Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πολύ ξύλο και από μπάλα... τίποτα - Ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός το αήττητο (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-16 21:26:00

Πολύ ξύλο και από μπάλα... τίποτα - Ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός το αήττητο (Vid)

Πολύ ξύλο και από μπάλα... τίποτα - Ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός το αήττητο (Vid)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, σε ένα ντέρμπι που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα αφού είχε ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ και αρκετά σκληρά φάουλ. Καλύτεροι οι Πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ισόπαλοι χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, σε ένα μετριότατο ποιοτικά παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Πράσινοι, που ήταν ανώτεροι σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ, ενώ οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς ούτε μια απειλητική φάση στα αντίπαλα καρέ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις με την προσπάθειά του να παίξει επιθετικό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακή απόδοση στο επιθετικό κομμάτι, όμως το θετικό είναι ότι δεν ζορίστηκε πολύ στην άμυνα και διατήρησε το φετινό του αήττητο στη Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν στην κορυφή του πρωταθλήματος με 43 βαθμούς και +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ οι Πράσινοι είναι στην τέταρτη θέση, σε ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 27 πόντους.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά το εμφανές άγχος στα πρώτα λεπτά, ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός ήταν... ερμητικά κλεισμένος στην άμυνά του, σε σημείο που περνούσε ελάχιστες φορές το κέντρο. Τελείωσε μάλιστα το ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά τελική, πέραν ενός απελπιστικά άστοχου σουτ του Ρόνι Λόπες από πολύ μακριά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και ανώτερος σε όλα, όμως δεν έβρισκε διόδους προς την εστία του Βατσλίκ. Πρώτη φάση του ντέρμπι ήταν ένα επικίνδυνο γύρισμα του Αϊτόρ στο 29', χωρίς κανένας όμως παίκτης των "πράσινων" να βρεθεί στην πορεία της μπάλας μέσα στην περιοχή.

Στο 33' ένα διώξιμο του Μπα με το κεφάλι, έφερε την μπάλα στον Μαουρίσιο. Από ευνοϊκή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία στο σώμα του και έτσι το σουτ του έφυγε πολύ άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ντέρμπι ωστόσο ήρθε στο 41', όταν η κεφάλια του Μακέντα από το ύψος της μικρής περιοχής, πέρασε πάνω απο τα δοκάρια του Ολυμπιακού (βλ. φωτό παρακάτω). Στη φάση του Ιταλού είχε κάνει φοβερή ατομική ενέργεια και σέντρα ο Χουάνκαρ.

Με την εκκίνηση της επανάληψης ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε άμεσα σε αλλαγή, με τον αρνητικό Μακέντα να περνάει εκτός και τον Ιωαννίδη να τον αντικαθιστά στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 73' για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός επιχείρησε έστω ένα σουτ, με τον Βιγιαφάνιες να προσπαθεί να απειλήσει από μακριά, αλλά να μην μπορεί ο Αργεντινός να βρει καν εστία.

Γενικά, η μαζική άμυνα του Ολυμπιακού άφηνε ελάχιστους διαθέσιμους χώρους. Στο 80ο λεπτό μια ψιλοκρεμαστή κεφάλια του Ιωαννίδη, ανάγκασε τον Βατσλίκ να παραχωρήσει κόρνερ, δίχως όμως να προκύψει κάτι περισσότερο από τη στημένη αυτή φάση. Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ντέρμπι, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης του Πολωνού ρέφερι. Ο Παναθηναϊκός ήθελε, προσπάθησε να βρει χώρους, αλλά δεν τα κατάφερε. Μοναδική μεγάλη στιγμή του αγώνα, αποδείχθηκε εν τελεί η κεφάλια του Μακέντα στο 41ο λεπτό.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο (81' Μαουρίσιο), Παλάσιος, Αϊτόρ (66' Βιτάλ), Μακέντα (46' Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά (66' Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (58' Βαλμπουενά), Τικίνιο (85' Βρουσάι), Ρόνι Λόπες (46' Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags