Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Αυτός είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής - "Έφαγε" τον Κόλερ - Μικρότερο συμβόλαιο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-01 21:47:00

Οριστικό: Αυτός είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής - "Έφαγε" τον Κόλερ - Μικρότερο συμβόλαιο!

Οριστικό: Αυτός είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής - "Έφαγε" τον Κόλερ - Μικρότερο συμβόλαιο!

Αποφάσισαν στην ΕΠΟ, άμεσα έρχονται οι ανακοινώσεις. Ποια τα κριτήρια! Νέα εποχή στην Εθνική Ελλάδας, καθώς η Ομοσπονδία κατέληξε στον... εκλεκτό για τον πάγκο. Ξέρει άλλωστε πολύ καλά τη χώρα μας!
 

Ο κύβος ερρίφθη! Ο επόμενος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Γκουστάβο Πογέτ! Η απόφαση πάρθηκε από κοινού από τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη και αναμένεται να παρθεί οριστικά στο συμβούλιο της ΕΠΟ που θα γίνει την Πέμπτη για την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη θέση του διαδόχου του Τζον Φαν Σχιπ στην τελική ευθεία είχε φτάσει ο Πογέτ, αλλά και ο Κόλερ. Ο Ελβετός έχει θητεύσει για μια εξαετία στην εθνική Αυστρίας (2011-17), ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Βασιλεία, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2020. 

Από εκεί και πέρα, ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ είναι χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι και δεν έχει προπονήσει στο παρελθόν Εθνική ομάδα, ωστόσο το γεγονός ότι είναι 7 χρόνια μικρότερος από τον... ανταγωνιστή του και το ότι έχει πιο προσιτό κασέ, οδήγησαν τους ανθρώπους της ΕΠΟ να καταλήξουν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Μεταξύ άλλων, ο Πογέτ ήταν προπονητής της Μπράιτον για 194 ματς, ενώ στη συνέχεια η ομάδα που στέριωσε περισσότερο ήταν η Σάντερλαντ, την οποία κοούτσαρε σε 75 αγώνες. Στην ΑΕΚ ήρθε τον Οκτώβριο του 2015 για να φύγει τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, μετά από 28 αγώνες και ενώ είχε 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την τελευταία να είναι με το βαρύ 3-0 από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας!

Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε για την παρουσία του στην Ελλάδα πως:

«Ήταν φανταστικό. Όταν ήμουν στην Premier League είχα διάφορες προτάσεις. Όταν άκουσα για την ΑΕΚ, είχα ένα προαίσθημα, είπα μέσα μου μου αρέσει αυτό. Πρέπει να πας και να δείξεις πράγματα. Μας πήρε λίγο να βρούμε τα βήματα, αλλά από τον Ιανουάριο πηγαίναμε καλά. Η σχέση με τους παίκτες ήταν φανταστική. Τα ντέρμπι αξέχαστα. Νικάς ένα ντέρμπι και λες οκ δεν είναι και άσχημα, μετά νικάς και δεύτερο, μετά νικάς και τρίτο. Λες εδώ είμαστε. Ήταν απίστευτα.

Νομίζω ότι πολλά πράγματα στην Ελλάδα, κι αυτό είναι προσωπικό άποψη, μοιάζουν με την Ουρουγουάη. Δεν είμαστε ίδιοι, άλλοι είναι οι Ευρωπαίοι άλλοι οι Νοτιοαμερικανοί. Αλλά το πάθος, ο τρόπος που παίζουμε ποδόσφαιρο, ο τρόπος που αντιδρούμε, όταν χάνουμε ή όταν κερδίζουμε με έκανε να νιώθω ότι είμαι σπίτι μου. Εχω έρθει κάποιες φορές χωρίς να το γνωρίζετε και έκανα τα πράγματα που δεν μπόρεσα να κάνω όσο ήμουν προπονητής. Επισκέφθηκα κάποια μέρα, πήγα στα νησιά. Πάντα ήθελα να διατηρήσω αυτή τη σχέση με την Ελλάδα, λόγω αυτών των επτά μηνών».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags