Facebook Pixel ΑΕΚ: Η μέρα που ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να θυμάται
| 2022-01-13 10:08:00

Η μέρα που ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να θυμάται! Η πρώτη επιστροφή στη Φιλαδέλφεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η μέρα που ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να θυμάται! Η πρώτη επιστροφή στη Φιλαδέλφεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρισιές, συνθήματα, χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του, πανό προσβλητικά και μίσος ήταν λίγα από αυτά που αντιμετώπισε, η εικόνα του βίντεο δε μπορεί να δείξει την πραγματικότητα που όσοι την έζησαν από κοντά ήταν εντονότατη.

ΑΕΚ: Η μέρα που ο Μπάγεβιτς δεν θέλει να θυμάται! Η πρώτη επιστροφή στη Φιλαδέλφεια

13-1-1997. Στο στάδιο Νίκος Γκούμας συναντήθηκαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός για την 15η αγωνιστική, ενώ ο αγώνας είχε αναβληθεί το προηγούμενο βράδυ λόγω σφοδρής νεροποντής. Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν στη κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ντούσαν είχε μεταπηδήσει στους ερυθρόλευκους το καλοκαίρι εκείνης της περιόδου και αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας εναντίον της ΑΕΚ και μάλιστα στο γήπεδο που γνώρισε μέρες δόξας.

Η ΑΕΚ ήταν τέταρτη, στο -8 από την κορυφή, όμως περίμενε το ντέρμπι με μεγάλη δόση αισιοδοξίας, πάθους και εκδίκησης προς το πρόσωπο του Μπάγεβιτς. Όπως αναφέρει η σελίδα «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», οι Ενωσίτες είχαν στο μυαλό τους ότι εγκατέλειψε την ομάδα και ήθελε να αρπάξει Μανωλά, Ατματσίδη, Σαμπανάζοβιτς αλλά και να χτυπήσει στόχους του δικεφάλου όπως ο Νικολαΐδης, ο Τζόρτζεβιτς και ο Νινιάδης.

Ο αγώνας είχε οριστεί για τις 12 Ιανουαρίου, η μεγάλη νεροποντή όμως ανάγκασε τον διαιτητή να αναβάλει τον αγώνα για την επόμενη μέρα. 24 ώρες αργότερα, ημέρα Δευτέρα, στο κατάμεστο Ν.Γκούμας, αφού τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ελάχιστες ώρες από την στιγμή της κυκλοφορίας τους, η βροχή μπορεί να σταμάτησε ο αγωνιστικός χώρος όμως ήταν σκέτος βούρκος. Όλοι όμως ζούσαν για τη στιγμή που θα κάνει την είσοδο του ο Μπάγεβιτς και την υποδοχή που θα του επιφυλάξει ο κόσμος, η τελευταία ειδικά εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε αυτό το γεγονός, αφού μέχρι και τα πολιτικά δελτία ειδήσεων το έπαιζαν ως πρώτο θέμα.

Όταν ο Μπάγεβιτς μπήκε στο γήπεδο και περπατούσε προς τον πάγκο, βρισιές, συνθήματα, χαρτονομίσματα με το πρόσωπο του, πανό προσβλητικά και μίσος ήταν λίγα από αυτά που αντιμετώπισε, η εικόνα του βίντεο δε μπορεί να δείξει την πραγματικότητα που όσοι την έζησαν από κοντά ήταν εντονότατη. Το κλίμα αυτό επηρέασε τις δυο ομάδες, η ΑΕΚ με περίσσιο πάθος απέναντι σε έναν τρομοκρατημένο και ανήμπορο Ολυμπιακό επικράτησε πλήρως.

Η ένωση στο 10ο λεπτό μπορούσε να είχε προηγηθεί με 2-0, στο 5΄ είχε δοκάρι ο Κετσπάγια και στο 10΄ σχεδόν τετατετ ο Νικολαΐδης πέταξε δυνατά την μπάλα έξω. Ο Ολυμπιακός φάνηκε σε μια μόνο φάση όταν ο Ατματσίδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Αλεξανδρή, ο οποίος ήταν πλέον συνηθισμένος σε αυτό το κλίμα. Το πάθος των κίτρινων ήταν τόσο έντονο που όταν ο Νινιάδης ζήτησε τον λόγο από τον Μανωλά για ένα φάουλ, αυτός τον έπιασε από τον λαιμό και τον έριξε.

Στο 43΄ ο Ντέμης Νικολαΐδης άνοιξε το σκορ σε φάση διαρκείας και όλο το γήπεδο σείστηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, ο Νικολαΐδης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 55΄ και ο Χρήστος Κωστής έκανε το 2-0 στο 68ο λεπτό, η ένωση έλεγχε τον αγώνα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όμως ο ρυθμός σταδιακά έπεφτε.

Η ΑΕΚ με τη νίκη αυτή μείωσε την διαφορά στους -5 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική στους -3 αφού κέρδισε τον Πανηλειακό, ενώ ο Ολυμπιακός επηρεασμένος ήρθε ισόπαλος 0-0 στο Γ.Καραϊσκάκης με την Ξάνθη. Ο Πέτρος Ραβούσης, βοηθός για 8 χρόνια του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ, κέρδισε τον “δάσκαλο” του.

Ο Μπάγεβιτς άλλωστε τα έβρισκε πάντα σκούρα με τον Ραβούση αντιμέτωπο, τον επόμενο μήνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός έπαιξαν στο κύπελλο και η ένωση επικράτησε και στους δυο αγώνες. Οι δυο προπονητές βρέθηκαν αντιμέτωποι και το 2002 όταν ο Ραβούσης με τον Ακράτητο κέρδισε 3-2 την ΑΕΚ με τον Μπάγεβιτς προπονητή.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags