Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η πρώτη μεγάλη... αποτυχία Μπότο - Με "άδεια χέρια" ο Λουτσέσκου - Τα... σκάει ο Ιβάν για top όνομα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-02 13:42:00

Η πρώτη μεγάλη... αποτυχία Μπότο - Με "άδεια χέρια" ο Λουτσέσκου - Τα... σκάει ο Ιβάν για top όνομα!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Η πρώτη μεγάλη... αποτυχία Μπότο - Με "άδεια χέρια" ο Λουτσέσκου - Τα... σκάει ο Ιβάν για top όνομα!

Οι κινήσεις του Πορτογάλου, οι μεταγραφές και ποιος υπογράφει άμεσα! Ο απολογισμός για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δείχνει σε ποια σημεία πέτυχε ο ΠΑΟΚ και σε ποια δεν κατάφερε να πλησιάσει τους στόχους που είχαν βάλει διοίκηση και προπονητής. Τι περιμένουν ενόψει καλοκαιριού;
 

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προχώρησε σε δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές τον Ιανουάριο, μιας και απέκτησε τους Ζοάν Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες, αλλά είδε και τους Τσόλακ και Ζαμπά να επιστρέφουν από τον δανεισμό, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να κλείσει κάποιες… τρύπες στο ρόστερ, όμως κάποιος θα μπορούσε να πει ότι για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο υπάρχει μια τεράστια αποτυχία! Ο λόγος; Η μη απόκτηση παίκτη πίσω από τον επιθετικό, μιας και ούτε τώρα τον Ιανουάριο, αλλά ούτε φυσικά και το καλοκαίρι δεν βρέθηκε ποδοσφαιριστής να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό.

 

Και αν φυσικά το καλοκαίρι η μεγάλες δικαιολογίες ήταν η έλλειψη τεχνικού διευθυντή και η πίεση του χρόνου, τώρα όλα αυτά πάνε στην άκρη μιας και χρόνος υπήρχε, αλλά και ο Ζοσέ Μπότο έχει δείξει στον λίγο καιρό που είναι στη Θεσσαλονίκη πως έχει τον τρόπο να βρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος έχει μόλις δύο 10αρια στην ομάδα, τους Ομάρ Ελ Καντουρί, που φυσικά δεν είναι ο κλασσικός ποδοσφαιριστής για αυτή τη θέση και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, 31 και 33 ετών αντίστοιχα. Παράλληλα και οι δύο ταλαιπωρούνται αρκετά συχνά με θέματα τραυματισμών, δένοντας τα… χέρια του Λουτσέσκου στους αγώνες, κάτι που φυσικά φάνηκε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν αναγκαστικά πέρασε τον Ζίβκοβιτς πίσω από τον φορ, κάτι που… εξαφάνισε τον Σέρβο από τον αγώνα.

 



 

Έτσι ο Πορτογάλος μαζί με τα θετικά θα χρεωθεί σίγουρα και την αποτυχία εύρεσης του κατάλληλου μέσου, αλλά και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Ότι δεν κατάφερε να βρει ομάδες σε Βαρέλα και Εσίτι με τους παίκτες να μένουν στην Τούμπα όντας ανενεργοί, αφού ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου δεν τους πιστεύει για διαφορετικούς φυσικά λόγους. Από την μια ο Νιγηριανός δεν κατάφερε να πείσει κανέναν με την απόδοσή του τις 20 φορές που αγωνίστηκε φέτος, ενώ από την άλλη ο έμπειρος στόπερ έθεσε μόνος του τον εαυτό του εκτός Τούμπας γυρίζοντας την πλάτη σε όλους και στέλνοντας τον γιο του στην Μπενφίκα χωρίς καμία συνεννόηση με τους ανθρώπους του συλλόγου.

 

Βέβαια ο Βερέλα θα μπορούσε να έχει φύγει, μιας και υπήρξαν προτάσεις από την Ρουμανία, με τον ίδιο να φαίνεται πως θέλει να… κάτσει στο συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι με τις πιθανότητες ανανέωσης να είναι μηδαμινές, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τον Εσίτι. Ο 27χρονος μπορεί να είναι κάτοικος Τούμπας μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και η εύρεση ομάδας που να τον θέλει χτυπάει τα… καμπανάκια ενόψει καλοκαιριού στους ανθρώπους του Δικεφάλου, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ έδωσε 3,5 εκατομμύρια το 2019 στην Γάνδη για τον αποκτήσει.

 

Πρόταση σε Ίνγκασον

 

Για να μην όμως είμαστε άδικοι με τον Μπότο, εκτός από τις δύο σημαντικές μεταγραφές έκανε και κάτι πολύ σημαντικό. Προχώρησε το θέμα των ανανεώσεων στην ομάδα με πρώτη την περίπτωση του Σβέριρ Ίνγκασον. Ο 28χρονος Ισλανδός στόπερ από την στιγμή που επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του μετράει τώρα 10 παρουσίες στην ενδεκάδα του Δικεφάλου, έχοντας μάλιστα και ένα γκολ απέναντι στον Βόλο, όμως το σημαντικότερο είναι το γεγονός πως έστρωσε την άμυνα της ομάδας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που ο ΠΑΟΚ δαπάνησε 4 εκατομμύρια ευρώ για να έρθει στην Τούμπα από τη Ροστόφ, ενώ από το 2019 έχει 89 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 11 γκολ και 3 ασίστ. Μετά το ντέρμπι μάλιστα με τον Ολυμπιακό ο Ισλανδός όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει να ανανεώσει ανέφερε, πως επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα και το θέμα δεν είναι στο χέρι του. Με άλλα λόγια με μια καλή πρόταση ανανέωσης ο Ίνγκασον δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

 

Ο Δικέφαλος θα κάνει τη διαπραγμάτευση, θέλει να τον κρατήσει και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι ότι θα συνεχίσει ο Ίνγκι Ίνγκασον κανονικά. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συμβόλαιό του είναι στις 800.000+ ευρώ και τα χρήματα που ζητάει τώρα είναι ακόμα περισσότερα.

 

Εκτός των άλλων η παραμονή του Ισλανδού στον ΠΑΟΚ θα δώσει ακόμα ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα ενόψει καλοκαιριού. Την μια λιγότερη πρωτοκλασάτη μεταγραφή που πρέπει να γίνει. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα σε έξι μήνες ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να βρει στόπερ, εξτρέμ, 10αρι και μπακ που θα μπορούν να είναι στην βασική ενδεκάδα της ομάδας, ενώ σε αυτά πρέπει να προστίθενται και άλλες θέσεις ανάλογα φυσικά με τις πωλήσεις ή τις μη ανανεώσεις συμβολαίων που θα υπάρξουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλίτωσε από συντριβή το πούλμαν του Ολυμπιακού - Τουλάχιστον για 3-0 - Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags