ, που παραλίγο να... χαθεί με ευθύνη του Πάμπλο Γκαρσία και συνολικά των ανθρώπων της ομάδας. Η προσφορά που ετοιμάζει η Μάλμε, γιατί ο παίκτης ταιριάζει στο στυλ του Ρουμάνου προπονητή και οι σκέψεις για πώληση άλλου βασικού ποδοσφαιριστή!

Με την επιστροφή του Αντόνιο Τσόλακ στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ - μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του στην Μάλμε - το ρόστερ των "ασπρόμαυρων"απαριθμεί αυτή την στιγμή τους εξής σέντερ φορ: Ακπομ-Σβιντέρσκι-Ολιβέιρα-Τσόλακ- Κούτσιας! Δηλαδή πέντε τον αριθμό, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεδομένα δεν αλλάζει το συστημά του και παίζει με ένα σέντερ φορ...

Ο Τσόλακ ήρθε στον ΠΑΟΚ - τον έφερε ο Ρέμπε - με προπονητή τον Αμπελ Φερέιρα αλλά όταν ο Πορτογάλος πήρε ... μεταγραφή στην Παλμέϊρας και αντικαταστάθηκε απο τον Πάμπλο Γκαρσία, ουσιαστικά "τελείωσε" ο Κροάτης. Σε βαθμό μάλιστα... απαξίωσης εκτός απο τον Ουρουγουανό κι απο τον κόσμο, τους ρεπόρτερ αλλά και μέσα στον ίδιο  τον Οργανισμό!

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚ ΑΠΟ ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΜΈΧΡΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

Ο Ρέμπε, που είχε ακούσει ακόμη κι απο τον ίδιο, τον Ιβάν Σαββίδη, να του επιρίπτει ευθύνη γιατί είχε επιλέξει - και με τόσα λεφτα - τον Τσόλακ, βρήκε την λύση του δανεισμού του στην Μάλμε. Ανακοινώθηκε στις 6 του περασμένου Μάρτη, με οψιόν αγοράς του 3.000.000, όσα δηλαδή είχε πληρώσει ο "δικέφαλος" τον Σεπτέμβριο του 2020 για να τον αγοράσει απο την Ριέκα!

Τον Τσόλακ που μέσα σε 5 μήνες, χωρίς να κάνει προετοιμασία/χωρίς να του δοθεί χρόνος προσαρμογής/με αλλαγή προπονητή στην νέα του ομάδα, πρόλαβαν στην Τούμπα και τον έβγαλαν "άχρηστο", "παλτό","χασογκόλη (έπαιξε 10 ματς στην Σούπερλιγκ με απολογισμό μόλις ένα γκολ)! Ο άνθρωπος βέβαια με το που έφυγε βρήκε την... Ιθάκη του, όχι στα Επτάνησα αλλά στην μακρική και κρύα Σουηδία.

Με την Μάλμε ο Τσόλακ μέτρησε συνολικά 26 παιχνίδια στο σουηδικό πρωτάθλημα, με 14 γκολ και 3 ασίστ! Θυμήθηκε την σεζόν 2019-20 στην Ριέκα, όταν σε Κροατία κι Ευρώπη μέτρησε συνολικά 40 παιχνίδια - 26 γκολ - 4 ασίστ!! Και την προηγούμενη (2018-19) ο αντιστοιχος απολογισμός του ήταν 30 - 19 - 4!

Ο δανεικός στην Μάλμε Τσόλακ ...δοκιμάστηκε και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε και στα 8 ματς των προκριμματικών σκοράροντας 5 φορές αλλά και στα 6 του Ομίλου, με αντιπάλους Γιουβέντους/Τσελσι/Ζενίτ (κατέγραψε δε τέσσερα  90λεπτα)!!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Ο Τσόλακ επέστρεψε στην Τούμπα, τέθηκε στην διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου (για πρώτη φορά) και στις προπονήσεις πρέπει να τα... σπάει, αν κρίνουμε τόσο απο τις πρόσφατες εγκωμιαστικές δηλώσεις του Ρουμάνου προπονητή, όσο κι απο την πρόθεση του να τον ξεκινήσει κόντρα στην ΑΕΚ, εφόσον το κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν αναβαλόταν.

Ο 28χρονος Κροάτης  είναι ένα  βαρύ φορ,με όγκο, που μπορεί να υποδεχτεί την μπάλα και να την σπάσει, μπορεί να λειτουργήσει στο συνδιαστικό παιχνίδι και να παίξει με πλάτη στην αντίπαλη εστία,  ζητούμενο για το στυλ του Λουτσέσκου. Κάτι που ο Σβιντέρφσκι λόγω ογκου δεν το έχει, ο Ακπομ ειναι περισσότερο για τα εκτός έδρας ματς, κόντρα σε αντιπάλους που ο κόουτς του ΠΑΟΚ θα χαμηλώσει τα μέτρα ενώ ο "αγαπημένος" του Ολιβέϊρα βρίσκεται ακόμη στα πίτς και θα υπολογίζεται απο τον επόμενο μήνα...

Ο Λουτσέσκου έχει δεί κι αναγνωρίζει στον Τσόλακ πως είναι ένας έξυπνος φορ αλλά σε σετ και όχι σε άναρχο παιχνίδι. Πως μπορεί να αποδώσει και στο σκοράρισμα,  σε προσχεδιασμένο/δουλεμένο πλάνο παιχνιδιού. Κάτι που ο Ρουμάνος το κάνει. Συν το οτι ο Κροάτης είναι παίκτης ψυχολογίας, κάτι που επίσης αποτελεί το δυνατό στοιχείο του Ρουμάνου κόουτς!

Με αυτά και με αυτά δεν πρέπει να κάνει εντύπωση πως ο Τσόλακ που ενώ επέστρεψε στον ΠΑΟΚ βασικά για να ξαναφύγει/πουληθεί, κερδίζει έδαφος και τον ...Λουτσέσκου, ακόμη και για παραμονή του, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν!

Μιλάμε άλλωστε για το 5ο πιο ακριβο περιουσιακό στοιχείο του τρέχοντος ρόστερ του ΠΑΟΚ. Η σειρά με βάση την χρηματιστηριακή τους αξία είναι: Σβιντέρσκι 6.000.000 - Ζίφκοβιτς/Ινγκανσον/Μιτρίτσα 5.000.000 - Τσόλακ 4.000.000 - Ντάγκλας Αγκούστο 3.500.000. Απο τους 6 παραπάνω άλλωστε ο Ισλανδός και ο Ρουμάνος μετά το καλοκαίρι ίσως να μην είναι στην Τουμπα αφου τελειώνουν το συμβολαιο και ο δανεισμός του αντίστοιχα.

Η ΜΑΛΜΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΆ ΌΧΙ ΠΆΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ.

Για τον Τσόλακ η Μάλμε σίγουρα θα επιστρέψει με νέα προσφορά για την αγορά του. Αρκεί μέχρι τότε να μην έχει φύγει. Οι Σουηδοί δεν βιάζονται άλλωστε αφού το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, οπότε  έχουν ένα δίμηνο μπροστά τους για να κάνουν την κινησή τους. Μπορεί να μην ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς του Κροάτη αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο. Άλλωστε η ακριβότερη αγορά στην ιστορία τους καταγράφεται πριν απο 10 χρόνια και έφτασε το 1.500.000 ευρώ. Στην πρόσφατη ιστορία τους δε το υψηλότερο ποσό που έδωσαν για αγορά παίκτη, ήταν (το 2020) 1.000.000 ευρώ για τον Σέρβο εξτρεμ Βελίκο Μπιρμάντσεβιτς.

Τι λέει η πιάτσα; Η Μάλμε θα κάνει προσφορά στον ΠΑΟΚ για τον Τσόλακ, με ποσό ρεκόρ για τα δεδόμενα της, αλλά αυτό δεν θα ξεπερνάει τα 2.000.000 ευρώ. Και κάποια απο αυτά με την μορφή μπόνους. Αν θα την αποδεχτεί ο "δικέφαλος" δεν το ξέρω, θα  εξαρτηθεί κι απο το τάιμινγκ αλλά και τον σχεδιασμό του Ζοσέ Μπότο

ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΠΏΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΡΟΑΤΗ!!

Τι εννοώ; Πως υπάρχει πλέον ξεκάθαρη προοπτική να πουληθεί όχι ο Τσόλακ αλλά τελικά ο Κάρολ Σβιντέρσκι! Ο 24χρονος διεθνής Πολωνός φορ, που λογικά θα είναι βασικός και στα μπαράζ του Μαρτίου με την εθνική του ομάδα, απο την οποία θα εξαρτηθεί η συμμετοχή της ομάδας του Λεβαντόφσκι στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Σβιντέρσκι ως παρτενέρ του τεράστιου "Λέβα" στην Πολωνία, τα πάει πολύ καλύτερα απο οτι στον ΠΑΟΚ. Ήδη έχει κάνει  limit up στην χρηματιστηριακή του αξία, με την τωρινή τιμή της που είναι 6.000.000 ευρώ!

Υφίσταται, λοιπόν, ως σοβαρό/σοβαρότατο ενδεχόμενο μέσα στον Γενάρη να πουληθεί ο Σβιντέρφσκι. Ο Πολωνός μπορεί να φέρει πιο εύκολα - σε σύγκριση με τον Τσόλακ - και περισσότερους ενδιαφερόμενους αλλά και να πιάσει πολύ υψηλότερο ποσό ως πώληση. Όπως και να το κάνουμε έχει μεγαλύτερο market έξω. Ομάδες που τον ήθελαν και τον θέλουν, που τον σκάναραν και τον σκανάρουν, υπάρχουν τουλάχιστον απο τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα (μεταξύ των οποίων απο Γερμανία/Ιταλία/Ισπανία). Και πλέον υπάρχει αθλητικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, με την εμπειρία και τις άκρες -σε... πλούσιες αγορές και κορυφαία Γραφεία - όπως ο Ζοσέ Μπότο...

Στο δια ταύτα: είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανατροπή στον επιθετικό που θα φύγει / πουληθεί απο τον ΠΑΟΚ. Με τον Σβιντέρσκι έτοιμο να πάρει την... σκυτάλη απο τον Τσόλακ, ασφαλώς με μια υπερήφανη πώληση (οι "ασπρόμαυροι" έχουν ανανέώσει τον διεθνή Πολωνό μέχρι το 2024). Μιλάμε για ρεαλιστικό σενάριο, για μια... πραγματικότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ από Μελισσανίδη - Απέναντι από Μαρινάκη και Σαββίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags