Facebook Pixel Ιωνικός - Παναθηναϊκός: "Ατσάλινος" Παναθηναϊκός - Απόδραση από τη Νίκαια με μεγάλο διπλό και... σφραγίδα Αϊτόρ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-22 21:23:00

"Ατσάλινος" Παναθηναϊκός - Απόδραση από τη Νίκαια με μεγάλο διπλό και... σφραγίδα Αϊτόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ατσάλινος" Παναθηναϊκός - Απόδραση από τη Νίκαια με μεγάλο διπλό και... σφραγίδα Αϊτόρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές, επικρατώντας του Ιωνικού με 1-0 χάρη σε γκολ του Αϊτόρ και ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 επί του Ιωνικού χάρη σε εντυπωσιακό γκολ του Αϊτόρ στο 38' έπειτα από ασίστ του Βιγιαφάνιες.

Οι Πράσινοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή του και ζορίστηκαν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, από την ομάδα της Νίκαιας, που είχε και δοκάρι με τον Μύγα στο 48'.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είναι 3 πόντους και πίσω και έχει ένα ματς λιγότερο, ενώ πλησίασε στους 3 βαθμούς την ΑΕΚ και στους 4 τον ΠΑΟΚ. Στη 12η θέση έμεινε ο Ιωνικός, που είναι 4 βαθμούς πάνω από τον Ατρόμητο, αλλά έχει δύο παιχνίδια περισσότερα.

Το ματς

Με τον Ιωνικό να πιέζει πολύ ψηλά από το πρώτο κιόλας λεπτό, ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νίκαια για την 19η αγωνιστική της Super League. Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν αρκετά όχι να κρατήσει την μπάλα (κάτι που έκανε με πολύ μεγάλη επιτυχία), αλλά να βρει ελεύθερους διαδρόμους προς την περιοχή των γηπεδούχων. Μάλιστα πρώτη τελική στο ματς ήταν για τους Νικαιώτες. Ένα σουτ του Ντάλτσιο με το αριστερό στο 5', συγκεκριμένα, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 11ο λεπτό είχαμε την πρώτη απόπειρα τελικής προσπάθειας του Παναθηναϊκού. Κλέψιμο του Βιτάλ, με τον Βραζιλιάνο να πατάει περιοχή και να επιχειρεί να βρει με παράλληλη μπαλιά τον Καρλίτος, ο Χουτεσιώτης όμως βγήκε και μπλόκαρε προτού η μπάλα φτάσει στον Ισπανό. Στο 16' ο Ιωνικός είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μύγα, η κεφαλιά του οποίου στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ του Άοσμαν, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Χώρους πολλούς μπορεί να μην είχε, αλλά μία φάση αρκούσε στο «τριφύλλι» για να βρει το γκολ. Για την ακρίβεια στο 38ο λεπτό ο Καρλίτος βγήκε κάθετα στην πλάτη του Τσιγκρίνσκι, πάσαρε στον Βιγιαφάνιες που έκανε «γλυκιά» σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Αϊτόρ με φανταστικό μονοκόμματο σουτ (βλ. φωτό), έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα για το 0-1! Έτσι, οι «πράσινοι» πήγαν στο ημίχρονο με ό,τι ακριβώς αναζητούσαν. Το προβάδισμα.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός μπήκε πολύ δυναμικά. Στο 48' μάλιστα οι Νικαιώτες είχαν δοκάρι με τον Άοσμαν, όταν το σουτ του τελευταίου βρήκε στον Χουάνκαρ και μετά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι! Αύτη ήταν μία καλή στιγμή, προκειμένου να θυμηθεί ο Παναθηναϊκός πως τίποτα δεν είχε τελειώσει στο ματς λόγω του (οριακού) προβαδίσματος που είχε αποκτήσει.

Οι «πράσινοι» σε γενικές γραμμές ήταν νευρικοί και σε αντίθεση με άλλα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, στη Νίκαια τα προβλήματα ήταν αρκετά. Αυτό το οποίο διέφερε τώρα, ήταν πως ο Παναθηναϊκός είχε το αποτέλεσμα που έψαχνε. Σε αντίθεση π.χ. του τι είχε συμβεί στην Τρίπολη ή στον Βόλο.

Στο 80' ο Χουάνκαρ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Παλάσιος, ο Ισπανός μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έφτασε σχεδόν μέχρι την μικρή περιοχή, ωστόσο το γύρισμά του δεν βρήκε όπως ήθελε τον Ιωαννίδη, καθώς οι παίκτες του Ιωνικού μπόρεσαν την τελευταία στιγμή να διώξουν σε κόρνερ. Οι «πράσινοι» δεν πλήρωσαν την οπισθοχώρησή τους στα τελευταία λεπτά (σ.σ. σημείο όπου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με ό,τι είχαν για την ισοφάριση), με το τελικό 1-0 υπέρ τους να δίνει στον Παναθηναϊκό ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη, πλέον, για το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος!

Οι ενδεκάδες:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κάνιας (82' Ματσούκας), Άοσμαν, Λένις (67' Κιάκος), Ντάλσιο (82' Μάναλης), Τουράμ (66' Μάντζης).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (88' Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Βιτάλ (66' Παλάσιος), Καρλίτος (66' Ιωαννίδης).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags