Facebook Pixel ΑΕΚ - Βόλος: Άλλη μια κηδεία! Βαν Φεερτ και VAR "σκότωσαν" την Ένωση
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-30 19:13:00

ΑΕΚ θρησκεία, άλλη μια κηδεία! Βαν Φεερτ και VAR "σκότωσαν" την Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
ΑΕΚ θρησκεία, άλλη μια κηδεία! Βαν Φεερτ και VAR "σκότωσαν" την Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βόλος 2-1 την ομάδα του Δικέφαλου αετού για την τρίτη σερί ήττα της στο ΟΑΚΑ! 

ΑΕΚ - Βόλος: Άλλη μια κηδεία! Βαν Φεερτ και VAR "σκότωσαν" την Ένωση. Ο Βόλος 2-1 την ομάδα του Δικέφαλου αετού για την τρίτη σερί ήττα της στο ΟΑΚΑ! 

 

Σε ένα παιχνίδι που έχασε πέναλτι με τον Τσούμπερ, είχε ευκαιρίες και δοκάρι, η ΑΕΚ κατάφερε να ηττηθεί με 2-1 από τον Βόλο στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα της Μαγνησίας προηγήθηκε με τον Βαν Φέερτ, η Ένωση ισοφάρισε με τον Αραούχο, οι φιλοξενούμενοι όμως πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο τέλος του αγώνα με πέναλτι που δόθηκε από τον διαιτητή Μανούχο μετά από θέαση του VAR. Ο Βόλος που είχε και δύο δοκάρια στο ματς, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής με δεύτερη κάρτα του Βαν Φεερτ.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην τρίτη θέση με 36 βαθμούς, ενώ ο Βόλος πέρασε τον Παναιτωλικό στην ένατη θέση με 24 πόντους. Σημειωτέον, ότι αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα Δικέφαλου αετού στο ΟΑΚΑ.

ΜΕ ΑΡΑΟΥΧΟ ΑΡΧΗΓΟ

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ματς με τον Βόλο. Εκτός μάχης τέθηκαν Όγκνιεν Βράνιες (ταλαιπωρείται από ενόχληση στους κοιλιακούς προσαγωγούς), Αντρέ Σιμόες, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λάτσι και Γαλανόπουλος, όπως και οι διεθνείς Ανσαριφάρντ και Μοχαμάντι. Ο Τσιντώτας παρ’ ότι γυμνάστηκε σε πιο εντατικούς ρυθμούς, δεν ήταν έτοιμος. Έτσι ο Αργύρης Γιαννίκης έριξε στη μάχη τον Αυστριακό τερματοφύλακα με την άμυνα να πλαισιώνουν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί, ο οποίος επέστρεψε από την αποστολή της εθνικής του Ιράν. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ με τον Γέβτιτς να παίζει μπροστά τους ως οργανωτής. Ο Τσούμπερ τοποθετήθηκε στο αριστερό φτερό, ο Λιβάι Γκαρσία στο δεξί και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο, ο οποίος έλαβε από τον προπονητή του το περιβραχιόνιο εν τη απουσία και των πέντε αρχηγών της ομάδας. Στον πάγκο βρέθηκαν λόγω ανάγκης και πέντε παίκτες από την ΑΕΚ Β' ήτοι οι Χατζηεμμανουήλ, Μιτάι, Μουστακόπουλος, Κοσίδης, Γιούσης, οι οποίοι πλαισίωσαν τους Σβάρνα, Μισελέν, Σάκχοφ και Τάνκοβιτς.

Οι Βολιώτες ταξίδεψαν στην Αθήνα με μόλις έναν τερματοφύλακα στην αποστολή, τον 21χρονο Συμεών Παπαδόπουλο, αφού απουσιάζουν οι Κότνικ και Κλέιμαν. Επίσης, εκτός για τον Κώστα Μπράτσο τέθηκαν και οι Νίνης και Άλχο.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80' Μισελέν) – Σιμάνσκι (90' Τάνκοβιτς), Λε Ταλέκ (80' Σάκχοφ) – Γκαρσία (80' Κοσίδης), Γέβτιτς (67' Γιούσης), Τσούμπερ – Αραούχο.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος – Πουρίτα, Γκουλέν, Ρινέρ, Φεράρι – Τσοκάνης, Μπαριέντος – Φερνάντες (89' Ρομέρο), Ορός (71' Σοάρες), Ρεγκατέν (81' Μπαρτόλο) – Φαν Βέερτ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν χορταστικότατο από πλευράς θεάματος με χαμένο πέναλτι, τρία δοκάρια και δύο γκολ, δείγμα, ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά και δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους! Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Λιβάι Γκαρσία! Μάλιστα ι γηπεδούχοι ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι ύστερα από έλεγχο του VAR από τον Μανούχο. Ωστόσο, ο Τσούμπερ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ! Ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Αραούχο που έπιασε ψαλιδάκι στον αέρα με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Στο 16' ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαν Φέερτ εκμεταλλεύτηκε την ανακατωσούρα στην κιτρινόμαυρη άμυνα και άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν με δύο γκολ το προβάδισμα. Ωστόσο, το σουτ-κεραυνός του Ολλανδού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και βγήκε εκτός γηπέδου, αποτυγχάνοντας να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς.

Παρότι η συγκυρία έδειχνε, ότι ήταν με το μέρος της ομάδας της Μαγνησίας, η ΑΕΚ βρήκε απάντηση. Στο 21' Γκαρσία έκανε το γύρισμα από δεξιά βρίσκοντας απέναντι τον Σιμάνσκι, ο οποίος έσπασε ψύχραιμα στο σημείο του πέναλτι στον Αραούχο που ισοφάρισε με δυνατό μονοκόμματο σουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ, αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο απέναντι από τον Παπαδόπουλο, έχοντας πάντως δικαιολογία ότι το χορτάρι δεν ήταν σε καλή κατάσταση, γιατί όπως φάνηκε, η μπάλα αναπήδησε κατά την εκτέλεση.

Το σφυροκόπημα της Ένωσης συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Γιαννίκη να χάνουν τρεις ακόμα απανωτές ευκαιρίες. Στο 32' ο Αραούχο έβγαλε για τον Τσούμπερ που εγκλωβίστηκε από διαγώνια θέση και προτίμησε να πασάρει αντί να εκτελέσει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γέβτιτς, αλλά ο Φεράρι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 38', ο Χατζισαφί άδειασε με πολύ ωραία ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο, πάσαρε για τον Αραούχο, που τσίμπησε τη μπάλα με το μυτάκι του ποδιού αλλά η πάλα έφυγε πάνω από τα γκολπόστ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με το δοκάρι του Βόλου στις καθυστερήσεις, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες.

Στο δεύτερο η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Βόλο με στόχο να δημιουργήσει κενά και να τον χτυπήσει στην αντεπίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που είχαν τις φάσεις, χάνοντας δύο πολύ καλές στιγμές με τον Βαν Φεερτ να χάνει τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς στο 50', ο οποίος είχε άλλη μία σημαντική επέμβαση σε προσπάθεια του Φερνάντες εννιά λεπτά αργότερα.

Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο λιγόστευαν οι πιθανότητες για την ΑΕΚ για να βάλει κάποιο γκολ από τη στιγμή που ο πάγκος ήταν με λύσεις ανάγκης. Η Ένωση όμως έχασε ξανά την ψυχραιμία της και στο 84' ο Βόλος κέρδισε πέναλτι ύστερα από αγκωνιά του Τζαβέλλα στον Ρίνερ σε διεκδίκηση της φάσης, κάτι που ο Μανούχος το έδωσε μετά από θέαση του VAR. Ο Βαν Φεερτ ευστόχησε από τα 11 βήματα, σημειώνοντας το 1-2, ενώ λίγο αργότερα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Παρ' όλα αυτά το σκορ διατηρήθηκε με τον Βόλο να παίρνει μία σπουδαία και άξια νίκη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags