Facebook Pixel Ολυμπιακός: Βρήκε νέο... Σισέ ο Μοντέστο - Scouting σε πανύψηλο στόπερ από τη Γαλλία - Μένει ελεύθερος!
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-25 12:38:00

Βρήκε νέο... Σισέ ο Μοντέστο - Scouting σε πανύψηλο στόπερ από τη Γαλλία - Μένει ελεύθερος!

BoxtoBox
Βρήκε νέο... Σισέ ο Μοντέστο - Scouting σε πανύψηλο στόπερ από τη Γαλλία - Μένει ελεύθερος!

Αποκάλυψη για το νέο όνομα που "τσεκάρει" ο Ολυμπιακός στη Ligue 2! Ποιον 17χρονο έχει ξεχωρίσει ο Φρανσουά Μοντέστο, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και οι λόγοι που... ταιριάζει στις απαιτήσεις των Πειραιωτών.
 

Έφερε το καλοκαίρι του 2017 τον Σισέ από την (γνωστή) Αζαξιό. Έφερε το καλοκαίρι του 2019 τον Μπα από την (Γκαζαλέκ) Αζαξιό. Έφερε πρόσφατα και τον Ετιέν Κινκουέ από την ακαδημία της Ίντερ. Είναι γνωστή η... τρέλα, με την καλή έννοια, του Φρανσουά Μοντέστο με την... ανίχνευση ταλέντων. Είναι γνωστό επίσης ότι έχει ειδίκευση στη γαλλική αγορά και «προϊόντα» με γαλλικό διαβατήριο και αφρικανικές ρίζες.

Όμως οι συγκεκριμένοι τρεις που προαναφέρθηκαν δεν αναφέρθηκαν τυχαία. Τι κοινό έχουν; Μα φυσικά τη θέση που παίζουν. Είναι όλοι στόπερ. Ναι, ο Μοντέστο έχει βρει και τον Μαντί και τον Αγκιμπού και τώρα τον Φαντιγκά που δεν είναι κεντρικοί αμυντικοί. Ωστόσο έχει μια συμπάθεια να ανακαλύπτει ψηλά παιδιά από την Αφρική που διακρίνονται για τα προσόντα τους στο αμυντικό παιχνίδι.

Προ ημερών σας είχα κάνει μια άλλη αποκάλυψη για παίκτη στον οποίο έκανε σκάουτινγκ υπό άκρα μυστικότητα, τον Αμπντουλά Νταμπό της Ναντ που επίσης δεν είναι στόπερ. Όμως σήμερα θα επιστρέψω στα στόπερ.

Ένα... πουλάκι από τη Γαλλία το οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα μου είπε ότι ο Κορσικανός επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού έκανε σκάουτινγκ και ρωτούσε πληροφορίες για τον 17χρονο (6/11/2004) Αξέλ Γκεσάν της Νανσί. Έχει γεννηθεί στη Γαλλία και έχει γαλλική υπηκοότητα αλλά οι ρίζες του είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, αν το transfermarkt δεν κάνει λάθος. Κι αν δεν κάνει, αυτό είναι ένα μεγάλο ατού στα σχέδια του Μοντέστο. Είναι πανύψηλος, 1,92μ, αριστεροπόδαρος και, για κάποιο λόγο, δεν αγωνίζεται με τη β' ομάδα της Νανσί στη β' κατηγορία της Γαλλίας. Μόλις δύο ματς έχει παίξει ως τώρα φέτος ενώ αγωνίζεται και στις μικρές εθνικές Γαλλίας.

Ας κρατήσουμε το όνομα γιατί μπορεί να χρειαστεί να το συζητήσουμε ξανά στο κοντινό ή πιο μακρινό μέλλον.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στον Ολυμπιακό- Οι δύο Γάλλοι Advisors που έπιασαν δουλειά - "Τελειώνει" τεχνικός διευθυντής

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags