Facebook Pixel ΑΕΚ: "Πώς θα σηκώσει έτσι κεφάλι η ΑΕΚ; - Δεν μιλιούνται μεταξύ τους - Θέλει Μπάγεβιτς και Καρεμπέ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-01 14:08:00

"Πώς θα σηκώσει έτσι κεφάλι η ΑΕΚ; - Δεν μιλιούνται μεταξύ τους - Θέλει Μπάγεβιτς και Καρεμπέ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Πώς θα σηκώσει έτσι κεφάλι η ΑΕΚ; - Δεν μιλιούνται μεταξύ τους - Θέλει Μπάγεβιτς και Καρεμπέ"

Ο Γιαννίκης, το πρόβλημα στα αποδυτήρια και οι ακριβοπληρωμένοι! Τρεις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ένωσης σχολιάζουν στο Sportdog την απογοητευτική εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και πώς μπορεί να... επιστρέψει.

Η ήττα από τον Βόλο στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής βύθισε ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ στην εσωστρέφεια. Ήταν η τρίτη κατά σειρά εντός έδρας απώλεια, με την οποία ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ της σεζόν 1986-1987. Η μόνη διαφορά ήταν ότι τότε η Ένωση ηττήθηκε από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ενώ τώρα από ΟΦΗ, Παναιτωλικό και την ομάδα της Μαγνησίας.

Τον προβληματισμό τους για την εικόνα των κιτρινόμαυρων διατύπωσαν στο Sportdog τρεις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Ο λόγος για τους Γιώργο Καραφέσκο, Νίκο Σταθόπουλο και Βάιο Καραγιάννη, οι οποίοι έκρουσαν καμπανάκι.

 

Ο πρώτος θεωρεί, ότι ρόλο παίζουν τα αποδυτήρια, ο δεύτερος πως η ομάδα χρειάζεται μία προσωπικότητα όπως ο Μπάγεβιτς και ο Καρεμπέ του Ολυμπιακού, ενώ ο τρίτος στέκεται στο γεγονός, ότι η εικόνα της ομάδας δεν είναι φετινό σύμπτωμα. Διαβάστε όσα μας είπαν.

 

Δεν έχει πειθαρχία

 

«Έχουν δοθεί λεφτά φέτος. Έχουν αποκτηθεί καλοί παίκτες, ειδικά στον επιθετικό τομέα. Αλλά δεν έχουν καθόλου αντοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπάρχουν. Παρατηρείται, ότι η ομάδα δεν έχει πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπω μία ατονία. Ο καθένας παίζει όπως θέλει, ενώ είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Όποιος γίνεται αλλαγή, κατεβάζει τα μούτρα και δεν μιλάει στον άλλον. Γι'αυτό θεωρώ, ότι ρόλο παίζουν τα αποδυτήρια. Όλα πάνε ανάποδα. Κρίμα γιατί θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό», αναφέρει ο Γιώργος Καραφέσκος.

 

Μπάγεβιτς και... Καρεμπέ

 

«H AEK δεν θα σηκώσει κεφάλι με αυτήν την νοοτροπία που έχει. Θεωρώ, ότι η ομάδα χρειάζεται μία προσωπικότητα, όπως ο Μπάγεβιτς. Για μένα έπρεπε να ήταν εσαεί στην ΑΕΚ. Ο Καρεμπέ στον Ολυμπιακό είναι πόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Παίρνει 10 ποδοσφαιριστές και πουλάει τους πέντε. Δηλαδή ο άνθρωπος αξίζει τον μισθό που παίρνει.

 

Να πάω σε ένα ειδικότερο παράδειγμα. Και εμένα ο Μπακάκης δεν μου έκανε για την ΑΕΚ. Αλλά από αυτούς που έφεραν τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερος. Πώς είναι δυνατόν η ομάδα να σηκώσει κεφάλι έτσι. Επίσης η ΑΕΚ δεν είναι δυνατόν να παίζει ζώνη με τον Βόλο; Οι παίκτες της ΑΕΚ ως πιο ακριβοπληρωμένοι έπρεπε να ήταν 10 σκάλες πιο πάνω. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα χάλι. Και έχεις προπονητή που κάνει βόλτες.

 

 

Στα δικά μας χρόνια, στα τσικό μάς έλεγε ο προπονητής “θα προωθήσεις τη μπάλα από την άμυνα, μέχρι να σε μαρκάρουν. Αυτοί χωρίς να πάει κανείς επάνω τους δίνουν τη μπάλα.

 

Είναι πολλά τα στραβά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήνεται το πράγμα έτσι. Επιτρέπεται να έχεις πάρει μεταγραφή ποδοσφαιριστή και στο εικοσάλεπτο πάνω να είναι κουρασμένος; Ένας ποδοσφαιριστής θα τρέξει σε έναν αγώνα 12 χιλιόμετρα. Δεν είναι δυνατόν να κουράζεται στα τρία. Να βρούνε έναν τρόπο να φτιάξουν την κατάσταση», υποστηρίζει ο Νίκος Σταθόπουλος.

 

Κάτι δεν πάει καλά συνολικά

 

«Αν δεν είσαι κοντά στην ομάδα δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει. Φαίνεται, ότι κάτι δεν πάει καλά. Η ΑΕΚ πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, μαχητική και πάθος οι παίκτες. Έπρεπε να το παλέψουν περισσότερο το παιχνίδι. Επαναπαύονται. Δεν είναι άσχημοι ποδοσφαιριστές. Δεν τους λείπει το ταλέντο. Όσον αφορά την κριτική στον προπονητή, αυτό δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που η ομάδα παρουσιάζει αυτήν την εικόνα. Την είχε και σε άλλα ματς και με άλλους προπονητές τις προηγούμενες χρονιές. Δεν πρέπει να ρίξουμε τις ευθύνες ούτε σε ένα άτομο ούτε σε δύο άτομα. Το πρόβλημα είναι συνολικό», προσθέτει ο Βάιος Καραγιάννης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Ξηλώθηκε" ο Αλαφούζος για Γκατσίνοβιτς - Ο μάνατζερ... βοηθούσε την ΑΕΚ και τον έφερε στον ΠΑΟ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags