Facebook Pixel Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Επιστροφή στις νίκες με... ζόρια για τον Ολυμπιακό - Όαση Βαλμπουενά και Γκάρι
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-02 19:05:00

Επιστροφή στις νίκες με... ζόρια για τον Ολυμπιακό - Όαση Βαλμπουενά και Γκάρι

Sportdog Team
Επιστροφή στις νίκες με... ζόρια για τον Ολυμπιακό - Όαση Βαλμπουενά και Γκάρι

Δυσκόλεψαν τους εαυτούς τους οι Ερυθρόλευκοι όμως τελικά κατάφεραν και πήραν την νίκη με 3-1 απέναντι σε ένα πολύ μαχητικό Παναιτωλικό που χτύπησε... καμπανάκια για την ρεβάνς του Κυπέλλου!

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: Έπαιξαν ξανά με την… φωτιά οι Ερυθρόλευκοι απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου όμως τελικά δεν κάηκαν φτάνοντας τελικά στη νίκη με 3-1! Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να βρήκαν δύο γρήγορα γκολ με τους Βαλμπουενά και Γκάρι Ροντρίγκες, όμως κάπου εκεί έριξαν την απόδοσή του με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με τον Μόρσεϊ και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αφρικανού εξτρέμ των Πειραιωτών.

Το ματς:

Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησαν οι Ερυθρόλευκοι στο Φάληρο, καθώς μέχρι το τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης είχαν πετύχει δύο τέρματα. Η αρχή έγινε με την έναρξη του αγώνα, όταν ο Λαλά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει την κεφαλιά και τον Ανέστη να αποκρούει εντυπωσιακά, όμως στην συνέχεια ο Βαλμπουενά θα κάνει από κοντά το 1-0. Οι Πειραιώτες δεν σταματήσουν όμως εκεί, μιας και τρία λεπτά μετά ο Αγκιμπού Καμαρά θα σουτάρει από μακριά, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και πάλι να αποκρούει δύσκολα, τον Ελ Αραμπί να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Γκάρι Ροντρίγκες θα είναι αυτός που σε κενή εστία θα κάνει το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι θα αντιδράσουν και μάλιστα θα φτάσουν πολύ κοντά στο να μειώσουν το σκορ, όταν στο 8' ο Λούι θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Βέργο να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Βατσλίκ! Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν δείξουν ότι χαλαρώνουν μετά τα δύο γρήγορα γκολ, μιας και θα συνεχίσουν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, προσπαθώντας να βρουν χώρο ώστε να γίνουν και πάλι απειλητικοί. Στο 22' η ομάδα του Αγρινίου θα φτάσει κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Ντουάρτε και πάλι ο Βέργος θα πάει την κεφαλιά, με τον Βατσλίκ να διώχνει όμως δύσκολα σε κόρνερ. Ότι όμως δεν έκανε ο Έλληνας επιθετικός θα το κάνει λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 28' ο Μόρσεϊ. Μετά από σέντρα που έγινε από τα αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ θα κάνει λάθος διώξιμο με το κεφάλι, με την μπάλα να φτάνει στον παίκτη της ομάδας του Αγρινίου που με ωραία προσπάθεια και σουτ από δύσκολη θέση θα κάνει το 2-1.

Μετά το τέρμα που πέτυχαν οι παίκτες του Αναστασίου ανέβασαν την απόδοσή τους παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να φτάσουν και πάλι με αξιώσεις στα καρέ του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες και πάλι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ και μάλιστα τρεις φορές, όμως οι προσπάθειες Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Ανδρούτσου δεν θα βρουν στόχο. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να έχουν και πάλι την κατοχή της μπάλας, με την ομάδα του Αγρινίου να δείχνει πως έχει σαν στόχο να χτυπήσει αυτή τη φορά στην κόντρα δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να επωφεληθούν και από την ταχύτητα του Νίκου Καρέλη που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53' ο Εμβιλά θα είναι αυτός που θα διώξει την τελευταία στιγμή την μπάλα, όταν μετά από κόρνερ και πάσα του Αντούνες ο Γάλλος θα επέμβει πριν αυτή φτάσει στον Καρέλη που ήταν μπροστά σε κενή εστία.

Στο 60΄οι παίκτες του Μαρτίνς θα αγγίξουν και πάλι το γκολ, όταν ο Βαλμπουενά θα κάνει μια σέντρα από τα αριστερά και τον Ελ Αραμπί να πιάνει την γυριστή κεφαλιά, όμως ο Ανέστης για ακόμα μια φορά θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι Αγρινιώτες θα φτάσουν και πάλι πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από σέντρα η μπάλα θα φτάσει στον Καρέλη, που όμως δεν την περίμενε, θα κάνει μια προβολή όμως αυτή θα περάσει άουτ. Αυτοί όμως που τελικά θα βρουν δίχτυα θα είναι οι Πειραιώτες και θα… κλειδώσουν τη νίκη, όταν στο 73' ο Γκάρι Ροντρίκγες θα κλέψει την μπάλα από τον Βργκοτς θα μπει στην περιοχή του Ανέστη και θα πλασάρει σωστά κάνοντας το 3-1. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης θα πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι λιγοστές. Σε μια από αυτές στο 88' ο Φλόρες θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ, με τον Βατσλίκ όμως να διώχνει δύσκολα κρατώντας το σκορ, που δεν θα αλλάξει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Σκόρερ: 1' Βαλμπουενά, 4', 73' Γ. Ροντρίγκες – 28' Μόρσεϊ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ (88' Κίτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά (35' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ροντρίγκες (88' Φατινγκά), Α. Καμαρά, Βαλμπουενά (62' Μασούρας), Ελ Αραμπί (62' Τικίνιο)

Παναιτωλικός: Ανέστης, Λούι, Αντούνες, Βργκοτς, Περέιρα (62' Αποστολάκης), Τσιγγάρας (74' Μπελεβώνης), Μάρτενσον (79' Λάρσον), Φλόρες, Ντουάρτε (74' Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ, Βέργος (46' Καρέλης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags