Facebook Pixel AEK – Παναιτωλικός: Δεύτερη "κηδεία" στο ΟΑΚΑ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 19:13:00

Δεύτερη "κηδεία" στο ΟΑΚΑ! Επικό διπλό Παναιτωλικού με ανατροπή - Φωνάζει για Γκάμαρη η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεύτερη "κηδεία" στο ΟΑΚΑ! Επικό διπλό Παναιτωλικού με ανατροπή - Φωνάζει για Γκάμαρη η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση αν και προηγήθηκε, ηττήθηκε με 2-1 από την ομάδα του Αγρινίου. Διαμαρτυρίες για φάουλ πριν την ισοφάριση και κόκκινη στον Μάρτενσον.

AEK – Παναιτωλικός: Δεύτερη "κηδεία" στο ΟΑΚΑ! Επικό διπλό Παναιτωλικού με ανατροπή - Φωνάζει για Γκάμαρη η ΑΕΚ. Η Ένωση αν και προηγήθηκε, ηττήθηκε με 2-1 από την ομάδα του Αγρινίου. Διαμαρτυρίες για φάουλ πριν την ισοφάριση και κόκκινη στον Μάρτενσον.

Η ΑΕΚ αν και προηγήθηκε στο σκορ με τον Ανσαριφάρντ, ο Παναιτωλικός έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο! Ισοφάρισε με τον Καρέλη και ο Μεντόσα έφερε τα πάνω κάτω με την ομάδα του Αγρινίου να παίρνει επικό διπλό με ανατροπή με σκορ 2-1.

Η Ένωση φωνάζει για τη διαιτησία του Γκάμαρη! Διαμαρτύρεται για κόκκινη στον Μάρτενσον για σκληρό μαρκάρισμα στον Άμραμπατ, αλλά και φάουλ του Μεντόσα στον Μάνταλο, πριν την ισοφάριση των φιλοξενούμενων.

Έτσι η ΑΕΚ, που υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο ΟΑΚΑ μετά από αυτή κόντρα στον ΟΦΗ, είναι τρίτη με 33 βαθμούς,ενώ ο Παναιτωλικός συγκατοικεί στην 9η θέση με τον Βόλο, έχοντας 18 βαθμούς.

Έκπληξη Γιαννίκη

Με εκπλήξεις παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Σβάρνας διατήρησε τη θέση του στην ενδεκάδα ως δεξιός μπακ και ο Τσιντώτας παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, με τους Στάνκοβιτς και Μισελέν να μένουν εκτός αποστολής. Βράνιες, Τζαβέλλας και Μοχαμαντί συμπλήρωναν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν ως αμυντικά χαφ οι Λε Ταλέκ και Σιμόες. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ανσαριφάρντ με τους Άμραμπατ, Μάνταλο και Γκαρσία να κινούνται από πίσω του.

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Σβάρνας (80' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Σιμόες (90' Κοσίδης), Λε Ταλέκ – Άμραμπατ (88' Γέβτιτς), Μάνταλος, Γκαρσία (65' Τσούμπερ) - Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης – Φλόρες, Αντούνες (64' Mάρτενσον) – Μπαρμπόσα (70' Μόρσεϊ), Μεντόσα (79' Τσιγγάρας), Ντουάρτε – Βέργος (70' Καρέλλης).

Το ματς

Αν και η εκκίνηση της αναμέτρησης δημιούργησε την αίσθηση, ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι γεμάτο φάσεις, από το 15' και μετά το ματς άρχισε να πέφτει σε ρυθμό. Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις και να κάνει το γκολ. Ο Γιαννίκης φώναζε στους παίκτες, να βάλουν περισσότερη ένταση στο παιχνίδι τους, ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και συνεργασίες. Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι μπλόκαραν στη συνέχεια.

Η άμυνα του Παναιτωλικού κατάφερε για κάποια ώρα να περιορίσει τα ατού της Ένωσης, όπως τον Ανσαριφάρντ που στο ματς με τη Λαμία παρότι δεν σκόραρε είχε δώσει σημαντικές βοήθειες παίζοντας με πλάτη και μοιράζοντας παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Ο Άμραμπατ έκανε κάποιες φιλότιμες προσπάθειες, όπως και ο Μάνταλος που έδειχνε ορεξάτος. Οι περισσότερες προσπάθειες των κιτρινόμαυρων όμως δεν έβαλαν δύσκολες εξισώσεις στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ο οποίος ερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση στην Τούμπα για το εξ αναβολής παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ της 16ης αγωνιστικής.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 19' με τον Άμραμπατ να εφορμεί σαν σίφουνας αλλά το σουτ κόντραρε. Στο 23' η κεφαλιά του Βράνιες ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου στερήθηκε δύναμης και σωστής στόχευσης, ενώ 5 λεπτά αργότερα το σουτ του αρχηγού της Ένωσης έφυγε άουτ. Ο Μάνταλος είχε άλλη μία καλή στιγμή στο 30' από διαγώνια θέση και υπό πίεση μέσα στην περιοχή. Η προσπάθειά του όμως έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 32' η κεφαλιά του Τζαβέλλα δεν δυσκόλεψε τον Μελίσσα.

Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει στο 37' με σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ομάδας του Αγρινίου. Στο 44' ο Ιρανός έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Βργκοτς με τρομερή κλειστή ντρίπλα και εν συνεχεία πλάσαρε ψύχραιμα τον Μελίσσα για το 1-0 δίνοντας πλεονέκτημα στην ομάδα του πριν πάει στα αποδυτήρια. Σημειωτέον, ότι τρία λεπτά πριν σκοράρει, η ΑΕΚ απειλήθηκε από τον πρώην παίκτη της, τον Μπαρμπόσα, ο Τσιντώτας όμως ήταν θετικός στην πρώτη του επέμβαση στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ διατήρησε την υπεροχή, είχε δοκάρι με τον Τζαβέλλα στο 48' (από εκτέλεση φάουλ) και μία πολύ καλή στιγμή με τον Λιβάι Γκαρσία στο 49'. Όσο η ΑΕΚ δεν σιγούρευε τη νίκη με δεύτερο γκολ, τόσο ο Παναιτωλικός έκλεβε μέτρα και προσπαθούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Στο 66' παραλίγο να γίνει η ζημιά, όταν ο Τσιντώτας δεν έδιωξε καλά με τον Τζαβέλλα να προλαβαίνει το κακό. Στο 77' ο Μελίσσας απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Τσούμπερ και ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν.

Ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε τετ α τετ με τον Τσιντώτα και ισοφάρισε, με τους κιτρινόμαυρους (οι οποίοι φώναξαν για κόκκινη στον Μάρτενσον για χτύπημα στον Άμραμπατ) να φωνάζουν για φάουλ του Μεντόζα, ο οποίος έδωσε την ασίστ, στον Μάνταλο, Στο 84' ο Μεντόσα έπιασε ένα άπιαστο σουτ και έδωσε το προβάδισμα στους Αγρινιώτες, οι οποίοι έκαναν φοβερή ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια ο Γιαννίκης τα έδωσε όλα για όλα γεμίζοντας με επιθετικότερους παίκτες το σχήμα του. Ωστόσο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιστρέψει τα δεδομένα. Το πάλεψε με κάποιες ατομικές εμπνεύσεις, όπως του Γέβτιτς προς το τέλος. Το αποτέλεσμα έγραψε όμως 1-2 υπέρ του Παναιτωλικού που έφυγε από το ΟΑΚΑ με επικό διπλό.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags