Facebook Pixel Ατρόμητος – ΑΕΚ: Του άλλαξε τα φώτα και χωρίς Τσιντώτα! Πέρασε από Περιστέρι
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-23 19:11:00

Του άλλαξε τα φώτα και χωρίς Τσιντώτα! Πέρασε από Περιστέρι η ΑΕΚ με Τζαβέλλα και Τσούμπερ

του Γιώργου Θεοδωράκη
 Του άλλαξε τα φώτα και χωρίς Τσιντώτα! Πέρασε από Περιστέρι η ΑΕΚ με Τζαβέλλα και Τσούμπερ

Η Ένωση έφυγε με το διπλό επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου. Φοβερό παιχνίδι από Γκαρσία. Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ντένιτς.

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Του άλλαξε τα φώτα και χωρίς Τσιντώτα! Πέρασε από Περιστέρι η ΑΕΚ με Τζαβέλλα και Τσούμπερ. Και όμως με τερματοφύλακα από Super League 2, η  Ένωση κατάφερε και έφυγε με το διπλό επικρατώντας 2-0 του Ατρομήτου. Φοβερό παιχνίδι από Γκαρσία. Με 10 ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Ντένιτς.

Στις νίκες επέστρεψε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον ΟΦΗ. Η Ένωση επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Ατρομήτου, με γκολ του Τζαβέλλα και του Τσούμπερ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη είχε ένταση, κυκλοφορία και αποδιοργάνωσε το παιχνίδι των γηπεδούχων που έμεινα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντένιτς. Καταλυτική ήταν η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στο παιχνίδι! Ήταν ο ποδοσφαιριστής που έβγαλε την ασίστ στον Τσούμπερ στο 0-2, με το οποίο «κλείδωσε» η νίκη. Η ΑΕΚ εκτός από τα γνωστά προβλήματα αντιμετώπισε και αυτό του Τσιντώτα, τον οποίο αντικατέστησε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Β', Χατζηεμμανουήλ. Εν τέλει λόγω της σοβαρότητας της αμυντικής γραμμής της Ένωσης, ο χρησιμοποιηθείς γκολκίπερ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο ματς.

Η ομάδα του Δικέφαλου είναι 3η με 36 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον ΠΑΟΚ που είναι δεύτερος και την Κυριακή ισοπέδωσε τον Βόλο, τον οποίο και κυνηγά, καθώς έτσι και αλλιώς ο Ολυμπιακός, δεν πιάνεται, όντας στην κορυφή με 43. Ο Ατρόμητος παρέμεινε στην προτελευταία θέση της κατάταξης με 10 πόντους και συνεχίζει να παλεύει για την επιβίωσή του.

Δεν άντεξε ο Τσιντώτας

Με τον Χάρη Χαρίση να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Πάτρικ Σάλομον και τον Χουάν Μουνίθ να αντικαθιστά τον Σρνταν Σπιριντόνοβιτς, παρτάθηκε ο Ατρόμητος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Από πλευράς Ένωσης, ο Τσιντώτας λόγω προβλήματος στη μέση δεν κατάφερε να μπει στην ενδεκάδα. Ένιωσε πόνο στην προθέρμανση και αποκλείστηκε με τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ να παίρνει ο Χατζηεμμανουήλ και τον Θεοχάρη να μπαίνει στην δεκαοχτάδα. Κατά τα άλλα ο Αργύρης Γιαννίκης επανέφερε τον Μάνταλο αντί του Γέβτιτς, ενώ στη θέση του Σιμόες πέρασε τον Λε Ταλέκ.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάο, Καστεγιάνο – Ντένιτς, Χαρίσης, Καρτάλης (63' Σπιριντόνοβιτς) – Μουνίθ, Κουλούρης, Μπεντινέλι (78' Κλωναρίδης)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (76' Σιμόες), Μάνταλος (52' Γέβτιτς), Τσούμπερ (63' Άμραμπατ), Γκαρσία (64' Μισελέν), Ανσαριφάρντ (76' Αραούχο)

Το ματς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δείχνει διάθεση να πιέση, αλλά οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν πολύ καλά τη μπάλα, ανέλαβαν την κατοχή (62%-38%) στο πρώτο τέταρτο, χωρίς ωστόσο να βγάλουν κάποια καλή ενέργεια δημιουργικά. Κυρίαρχο συστατικό του παιχνιδιού ήταν οι δυνατές μονομαχίες, οι οποίες απέτρεψαν από το να βγούνε κλασσικές ευκαιρίες.

Η Ένωση όμως κατάφερε να προηγηθεί μετά από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Λιβάι Γκαρσία κατέβασε και σούταρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε, αλλά ο Τζαβέλλας σούταρε στην επαναφορά από το ύψος του πέναλτι, ανοίγοντας το σκορ. Οι κιτρινόμαυροι πίεσαν για ένα δεύτερο γρήγορο γκολ, αφού πλέον είχαν πάρει το κέντρο, με Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ να εξουδετερώνουν με ευκολία τις προϋποθέσεις ανάπτυξεις των Περιστεριωτών.

Διαμαρτυρία για πέναλτι και κόκκινη

Στο 29' ο Μάνταλος έπαιξε υπέροχα το 1-2 με τον Ανασαριφάρντ, με τον Ντένιτς να κάνει την προβολή και τον αρχηγό της ΑΕΚ να πέφτει στην περιοχή. Το ριπλέι έδειξε επαφή, παρά τις διαμαρτυρίες όμως, ούτε ο Γκορτσίλας, ούτε το VAR συγκινήθηκαν, για να ελέγξουν τη φάση. Η Ένωση πάντως διαμαρτυρήθηκε και για κόκκινη του Κουλούρη που χτύπησε τον Μάνταλο.

Ο Ατρόμητος επιθετικά δεν υπήρχε. Μία ακίνδυνη γυριστή κεφαλιά του Κουλούρη στο 28' (που πήγε στην αγκαλιά του Χατζηεμμανουήλ) και ένα φαλιτσαριστό σουτ του Καρτάλη στο 42' (πέρασε άουτ) ήταν οι μοναδικές προσπάθειες των γηπεδούχων για το πρώτο ημίχρονο.

Γκολάρα Τσούμπερ

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να το γυρίσουν. Η ΑΕΚ όμως βρήκε γρήγορα ένα δεύτερο γκολ και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αρνητική συγκυρία, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μάνταλος. Στο 51' ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε καταπληκτική σέντρα για τον Τσούμπερ με όμορφη κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννιώτ για το 0-2.

Η Ένωση έψαξε και τρίτο τέρμα στη συνέχεια. Στο 59' ο Λιβάι Γκαρσία ανάγκασε τον Γιαννιώτη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσούμπερ βγήκε τετ α τετ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά ήταν... εκτεθειμένος.

Στο 65' ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα! Ο Μουνίθ που είχε πολλά νεύρα και του φώναζαν από τον πάγκο να ηρεμήσει χτύπησε τον Ρότα με τον Γκορτζίλα να του βγάζει απευθείας την κόκκινη κάρτα. Οι αλλαγές αριθμητικών δεδομένων οδήγησε στη μείωση του ρυθμού με αποτέλεσμα όσες προσπάθειες έγιναν από το 70' και μετά να στερηθούν δυναμικής, έμπνευσης και ψύχραιμης εκτέλεσης. Έτσι διατηρήθηκε το 2-0 υπέρ της ΑΕΚ που επέστρεψε στις νίκες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags