Facebook Pixel Μονακό - Ρεάλ Μαδρίτης: Απίστευτο θρίλερ στο Μονακό - Πήρε τη νίκη η Ρεάλ μετά από δύο παρατάσεις και έμεινε στην κορυφή
Μπάσκετ
| 2022-01-28 22:53:00

Απίστευτο θρίλερ στο Μονακό - Πήρε τη νίκη η Ρεάλ μετά από δύο παρατάσεις και έμεινε στην κορυφή

Sportdog Team
Απίστευτο θρίλερ στο Μονακό - Πήρε τη νίκη η Ρεάλ μετά από δύο παρατάσεις και έμεινε στην κορυφή

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το θρίλερ στη γαλλική ριβιέρα στη δεύτερη παράταση απέναντι τη Μονακό με 90-84 για την 23η αγωνιστική της EuroLeague και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας στη διοργάνωση. Σε κάκιστη βραδιά ο Τζέιμς με 3/19 σουτ.

Μονακό - Ρεάλ Μαδρίτης: Σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της πολύ μαχητικής Μονακό με 90-84 για την 23η αγωνιστική της EuroLeague και συνεχίζει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι με ανατροπή έξι πόντων στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, έφεραν το ματς στα ίσα και είδαν τον τρομερό Μπέικον να αστοχεί για τρεις.

Στο τέλος την πρώτης παράτασης ο Ταβάρες έκανε μαγαλοπρεπέστατη τάπα στον Μάικ Τζέιμς, οδήγησε το ματς στη δεύτερη εκεί όπου ο Τέιλορ έβαλε κρίσιμο τρίποντο στα 1'53'' για τη λήξη, χαρίζοντας "αέρα" πέντε πόντων στη Ρεάλ. Πλέον οι Μαδριλένοι απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής στη διοργάνωση έχοντας ρεκόρ 18-3.

Από την άλλη, οι Μονεγάσκοι που υποχώρησαν 10-12 έχασαν μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς, να πάρουν τη νίκη απέναντι σε μία ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα και να ανεβάσουν την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας. Σε κάκιστη βραδιά ο Μάικ Τζέιμς που ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους και 3/19 σουτ. Πρώτος σκόρερ για την Μονακό ήταν οι Μπέικον και Ντιαλό με 19 πόντους, ενώ για την Ρεάλ Μαδρίτης ο Γιαμπουσέλε ξεχώρισε και τελείωσε το ματς με double-double (18 πόντοι και 10 ριμπάουντ).

Ο αγώνας

Το 5-0 με το οποίο αιφνιδίασαν τη Μονακό οι φιλοξενούμενοι έδωσε τη θέση του σε ένα άλλο σερί από πλευράς Μονακό (7-0). Με τον Μοτιεγιούνας να σκοράρει όλους τους πόντους των γηπεδούχων, η Μονακό πέρασε μπροστά στο σκορ, διευρύνοντάς το σταδιακά. Η Ρεάλ βρέθηκε από νωρίς να έχει πρόβλημα με τα φάουλ καθώς μετά από πέντε λεπτά αγώνα είχε χρεωθεί ήδη τέσσερα. Το ματς έμεινε σε αρκετά χαμηλό σκορ μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά, με τους Μονεγάσκους να είναι εκείνοι που μετά το αρχικό 5-0 διατήρησαν τα ηνία του αγώνα. Η εικόνα άλλαξε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μισού με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση κυρίως με τον Γιουλ και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την διαφορά στον πόντο (34-35).

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μισό, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Μονακό και προηγήθηκε με πέντε μετά από ατομικές ενέργειες του Γιαμπουσέλε. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και έκλεισαν την τρίτοι περίοδο προηγούμενοι, με το ματς να έχει ανάψει για τα καλά. Ο Τζέιμς σταδιακά βρήκε ρυθμό, ο Άντζουσιτς ανέβασε την απόδοσή του και η Μονακό ανέκτησε το προβάδισμα, δίχως βέβαια να μπορεί να εφησυχάσει. Ο Μπέικον είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς για την Μονακό όμως αστόχησε σε τρίποντο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί το ματς ενώ έδειχνε να γέρνει ελαφρώς προς την πλευρά των γηπεδούχων, η Ρεάλ το έφερε στα ίσα και το θρίλερ στο Μονακό πήγε σε δεύτερη παράταση.

Εκεί με τρίποντο του Τέιλορ στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα οι Μαδριλένοι πήραν αέρα πέντε πόντων που κράτησαν ως το τέλος φτάνοντας σε ένα συγκλονιστικό και ιδιαίτερα δύσκολο διπλό στο Μονακό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς, Νέντοβιτς, Λαουριναβίτσιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-16, 34-35, 57-56, 66-66 (κ.α), 75-75 (παρ1), 84-90

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags