Facebook Pixel Superleague: "Τρελοκομείο" στον Απόλλωνα - Ξημερώματα Τεννέ, βράδυ Φέστα - "Εξαφανίστηκε" Γερμανός παίκτης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-06 14:00:00

"Τρελοκομείο" στον Απόλλωνα - Ξημερώματα Τεννέ, βράδυ Φέστα - "Εξαφανίστηκε" Γερμανός παίκτης!

Οι Μιχείες
"Τρελοκομείο" στον Απόλλωνα - Ξημερώματα Τεννέ, βράδυ Φέστα - "Εξαφανίστηκε" Γερμανός παίκτης!

Στην Καστοριά για Παράσχο, που δεν ήθελε να δει τον Μονεμβασιώτη! Ο Ευάγγελος Μίχος παρουσιάσει στο Sportdog.gr το... θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται στη Ριζούπολη το τελευταίο διάστημα. Οι.. χυλόπιτες από γνωστούς προπονητές, η επιστροφή του Ιταλού που δεν έφυγε ποτέ και η αποζημίωση 32.000 για έναν μήνα που πήρε ο Γκρότε!

Θα μπορούσε να αποτελεί το κορυφαίο έργο στο... θέατρο του παραλόγου. Σίγουρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν, παραπέμπουν και σε... τραγέλαφο (που επαναλαμβάνεται). Είναι όμως, μια πραγματικότητα που οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη, που κατά τα άλλα ξηλώνεται οικονομικά. Μόνο που άλλο μέγεθος η Πευκη και άλλο ο Απόλλωνας της Super League.

Mιλάω ασφαλώς για τον Απόλλων Σμύρνης και τον ιδιοκτήτη του - που τυγχάνει και πανίσχυρο επιχειρηματίας - Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα στην "Ελαφρα Ταξιαρχία", με το τρομερό παρασκήνιο,  αποτελούν τον ορισμό του αλλοπρόσαλλου.

Η στήλη, λοιπόν, καταγράφει τα πιο σημαντικά... παράλογα

1) Στις 6 Ιανουαρίου του 2022 ανακοινώνεται απο τον Απόλλωνα η λύση της συνεργασίας με τον κόουτς Φέστα και δυο ημέρες αργότερα, 8 Ιανουαρίου, ανακοινώνεται η πρόσληψη του Γερμανού Μάρκο Γκρότε. Στις 2 Φεβρουαρίου 2022 ανακοινωνεται απο τον Απόλλωνα η απόλυση του νεαρού Γερμανού τεχνικού. Πόσες ημέρες μεσολάβησαν απο τις δυο ανακοινώσεις, πρόσληψης-απόλυσης Γκρότε; Μόλις 26 ημέρες!

2) Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 είχε ανακοινωθεί απο τον Απόλλωνα η πρόσληψη του Τζιανλούκα Φέστα στην θέση του Πετράκη. Μετά απο 10 αγώνες, με απολογισμό 1 νίκη - 4 ισοπαλίες - 5 ήττες, στις 6/1/22, ανακοινώθηκε το "τέλος Φέστα" κι αφού απο αρχές Δεκεμβρίου έψαχναν τον αντικαταστάτη του, μαζεύοντας... χυλόπιτες/τουλάχιστον πέντε (μεταξύ άλλων απο Μπόλονι, Ιορντανέσκου, Κάναντι, Ουζουνίδη).

3) Στις 2 Φεβρουαρίου 2022, λίγες ώρες πρίν απο την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ο Απόλλων ανακοίνωσε την εκ νέου πρόσληψη του Φέστα. Προσοχή: στην ανακοίνωση της ΠΑΕ γίνεται λόγος πως ο Ιταλός "ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μας". Σαν να μην είχε... φύγει ποτέ, ένα πράγμα. Κι ας μεσολάβησαν 28 ημέρες απο εκείνη την ανακοίνωση για "κοινη συναινέσει λύση της συνεργασίας" τους! 

4) Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, στην ίδια ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων, της 6/1/22,  υπήρχε και η εξης αναφορά: "οι δρόμοι μας δεν αποκλειεται στο μέλλον να συναντηθούν και πάλι"! Κάτι ήξερε, λοιπόν, το αφεντικό (Μονεμβασιώτης) που κράτησε... ανοικτή την πόρτα του κλαμπ. Αν και στην ουσία ποτέ δεν είχε απολυθεί ο Φέστα...

5) Στις 30 Ιανουαρίου 2022 ο Απόλλων παίζει στους "Ζωσιμάδες" και χάνει 2-0 απο τον ΠΑΣ. Ο ιδιοκτήτης, "Μίστερ Βενέτης" Μονεμβασιώτης, αποφασίζει να τελειώσει άμεσα και τον (άπειρο, όπως αποδείχθηκε) Γκρότε! Μπαίνει στο αυτοκινητό του αλλά δεν παίρνει το δρόμο της επιστροφής για Αθήνα. Τραβάει προς την Καστοριά και το σπίτι του Γιώργου Παράσχου!!

6) Ο Παράσχος όμως, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το... τραυματικό σοκ απο την δεύτερη συνεργασία του με τον Μονεμβασιώτη, δεν θέλει καν να τον... δει μπροστά του. Κι ας ταξίδεψε το αφεντικό μέχρι την Καστοριά για να τον "ψήσει" να αναλάβει/σώσει τον Απόλλωνα. Ο γηραιός κόουτς αποδείχθηκε... αγύριστο κεφαλι, αρνούμενος να συναντηθεί με τον Μονεμβασιώτης στην "έδρα" του (Καστοριά). Κι ας ... επεσαν ακόμη και τηλέφωνα απο τρίτους, κοινής αποδοχής...

7) Τι να κάνει ο Μονεμβασιώτης γυρίζει άπρακτος στην Αθήνα αλλά δεν πάει σπίτι του! Ξημερώματα Δευτέρας επισκέπτεται τον Μπάμπη Τεννέ, στη Νέα Μάκρη, που μένει με... εντολή ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα! 

8) Ο Τεννές λέει το "ναί", την επομένη μάλιστα μεταβαίνει και στην προπόνηση του Απόλλωνα, δίνει εντολές πως αυτή θα γίνει/τι θα δουλέψουν, αλλά δεν φοράει φόρμα και δεν βγαίνει στο γήπεδο έστω για... επιτήρηση. Επειδή- όπως είπε - δεν είχαν υπογράψει συμβόλαια ενώ υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες/αιτήματα του που έπρεπε να ικανοποιηθούν απο το αφεντικό...

9) Απο το βράδυ της Τρίτης ο Μονεμβασιώτης έχει αλλάξει άποψη για τον Τεννέ, κυρίως επειδή επέμενε σε συγκεκριμένες απαιτήσεις (για συνεργάτες του στον πάγκο και την διάρκεια του συμβολαίου του), οπότε τον "καίει" και... επιστρέφει στον Φέστα!

10) Τι ζητούσε ο Τεννές; Να αλλάξουν ο βοηθός προπονητή και ο προπονητής αναλυτής, δηλαδή οι Πάρης Κωνσταντακόπουλος και Παντελής Μπούσιας, τους οποίους ο Μονεμβασιώτης είχε βάλει δίπλα στον κόουτς Γκρότε. Ο τελευταίος όταν ανέλαβε ζήτησε και πήγε ως βοηθό του, ο παλαίμαχος άσος Δημήτρης Καλύκας ενώ αναλυτής είχε παραμείνει ο Θοδωρής Αντωνόπουλος που ήταν και επι Φέστα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα...

11) Κάποια στιγμή ο Μονεμβασιώτης, μετά τα δυο πρώτα αρνητικά αποτελέσματα του Απόλλωνα, προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στο προπονητικό τιμ. ´"Εφαγε", λοιπόν, τους Καλύκα/Αντωνόπουλο και στις θέσεις τους έβαλε τον Κωνσταντακόπουλο και τον Μπούσια, με τον δεύτερο να προέρχεται από την Ακαδημία αφού ήταν - και συνεχίζει - προπονητής της Κ17 του Απόλλωνα...

12) Τότε,με αφορμή την αποπομπή Καλύκα, είχε έρθει η πρώτη ρήξη με τον Γκρότε, με τον Γερμανό κόουτς να σκέφτεται το πρόωρο τέλος του στον Απόλλωνα ενώ δεν είχε κλείσει καν δυο εβδομάδες στον πάγκο του. Μάλιστα το εκμυστηρεύεται στον Γερμανό μέσο που είχε φέρει κι ανακοινωθεί η μεταγραφή του από την ομάδα (18/1). Με αποτέλεσμα ο Κάρλο Σίκινγκερ να τα μαζέψει και να φύγει, χωρίς να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω! Θεωρώντας πως είχε έρθει σε... "τρελοκομείο".

13) Το πιο εντυπωσιακό; Ο Φέστα ζήτησε οτι και ο Τεννές, όσον αφορά στους συνεργάτες του, για να επιστρέψει στον πάγκο του Απόλλωνα. Και ενώ ο Μονεμβασιώτης είχε αρνηθεί στον Τεννέ να του κάνει την...χάρη, στον Φέστα την αποδέχτηκε κατά το ημισυ. Δηλαδή επανέφερε τον προπονητή/αναλύτή Αντωνόπουλο στην θέση του Παντελή Μπούσια! Ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει ως βοηθός αλλά - όπως λένε - ο πραγματικός βοηθός του Ιταλού, αυτόν που εμπιστεύεται, είναι ο Αντώνοπουλος

14) Δεν ξέρω τι θα λέει στην Γερμανία ο κόουτς Γκρότε για την εμπειρία των 26 ημερών του στον Απόλλωνα. Αυτό που έμαθα πάντως είναι ο τι ο Μονεμβασιώτης αποδείχθηκε extra large μαζί του ως προς την αποζημίωση. Γιατί plus 32.000 ευρώ για υπηρεσίες ούτε καν μήνα δεν το λες  και... μικροποσό



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έδειξε τους "ενόχους" ο Μελισσανίδης - Απέφυγε τον Γιαννίκη - Ποιοι θα φύγουν και η… λύση Σάντος! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags