Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Παίρνει τον ΠΑΟΚ πάνω του ο Τσιγγάρας - Άφωνοι με Βιεϊρίνια - Ανεπίτρεπτο για ομάδα του Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-03 00:10:00

Παίρνει τον ΠΑΟΚ πάνω του ο Τσιγγάρας - Άφωνοι με Βιεϊρίνια - Ανεπίτρεπτο για ομάδα του Λουτσέσκου

του Λάζαρου Γεωργίδη
Παίρνει τον ΠΑΟΚ πάνω του ο Τσιγγάρας - Άφωνοι με Βιεϊρίνια - Ανεπίτρεπτο για ομάδα του Λουτσέσκου

Τα νέα πρόσωπα που εμφάνισε ο Ραζβάν στη Ριζούπολη και οι λόγοι που ο Δικέφαλος δεν καθάρισε πιο εύκολα και πιο νωρίς τη νίκη. Γιατί παίζει με τόση αφέλεια το σύνολο του Ρουμάνου προπονητή;

Μια νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα δεν είναι λόγος για... τρελούς πανηγυρισμούς στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε απλώς το αυτονόητο, όμως το παιχνίδι της Ριζούπολης είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πέραν μιας ακόμα νίκης (έβδομης στα τελευταία οκτώ παιχνίδια), που πιστοποιεί την αγωνιστική του άνοδο, ο Δικέφαλος μπορεί να χαμογελά για τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και για το γεγονός ότι ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές.

Ο Τόμας Μουργκ μπήκε στην ενδεκάδα λόγω της απουσίας του Μπίσεσβαρ και φώναξε πως είναι ακόμα εδώ, με καλή εμφάνιση και φυσικά το γκολ που έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς με 1-0. Θα κάνει καλό στην ψυχολογία του Αυστριακού αυτό το τέρμα, ειδικά από τη στιγμή που προστέθηκε στη λίστα των "ανταγωνιστών" του στον άξονα ο Φιλίπε Σοάρες (έκανε ντεμπούτο περνώντας ως αλλαγή στις καθυστερήσεις).

Το πιο απρόσμενο στοιχείο της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ ήταν η επιστροφή του Βιεϊρίνια σε ρόλο εξτρέμ και η εξαιρετική του εμφάνιση σε αυτή τη θέση. Στα 65 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Πορτογάλος ήταν ο κορυφαίος και ο πιο δημιουργικός παίκτης της ομάδας του, φτάνοντας αρκετές φορές κοντά στο γκολ. Ποιος να το περίμενε πως ο 36χρονος Βιεϊρίνια θα έμπαινε και πάλι στην εξίσωση των μεσοεπιθετικών, κοντράροντας στα ίσια τον Μιτρίτσα;

Κατά τα άλλα, ο Σάστρε επιβεβαίωσε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ότι πρόκειται για μπακ με πνευμόνια και μεγάλη έφεση στο επιθετικό παιχνίδι (κορυφαία στιγμή του η φοβερή ενέργεια και το έτοιμο γκολ που έδωσε στο 17', προτού αστοχήσει ο Βιεϊρίνια). Η παρουσία του Ισπανού στα δεξιά και του Σίντκλεϊ στα αριστερά μπορεί να δώσει πολύ μεγάλες λύσεις για τον Δικέφαλο κόντρα σε κλειστές άμυνες. Περιμένουμε να τον δούμε και σε πιο δύσκολα ματς, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν θα παρουσιάσει ανάλογη συνέπεια και στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού κόντρα σε Βόλο και Απόλλωνα πιέστηκε ελάχιστα.

Παράλληλα, αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο" στον Χάρη Τσιγγάρα, που έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση και εξελίσσεται σε στυλοβάτη. Φαίνεται πως ο Έλληνας άσος ήταν ο ιδανικός παίκτης για να δώσει ισορροπία στον άξονα και να απελευθερώσει τον Κούρτιτς, ώστε οι συνεχείς προωθήσεις του ποιοτικού Σλοβένου στην αντίπαλη περιοχή να μην δημιουργούν μπελάδες στα μετόπισθεν.  

Στα αρνητικά του ματς, ξεχωρίζει η αφέλεια του ΠΑΟΚ στο τελευταία τέταρτο του αγώνα. Ανεπίτρεπτο για τον Δικέφαλο να αφήνει τον Απόλλωνα να βγάζει αντεπιθέσεις ενώ προηγούταν στο σκορ (!) και να σώζεται από θαύμα στην τεράστια ευκαιρία του Τσιλούλη.

Επίσης, ο Λουτσέσκου είναι ικανοποιημένος παό τη δημιουργία ευκαιριών, όμως αυτές θα πρέπει να γίνονται γκολ. Το ένα τέρμα σε τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες στη Ριζούπολη είναι κάκιστη επίδοσης. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι μόλις μια φορά βρέθηκε σε θέση βολής ο σέντερ φορ της ομάδας (Άκπομ στο 67') και μάλιστα από κόρνερ και όχι σε κανονική ροή αγώνα. Θα πρέπει να βρει τον τρόπο να βάλει περισσότερο τους επιθετικούς του στο παιχνίδι ο Λουτσέσκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε ΤΩΡΑ: Διπλή αποχώρηση στον ΠΑΟΚ! Τους "έφαγε" ο Λουτσέσκου - Κουφό: Ο ένας πάει MLS!!! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags