Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Απόδραση από την Τούμπα για τον Ολυμπιακό - Προβάρει τον τίτλο - "Έσκασε" ο ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-01-30 21:23:00

Απόδραση από την Τούμπα για τον Ολυμπιακό - Προβάρει τον τίτλο - "Έσκασε" ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Απόδραση από την Τούμπα για τον Ολυμπιακό - Προβάρει τον τίτλο - "Έσκασε" ο ΠΑΟΚ

Μοιρασιά στην Τούμπα ανάμεσα στον Δικέφαλο του Βορρά και τους Ερυθρόλευκους, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που σίγουρα θα... χαμογελούν με το αποτέλεσμα μιας και κρατάνε τη διαφορά των 9 βαθμών από τους αντιπάλους τους.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Σε ένα ντέρμπι με φάσεις, ρυθμό και... ένταση, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν και... απέδρασαν από την Τούμπα φεύγοντας με το 1-1 απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, διατηρώντας έτσι τη διαφορά των 9 βαθμών από τους αντιπάλους τους, αλλά παράλληλα κρατώντας και το αήττητο μετά το τέλος των 20 αγωνιστικών της Super League. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 42' με αυτογκόλ του Μπα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, όμως οι παίκτες του Μαρτίνς ισοφάρισαν άμεσα στο επόμενο λεπτό με τον Τικίνιο, φτάνοντας έτσι σε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειξαν να μπαίνουν πιο δυνατά στο ντέρμπι της Τούμπας και μάλιστα πριν συμπληρωθούν τα 2 πρώτα λεπτά είχαν δύο προσπάθειες προς την εστία του Βατσλίκ, όμως Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Παράλληλα οι παίκτες του Δικέφαλου έδειχναν πως θέλουν να πιέσουν πιο ψηλά την Ερυθρόλευκη άμυνα. Στο 8' οι παίκτες του Λουτσέσκου θα ακουμπήσουν το γκολ, όταν μετά από κόρνερ ο Ίνγκασον θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Βατσλίκ θα διώξει πάνω στην γραμμή πολύ δύσκολα. Από την άλλη οι Πειραιώτες θα απαντήσουν στις ευκαιρίες αρχικά με ένα σουτ από τον Μαντί Καμαρά, που θα περάσει άουτ, αλλά και μια κεφαλιά του Τικίνιο που θα μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης. Στο 14' ήταν και πάλι η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με τον Μπίεσβαρ να κάνει ένα πολύ πονηρό σουτ, με τον Τσέχο τερματοφύλακα όμως και πάλι να αποκρούει δύσκολα. Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως δεν θέλουν να μείνουν στο 0-0 κάτι που έκανε τους πάντες να αναζητούν το γκολ.

Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν φαινόταν να πατάνε πολύ καλά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μιας και είχαν πολλές υπήρχαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα, ενώ όταν πίεζαν ψηλά δεν κατάφερναν να δημιουργούν προβλήματα στους γηπεδούχους. Όσο ο χρόνος περνούσε ο Δικέφαλος θα συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργεί τους ίδιους κινδύνους όπως στην αρχή του ντέρμπι. Η αναμέτρηση παράλληλα είχε αρχίσει να γίνεται πιο σκληρή με κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Ότι όμως δεν είχε γίνει σε 42 λεπτά έγινε μέσα σε ένα στην Τούμπα κάνοντας το ντέρμπι… ροντέο. Τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Ζίβκοβιτς θα εκτελέσει απευθείας φάουλ για τον Δικέφαλο από πλάγια θέση, με τον Μπα να παρεμβαίνει με το κεφάλι και να στέλνει την μπάλα στην εστία του Βατσλίκ κάνοντας το 1-0. Πριν όμως ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί για τους γηπεδούχους, οι Ερυθρόλευκοι θα ισοφαρίσουν, όταν ο Μαντί Καμαρά θα κάνει κακό σκαστό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φτάνει στον Τικίνιο που αμαρκάριστος θα πιάσει την κεφαλιά και θα κάνει το 1-1.

Το δεύτερο μέρος στην Τούμπα θα ξεκινήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει να αλλάξει σύστημα, γυρνώντας με δύο στόπερ και ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, δείχνοντας ότι θέλει να ελέγξει καλύτερα το κέντρο. Ο Δικέφαλος θα είναι αυτός που θα απειλήσει πρώτος στο 52', όταν μετά από ωραία συνεργασία Ζίβκοβιτς και Άκπομ ο Σέρβος θα κάνει ένα ωραίο σουτ, με τον Βατσλίκ όμως και πάλι να αποκρούει εντυπωσιακά. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι θα φτάσουν… αγκαλιά με το δεύτερο γκολ όταν μετά από ωραία αντεπίθεση και γύρισμα του Ζαμπά, η μπάλα θα φτάσει στον Λύρατζη που θα σουτάρει, όμως η προσπάθειά του θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού και θα περάσει άουτ. Οι Πειραιώτες εκμεταλλευόμενοι και την αλλαγή του συστήματος θα αρχίσουν να κρατάνε περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθούν να επιτεθούν με πιο λογικές επιλογές από ότι στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως να έχουν δημιουργήσει την μεγάλη φάση στην εστία του Πασχαλάκη.

Όσο φτάναμε προς το φινάλε οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έδειχνα πολύ κουρασμένοι με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουν και να μην μπορούν να ελέγξουν την αναμέτρηση, αλλά και να απειλήσουν την εστία των Ερυθρολεύκων, όπως γινόταν στο πρώτο 45λεπτο. Στο 74' οι γηπεδούχοι μετά από αρκετή ώρα θα καταγράψουν μια πολύ καλή φάση, όταν ο Ζαμπά θα βγει στην κόντρα, εκμεταλλευόμενος και την ταχύτητά του, θα μπει στην περιοχή, όμως το σουτ που θα κάνει θα κοντράρει με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει εύκολα. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά των Πειραιωτών να φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Μαντί Καμαρά από τα δεξιά, ο Μασούρας θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και θα σουτάρει, όμως η προσπάθειά του θα σταματήσει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του ΠΑΟΚ. Στο τελευταίο μέρος του ντέρμπι οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν αυτοί που πίεζαν περισσότερο έχοντας τον έλεγχο της μπάλας και θέλοντας να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη. Παρά όμως αυτό το γεγονός δεν υπήρχε καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και τους Ερυθρόλευκους να διατηρούν το +9 από τον Δικέφαλο του Βορρά στην βαθμολογία της Super League.

Σκόρερ: 42' Μπα (αυτ) – 43' Τικίνιο

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (66' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μάντι Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (90+4 Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags