Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Όλα τούμπα λόγω Ολιβέιρα, πώληση τον Φεβρουάριο - "Διώχνει" τρεις στόπερ - Φέρνει εξτρέμ ο Μπότο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-22 12:30:00

Όλα τούμπα λόγω Ολιβέιρα, πώληση τον Φεβρουάριο; - "Διώχνει" τρεις στόπερ - Φέρνει εξτρέμ ο Μπότο!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Όλα τούμπα λόγω Ολιβέιρα, πώληση τον Φεβρουάριο; - "Διώχνει" τρεις στόπερ - Φέρνει εξτρέμ ο Μπότο!

Το πλάνο Λουτσέσκου, οι μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και η μεταγραφή! Στον Δικέφαλο... τρέχουν πλέον με χίλια για να ετοιμάσουν τη νέα ομάδα. Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν τώρα από τον ρόστερ, τι αλλάζει η επιστροφή του Πορτογάλου επιθετικού και το μέλλον του Τσόλακ και το... restart στην άμυνα!
 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον ΠΑΟΚ, με τον Ζοσέ Μπότο να δείχνει πως θέλει να προχωρήσει τόσο σε αγορές όσο και σε πωλήσεις παικτών που θα βοηθήσουν τον Ραζβάν  Λουτσέσκου ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Η μετακίνηση που δείχνει ότι θα κρίνει πολλά είναι αυτή του Κάρολ Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός ερχόμενος από την Γιαγκελόνια τον Γενάρη του 2019, έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει καταφέρει να φτιάξει κατά πολύ όνομά του στην αγορά. Σε αυτό βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι 134 συμμετοχές με τον Δικέφαλο και τα 35 γκολ και οι 14 ασίστ που έχει με την φανέλα της ομάδας, κάτι φυσικά που του έδωσε το διαβατήριο να αγωνιστεί και με την εθνική της πατρίδας του, που μετράει 14 παρουσίες και έξι γκολ, αλλά και την παρουσία του στο πρόσφατο Euro.

Όλα αυτά έκαναν την αξία του να εκτοξευτεί από 2 εκατομμύρια το 2019, στα 6 σήμερα, σύμφωνα με το transfermarkt, με την πρόταση από την Σάρλοτ ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων να έρχεται, αλλά και να γίνεται δεκτή ως μια πολύ λογική εξέλιξη. Βέβαια η αποχώρηση του Πολωνού φέρνει αλλαγές στον επιθετικό σχεδιασμό της ομάδας.

Ο Αντόνιο Τσόλακ, που μετράει περίπου ένα μήνα στην Τούμπα από τον δανεισμό του στην Μάλμε, ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα αποτελούσε άμεσα παρελθόν από την ομάδα, μιας και για εκείνον αυτή η λύση θα ήταν η ιδανική. Άλλωστε στον ΠΑΟΚ έδειχναν ιδιαίτερη υπομονή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γνωρίζοντας πως το ενδιαφέρον της Μάλμε δεν έχει σταματήσει, αλλά παράλληλα ξέροντας ότι οι μεταγραφές στη Σουηδία διαρκούν μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Με την αποχώρηση όμως του Σφιντέρσκι, ο Λουτσέσκου βλέπει πως ο Κροάτης μπορεί να του δώσει λύσεις, χωρίς όμως η απόφαση για την παραμονή του στην Τούμπα να θεωρείται δεδομένη. Όσον αφορά την αξία του 28χρονου, παρά το κακό πρώτο εξάμηνο στον Δικέφαλο, οι πάντες την θεωρούν δεδομένη, μια και αξίζει να θυμίσουμε ότι έβαλε σε 40 αγώνες 19 γκολ στην Σουηδία. Οι ενδοιασμοί όμως του Ρουμάνου είναι δύο. Αρχικά, όπως είπαμε, η επιθυμία του Τσολακ, μέχρι στιγμής, να αποχωρήσει από την Θεσσαλονίκη, αλλά παράλληλα και η επιστροφή του Νέλσον Ολιβέιρα στην δράση, κάτι που υπολογίζεται μέσα στον Φεβρουάριο, παίκτη που ο Λουτσέσκου θεωρεί ιδανικό για όσα θέλει από τον επιθετικό της ομάδας του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να φανεί περίεργο αν δούμε και άλλο επιθετικό φεύγει από την Τούμπα άμεσα.

Αλλάζει όλη η άμυνα;

Παράλληλα ο Μπότο δίνει μεγάλη μάχη ώστε να αποχωρήσει άμεσα ο Εσίτι, έστω και δανεικός, κάτι που είχε συμβεί ξανά και πέρσι όταν ο Νιγηριανός βρέθηκε στην Γκέτσεπε της Τουρκίας το δεύτερο εξάμηνο όπου και μέτρησε 20 συμμετοχές με ένα γκολ. Την ίδια στιγμή παρά το γεγονός πως το κλίμα δεν είναι υπέρ του ο Φερνάντο Βαρέλα φαίνεται ότι θα παραμείνει στον Δικέφαλο μέχρι το καλοκαίρι. Άλλωστε τότε το συμβόλαιο του έμπειρου αμυντικού λήγει τον Ιούλιο και από την στιγμή που ο ίδιος δεν δέχθηκε την πρόταση από την Ρουμανία φαίνεται ότι θα παραμείνει ως το τέλος στην Τούμπα.

Αυτό βέβαια θα φέρει τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι όπου μπορεί να κληθεί να αναζητά τρία στόπερ, μιας και τα συμβόλαια Κρέσπο, Βαρέλα και Ίνγκασον λήγουν το καλοκαίρι, με τους δύο πρώτους το πιθανότατα να αποτελούν παρελθόν, ενώ με τους Ισλανδό υπάρχει σημαντική οικονομική διαφορά.

 

Σοάρες και εξτρέμ

Όσον αφορά τις προσθήκες δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή παίκτη για τις θέσεις του κέντρου. Άλλωστε δεν είναι κάτι κρυφό πως ο Δικέφαλος είναι πολύ κοντά στην αγορά του Φελίπε Σοάρες, παίκτη που ο Μπότο και ο Λουτσέσκου τον θεωρούν ιδανικό. Κάτι βέβαια πολύ φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για έναν παίκτη μόλις 22 ετών, με χρηματιστηριακή αξία στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όπου μετράει 85 συμμετοχές με την φανέλα της Μορεϊρένσε, έχοντας 6 γκολ και 7 ασίστ, ενώ έχει καταγράψει και 37 παρουσίες στην ενδεκάδα της Αρούκα με 3 γκολ και 7 ασίστ.

Βέβαια στον ΠΑΟΚ δεν θα μείνουν εκεί μιας και υπάρχει και ακόμα μια έτοιμη μετακίνηση, αφού έχει βρεθεί και παίκτης από την Ιβηρική χερσόνησο που αγωνίζεται στα εξτρέμ και είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το όνομά του.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποθέωση Μπότο για τρία μεγάλα deals και τα… όχι στον ΠΑΟΚ - Το τεράστιο "παραμύθι" με Ζαγαρίτη! 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags