Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Επιστροφή στην... κανονικότητα για τον Ολυμπιακό - Με... νεκρά κέρδισε τον ΠΑΣ
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-23 21:21:00

Επιστροφή στην... κανονικότητα για τον Ολυμπιακό - Με... νεκρά κέρδισε τον ΠΑΣ

Sportdog Team
Επιστροφή στην... κανονικότητα για τον Ολυμπιακό - Με... νεκρά κέρδισε τον ΠΑΣ

Επιστροφή στις νίκες για τους Πειραιώτες που μπορεί να μην έπεισαν όμως πήραν το πρώτο τους τρίποντο για το 2022 κερδίζοντας με 2-0 τους Ηπειρώτες των πολλών προβλημάτων και απουσιών.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Χωρίς να βρουν σημαντική αντίσταση, λόγω και των πολλών προβλημάτων που είχαν οι Ηπειρώτες, αλλά και μην φτάνοντας για ακόμα ένα παιχνίδι σε υψηλά στάνταρ απόδοσης οι Ερυθρόλευκοι πήραν την πρώτη τους νίκη για το 2022 κερδίζοντας με 2-0 τον ΠΑΣ, με τους Μασούρα και Τικίνιο να βρίσκουν δίχτυα. Με αυτό το αποτέλεσμα του Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε τη διαφορά των εννιά βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον επερχόμενο αγώνα με τον Παναιτωλικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τους Γιαννιώτες πάντως να διατηρούνται παρά την ήττα στην πέμπτη θέση.

Το ματς:

Η αναμέτρηση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους από τα πρώτα λεπτά να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως θέλουν να έχουν αρκετά αμυντικό προσανατολισμό, με όλους τους παίκτες τους κάτω από το κέντρο. Αυτό θα κάνει τους γηπεδούχους να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν φάσεις για να ανοίξουν από νωρίς το σκορ, κάτι που τελικά θα γίνει μόλις στο 4'. Μετά από σέντρα του Αβραάμ, ο Ελ Αραμπί θα προσπαθήσει να κάνει το γύρισμα, όμως θα παρέμβει ο Σάλιακας που θα κάνει κακό γύρισμα προς τον Σούλη, με τον Μασούρα να κερδίζει την μπάλα και να μην δυσκολεύεται να κάνει το 1-0. Παρά το γρήγορο γκολ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν έδειξαν να χαλαρώνουν, καθώς συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να παίρνουν την κατοχή της μπάλας, με τους Ηπειρώτες να μην μπορούν να βγουν από τα καρέ τους.

Οι Πειραιώτες θα βρουν άμεσα και το δεύτερο γκολ, όμως τόσο η κεφαλιά του Μανωλά στο 13', όσο και το σουτ του Μαντί Καμαρά, δύο λεπτά μετά, δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Παρά όμως το γεγονός του γρήγορου τέρματος οι Ηπειρώτες δεν άλλαξαν τον προσανατολισμό τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να μην μπορούν να βρουν χώρους για να απειλήσουν την εστία του Σουλή. Στο 35' οι γηπεδούχοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Ελ Αραμπί θα βγάλει με εκπληκτικό τρόπο τον Ανδρούτσο σε θέση βολής, όμως η προσπάθεια του Έλληνα ποδοσφαιριστή θα περάσει πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Τρία λεπτά μετά ο Μαροκινός θα στρώσει πολύ ωραία στον Εμβιλά που θα δοκιμάσει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, χωρίς αντίπαλο, με την μπάλα να περνάει πολύ ψηλά.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής Μεταξάς έδειξε να θέλει η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική κάτι που έγινε από την σέντρα κι όλας με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν πιο ψηλά την άμυνά τους και να πιέζουν τους Ερυθρόλευκους. Παράλληλα οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους με στόχο να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία και να απειλήσουν την εστία του Τζολάκη. Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι θα φτάσουν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μανωλάς θα πάρει την κεφαλιά, με τον Σάλιακα να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως καμία στιγμή να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από τον Σουλή, ενώ παράλληλα η κούραση του Βαλμπουενά, έκοβε στην… μέση την ανάπτυξη των Πειραιωτών, μιας και ο Γάλλος ήταν ο άνθρωπος δημιουργούσε προβλήματα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Εκτός από τα προβλήματα στην δημιουργία ο Πέδρο Μαρτίνς είδε κι άλλους... πονοκεφάλους να δημιουργούνται με τον Κώστα Μανωλά να αποχωρεί στο 70' της αναμέτρησης με πρόβλημα στον αστράγαλο. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να πιέσουν και πάλι τα καρέ του Σουλή, με τα ζητήματα στην τελική φάση να συνεχίζονται, μιας και οι Ηπειρώτες συνέχισαν να αμύνονται πολύ αποτελεσματικά.

Η αδυναμία των Ερυθρόλευκων να... τελειώσουν τον αγώνα θα φέρει τον ΠΑΣ στο 87' να φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, όταν ο Καραχάλιος θα κάνει ωραία ατομική ενέργεια και θα σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και ν φεύγει κόρνερ. Στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν όμως να διώξουν όλο το άγχος των τελευταίων λεπτών κάνοντας το 2-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ανδρούτσος θα σουτάρει, με τον Τικίνιο να μπαίνει με το κεφάλι στην πορεία της μπάλας και να κερδίζει τον Σουλή. Οι Ηπειρώτες θα διαμαρτυρηθούν για οφσάιντ του Βραζιλιάνου, όμως μετά και τη χρήση VAR το γκολ θα μετρήσει κανονικά. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν θα υπάρξει κάτι αξιόλογο με τους Πειραιώτες να παίρνουν έτσι την πρώτη τους νίκη για το 2022 και διατηρούν το +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Σκόρερ: 4' Μασούρας, 88' Τικίνιο

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Τζολάκης, Αβραάμ, Μανωλάς (70' Λαλά), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βαλμπουενά (79' Βρουσάι), Μασούρας (86' Ρόνι Λόπες),  Ελ Αραμπί (70' Τικίνιο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Παντελάκης (46' Μορέιρα), Σάλιακας, Οικονομόπουλος (60΄Ρίζος), Σιόντης (46' Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60' Λώλης), Μπρένερ (80' Μίνα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags