Facebook Pixel Στους "4" η Λαμία! Τζανετόπουλος και Σαράνοφ "σκότωσαν" τον Άρη που έχασε 2 πέναλτι
| 2022-01-26 22:42:00

Στους "4" η Λαμία! Τζανετόπουλος και Σαράνοφ "σκότωσαν" τον Άρη που έχασε 2 πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Στους "4" η Λαμία! Τζανετόπουλος και Σαράνοφ "σκότωσαν" τον Άρη που έχασε 2 πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 1-0 με γκολ του Έλληνα στόπερ με τον Σέρβο γκολκίπερ να πιάνει πέναλτι στην παράταση.

Λαμία - Άρης: Στα "ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η Λαμία! Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 1-0 του Άρη, ο οποίος έχασε δύο πέναλτι στο ματς. Ο Τζανετόπουλος το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη και έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, ακόμα και πέναλτι με τον Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Λαμία είχε περισσότερη ψυχραιμία, δυνάμεις και καθαρό μυαλό. Έτσι χτύπησε στο τέλος του δεύτερου μέρους του επιπλέον χρόνου.

Ο Τζανετόπουλος σκόραρε στο 117', ο Άρης όμως είχε και άλλη ευκαιρία για να σκοράρει και να προκριθεί. Κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους της παράτασης. Ο Γκάμα όμως αστόχησε απέναντι στον Σαράνοφ, ο οποίος απέκρουσε και αναδείχτηκε πρωταγωνιστής αυτής της πρόκρισης.

Το ματς

Ο Άρης πήρε από την αρχή του αγώνα τον έλεγχο των κινήσεων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρότι η Λαμία είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία της, ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι στο 14', ύστερα από τάκλιν του Μπεχαράνο στον Μπερτόγλιο ο οποίος το πήρε έξυπνα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα...Ο Καμαρά όμως αστόχησε από τα 11 βήματα, παρότι ψάρεψε τον Σαράνοφ και τον έστειλε στην αντίθετη γωνία.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, η Λαμία άρχισε να ανεβαίνει και να γίνεται περισσότερο επικίνδυνη. Στο 20' το γύρισμα του Μπανγκουρά πρόλαβε με έξοδο ο Σιαμπάνης, ο οποίος ένα λεπτό έκανε σημαντική επέμβαση σε προσπάθεια του Ταϊρόν από διαγώνια θέση, ο οποίος μετά από 11 λεπτά αντιμετώπισε πρόβλημα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Στο 36' ο Καραμάνος έτρεξε στην αντεπίθεση, έπιασε το μακρινό σουτ, αφού τον έκλεισε η αντίπαλη άμυνα, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει. Η τελευταία υποψία φάσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Εντιαγέ που μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Στο δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε άγριο ενδιαφέρον! Στον αγωνιστικό χώρο δόθηκαν μάχες, με τους ποδοσφαιριστές να παίζουν με πάθος και δύναμη, η εικόνα του παιχνιδιού όμως δεν στερήθηκε φάσεων.

Ο Άρης απείλησε στο 48' με κεφαλιά του Εντιαγιέ που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Σαράνοφ. Η Λαμία απάντησε εφτά λεπτά αργότερα, όταν έκλεψε ψηλά, αλλά ο Σαραμαντάς σημάδεψε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 58' η κεφαλιά του Μπράμπετς ήταν εύκολη λεία για τον Σαράνοφ, ο οποίος στο 64' έκανε πολύ σημαντική επέμβαση πάνω στη γραμμή σε ενέργεια του Τζανδάρη, μία πολύ δύσκολη φάση που μπέρδεψε τους θεατές για το εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Ο Άρης πίεσε και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 79' οι Θεσσαλονικείς έχασαν μία ακόμα καλή ευκαιρία με τον Γκάμα. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο οι δύο ομάδες άρχισαν να συμβιβάζονται με την ιδέα της παράτασης. Στις καθυστερήσεις μία προσπάθεια του Μαντσίνι δεν δυσκόλεψε τον Σαράνοφ, όπως και του Γκάμα στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, το οποίο οδηγήθηκε στον επιπλέον χρόνο.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης ο Άρης προσπάθησε να πετύχει το γκολ και είχε κάποιες καλές στιγμές με Μαντσίνι (91') και Καμαρά (103'), ενώ στο 105' ο Σαράνοφ απέκρουσε την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Ματίγια. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο. Αλλά έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και το πλήρωσαν στο 117'. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τον Προβυδάκη, ο Τζανετόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους στην καρδιά της περιοχής, πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Σιαμπάνη και έστειλε τη μπαλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Άρης ήθελε ένα γκολ για να πετύχει ένα εκτός έδρας γκολ και να γυρίσει το θέμα πρόκριση. Στο 120'+2' βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση. Ο Σαράνοφ όμως εξουδετέρωσε τον Σαράνοφ σε τετ α τετ. Στο 120'+3' όμως ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι αφού ανατράπηκε από τον Τζανδάρη.

Ο Άρης όμως και πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Σαράνοφ έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Γκάμα. Έτσι

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ - Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (85' Μαρτίνεθ) - Μπεχαράνο, Τζανδάρης - Μπανγκουρά, Τάιρον (31' Νούνιες), Ρόμανιτς (106' Τσούκαλος) - Καραμάνος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης - Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα - Σάσα, Εντιαγέ - Ματέο Γκαρσία, Μπερτόγλιο (66' Ιτούρμπε), Μαντσίνι (109' Μάνος) - Καμαρά.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags