Facebook Pixel Νίκος Καρέλης: "Πατάω ξανά στα πόδια μου, ήταν δύσκολα" - Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η υπόσχεση για Ολυμπιακό!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-01 17:28:00

"Πατάω ξανά στα πόδια μου, ήταν δύσκολα" - Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η... υπόσχεση για Ολυμπιακό!

"Πατάω ξανά στα πόδια μου, ήταν δύσκολα" - Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η... υπόσχεση για Ολυμπιακό!

Η μεταγραφή στον Παναιτωλικό και οι ευρωπαϊκές βραδιές που δεν ξεχνάει! Ο Νίκος Καρέλης μιλάει αποκλειστικά στο sportdog.gr για την... επιστροφή του στα γκολ, τις δυσκολίες που βίωσε τα τελευταία χρόνια, τον Γιάννη Αναστασίου, την πρόκληση του Κυπέλλου στο Γ. Καραϊσκάκης και φυσικά για το ενδεχόμενο μεταγραφής σε ομάδα του Big-5!
 

Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Νίκος Καρέλης μιλάει για όλα στο Sportdog! Πώς προέκυψε η μεταγραφή στον Παναιτωλικό, ο δύσκολος «δρόμος» για να επιστρέψει από τους σοβαρούς τραυματισμούς, το πέρασμα με τίτλους από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ακόμα, τι λέει για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό!

Αν θέλαμε να βρούμε ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα μπορούσαμε παρά να καταλήξουμε σε ένα όνομα: Νίκος Καρέλης! Ο Έλληνας επιθετικός δείχνει αναγεννημένος με τη φανέλα του Παναιτωλικού, έχοντας σκοράρει σε δύο πολύ μεγάλες νίκες της ομάδας του Αγρίνιου. Συγκεκριμένα, απέναντι στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Ο Κρητικός φορ δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς δίχτυα βρήκε και απέναντι στον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, επιβεβαιώνοντας την απίθανη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ο Καρέλης είναι ένα παιδί που έκανε το μεγάλο «μπαμ» στον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου. Πήρε μεταγραφή που απέφερε σχεδόν 3 εκατ. ευρώ στους «πράσινους», πραγματοποιώντας με την Γκενγκ φανταστικές εμφανίσεις, με τον ίδιο να εξελίσσεται σε έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας των Βέλγων. Κάπου εκεί, ωστόσο, η ατυχία του... χτύπησε την πόρτα. Απανωτοί σοβαροί τραυματισμοί ήρθαν να του κόψουν τη φρενήρη πορεία. Αλλά αυτά δεν μπορούν να λυγίσουν έναν άνθρωπο που προσπαθεί. Που δεν το βάζει με τίποτα κάτω. Σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο Καρέλης είναι ξανά εδώ! Και στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μιλάει για όλα αποκλειστικά στο Sportdog!

Πώς προέκυψε η μεταγραφή στον Παναιτωλικό, ο δύσκολος «δρόμος» για να επιστρέψει από τους σοβαρούς τραυματισμούς, το πέρασμα με τίτλους από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ακόμα, τι λέει για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

 

Αναλυτικά:

- Νίκο είσαι ξεκάθαρα από τα πρόσωπα των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας σκοράρει συνεχόμενα απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, σε δυο μεγάλες νίκες του Παναιτωλικού, καθώς και κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Αρχίζουμε να βλέπουμε ξανά λοιπόν τον Καρέλη, που ξεχώριζε προ μερικών ετών με τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

«Μετά από το πέρασμά μου από τον Παναθηναϊκό και την Γκενκ, μερικά χρόνια μετά τους τραυματισμούς, νιώθω επιτέλους ότι πατάω δυνατά στα πόδια μου και είμαι ευγνώμων γι' αυτό».

- Η συνύπαρξη με τον Γιάννη Αναστασίου έχει παίξει ρόλο σε αυτή την ποδοσφαιρική «αναγέννηση»; Θεωρείς επίσης ότι με τον Αναστασίου προπονητή, έχεις παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας σου;

«Έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η συνεργασία μου με τον Αναστασίου, γιατί με γνωρίζει πολύ καλά. Μου δείχνει εμπιστοσύνη και σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά από την πρώτη μέρα, προσπαθώ να τον δικαιώνω!».

- Πόση δύναμη θέλει μετά από δύσκολους τραυματισμούς, εσύ να σηκώνεις κεφάλι και να βγαίνεις ξανά στο προσκήνιο;

«Πέρασα πολύ δύσκολες χρονιές, όμως ήταν δίπλα η οικογένειά μου, με στήριζε και έκανα ό,τι μπορούσα ώστε να επιστρέψω δυνατότερος! Αυτό δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, να γίνουν δηλαδή όλα όπως πριν. Το είδα, το έζησα και τώρα απολαμβάνω το γεγονός πως είμαι καλά και ευχαριστώ το Θεό γι' αυτό».

- Πόσο σε εξέλιξαν οι εμπειρίες που απέκτησες στο εξωτερικό και ιδιαίτερο το Βέλγιο;

«Οι εμπειρίες που αποκόμισα από το Βέλγιο με βοήθησαν πάρα πολύ. Ήμουν ήδη προετοιμασμένος, βέβαια, από τις ευρωπαϊκές βραδιές με τον Παναθηναϊκό. Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα και κάθε μέρα μάθαινα».

- Πώς προέκυψε πέρσι το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού; Είχες κρούση από άλλη ελληνική ομάδα πριν υπογράψεις στο Αγρίνιο;

«Ήμουν στην Ολλανδία και η ομάδα μου εκεί (σ.σ. η Ντεν Χάαγκ) βρισκόταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όταν πήγα είχαν έναν προπονητή Σέρβο, που τον έδιωξαν δύο παιχνίδια μετά που την άφιξή μου. Με τον καινούργιο προπονητή δεν έπαιρνα χρόνο συμμετοχής και με τον μάνατζερ ψάχναμε μια λύση. Εκεί ήρθε η πρόταση από τον Παναιτωλικό».

- Έχει στο μυαλό του ο Νίκος Καρέλης ότι μπορεί να παίξει, ξανά, σε μια ομάδα του Top-5 του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου και μένω συγκεντρωμένος σε αυτό».

- Έχεις φορέσει φανέλες μεγάλων συλλόγων, όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και έχεις πανηγυρίσει τίτλους μαζί τους. Ξεχωρίζεις την παρουσία σου σε κάποιες από τις δυο ομάδες και αν γιατί;

«Και με τις δύο ομάδες πανηγύρισα τίτλους και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Στον Παναθηναϊκό έμεινα 2,5 χρόνια, είχα γεμάτες σεζόν και είναι λογικό να νιώθω πιο έντονα το πέρασμά μου εκεί!».

- Μπορεί ο Παναιτωλικός να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να προχωρήσει στο Κύπελλο; Είναι ένα όνειρο να παλέψετε για την έκπληξη στη διοργάνωση;

«Μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, αλλά ποτέ μη λες ποτέ! Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα το παλέψουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο».

- Βλέπουμε ότι τελευταία ο Παναιτωλικός έχει ανεβάσει εντυπωσιακά την απόδοσή του, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο και κερδίζοντας σερί τρίποντα. Μπορεί η ομάδα να συνεχίσει σε ανάλογο επίπεδο;

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δουλεύουμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας όλοι πολύ σκληρά. Στην αρχή της σεζόν μπορώ να πω, ότι ήμασταν λίγο άτυχοι και με τραυματισμούς αλλά και με μερικά αποτελέσματα. Πλέον δείχνουμε βελτίωση. Με πίστη αλλά και ομαδικότητα, που είναι πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία, καταφέρνουμε να παίρνουμε πολύ σημαντικές νίκες. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος, θα δούμε τι έχουμε κάνει. Έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας ακόμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ξηλώθηκε" ο Αλαφούζος για Γκατσίνοβιτς - Ο μάνατζερ... βοηθούσε την ΑΕΚ και τον έφερε στον ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags