Facebook Pixel Ιωνικός - Ολυμπιακός: Ο Βατσλίκ τον έσωσε, η επίθεση τον "έφτιαξε" - Διπλό... τίτλου για Ολυμπιακό με τριάρα στη Νίκαια (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-06 19:08:00

Ο Βατσλίκ τον έσωσε, η επίθεση τον "έφτιαξε" - Διπλό... τίτλου ο Ολυμπιακός με 3άρα στη Νίκαια (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Βατσλίκ τον έσωσε, η επίθεση τον "έφτιαξε" - Διπλό... τίτλου ο Ολυμπιακός με 3άρα στη Νίκαια (Vid)

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Βατσλίκ και σκόρερ τους Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο και Μασούρα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Ιωνικού πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 3-0 και ανέβηκε προσωρινά στο +12 από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ.

Ιωνικός - Ολυμπιακός: Μπορεί να κινδύνευσε και να χρειάστηκε καθοριστικές επεμβάσεις από τον Τόμας Βατσλίκ, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις ώστε να πάρει μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας 3-0 του Ιωνικού στη Νίκαια χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του.

Ο Τσέχος γκολκίπερ γλίτωσε την ομάδα του Μαρτίνς σε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες του Ιωνικού στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αγκιμπού Καμαρά να σημειώνει ένα εκπληκτικό γκολ, κάνοντας το 1-0 στο 24'.

Οι αλλαγές των Μασούρα και Μπουχαλάκη, αποδείχθηκαν καθοριστικές στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο πρώτος κέρδισε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Τικίνιο για το 2-0 (56') και πέτυχε ο ίδιος το 3-0 στο 58'. Όσο για τον δεύτερο, η είσοδός του στο παιχνίδι κάλυψε τα τεράστια αμυντικά κενά που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στον άξονα στο πρώτο 45λεπτο.

Πλήγμα για τον Ολυμπιακό αποτέλεσε ο τραυματισμός του Γκάρι Ροντρίγκες, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και έδωσε τη θέση του στον Μασούρα στο 42ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους τους 53 βαθμούς και απομακρύνθηκε 12 πόντους από τον ΠΑΟΚ, που έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (19:30). Ο Ιωνικός, κρατά την εξαιρετική του απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε στη 12η θέση με 18 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουτεσιώτης, με τριάδα κεντρικών αμυντικών τους Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Ρομαό, δεξί μπακ-χαφ τον Ματσούκα και αριστερό τον Κιάκο. Κάνιας και Ντάλσιο ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Άοσμαν κινήθηκε στην αριστερή πλευρά, ο Λένις στη δεξιά και ο Μάντζης στην κορυφή της επίθεσης.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Τερματοφύλακας ήταν ο Βατσλίκ, που είχε μπροστά του την τετράδα της άμυνας, με Λαλά, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ από δεξιά προς αριστερά. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά κινήθηκαν στον άξονα και μπροστά τους σε ελεύθερος ρόλο ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο Βαλμπουενά κινήθηκε στα δεξιά και ο Ροντρίγκες στα αριστερά, με σέντερ φορ τον Τικίνιο.

Το ματς

Ιδιαιτέρως χορταστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας από νωρίς το γκολ και τον Ιωνικό να είναι εξαιρετικά στημένος στο γήπεδο και έτοιμος να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα των Πειραιωτών με επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τικίνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο 3' έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς στην εξέταση της φάσης από το VAR διαπιστώθηκε οφσάιντ του Μαντί Καμαρά στην αρχή της φάσης.

Ο Βατσλίκ χρειάστηκε να... πιάσει δουλειά από νωρίς, αφού στο 14' ο Ιωνικός έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και ο Λένις βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Όπως και στη φάση του 14', έτσι και στο 18' οι Νικαιώτες χτύπησαν στην κόντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Λένις να γυρίζει παράλληλα προς τη μικρή περιοχή, αλλά τον Άοσμαν να στέλνει την μπάλα άουτ από πλάγια θέση.

Η ποιότητα του Αγκιμπού Καμαρά έκανε τη διαφορά και έδωσε τη λύση στον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν, σε ένα διάστημα που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δυσκολευόταν να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στο 23' ο νεαρός άσος πήρε την μπάλα από τον Εμβιλά στον άξονα, βρέθηκε με αρκετά μέτρα στη διάθεσή του και δεν δίστασε να σουτάρει από τα 26 μέτρα. Ο Αφρικανός μέσος έπιασε έναν "κεραυνό", που κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-0 των Ερυθρολεύκων.

Ο Ιωνικός δεν πτοήθηκε από εις βάρος του γκολ και έψαξε την ισοφάριση, την οποία θα είχε πετύχει εάν δεν έβρισκε απέναντί του τον Βατσλίκ. Ο Τσέχος μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Μάντζη από πλάγια θέση στο 29', ενώ στο 33' υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Ντάλσιο. Τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού στον άξονα ήταν εμφανή και οι παίκτες του Ιωνικού προσπάθησαν να τα εκμεταλλευτούν στο 44' με μια ακόμα κάθετη πάσα, που δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ωστόσο, ο Βατσλίκ νίκησε αρχικά τον Μάντζη σε τετ α τετ και στη συνέχεια απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κιάκου.

Στο δεύτερο μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε να διορθώσει την προβληματική κατάσταση στο κέντρου του Ολυμπιακού, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπουχαλάκη αντί του Βαλμπουενά. Με την έτερη αλλαγή, τον Γιώργο Μασούρα (μπήκε στο 42' αντί του τραυματία Ροντρίγκες), να αποδεικνύεται εξίσου καθοριστική, οι Ερυθρόλευκοι "καθάρισαν" το παιχνίδι από νωρίς.

Στο 54' ο Μασούρας πάτησε περιοχή έπειτα από ωραία μπαλιά του Εμβιλά και κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ρομαό. Ο Τικίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλα την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 στο 56'. Στο 58' ο Μασούρας έφυγε στην κόντρα από πάσα του Αγκιμπού Καμαρά και "έγραψε" το 3-0 με όμορφο φαλτσαριστό αριστερό πλασέ στην απέναντι γωνία.

Τα δύο μαζεμένα γκολ των Ερυθρολεύκων ουσιαστικά "έσβησαν" το παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός φάνηκε να κάνει διαχείριση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης συνέχεια και ο Ιωνικός συμβιβάστηκε με τη μοίρα του. Ο Χουτεσιώτης απέτρεψε τέταρτο γκολ, μαζεύοντας την μπάλα προ του Τικίνιο στο 59' και ο Μασούρας σούταρε άουτ από μακρινή απόσταση στο 64'. Στο 70' ο Βατσλίκ είχε εύκολη δουλειά, μπλοκάροντας χωρίς πρόβλημα ένα μακρινό σουτ του Κάνιας. Ένα μακρινό σουτ του Μπουχαλάκη, που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης στο 89', ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι (89' Τσιριγώτης), Σάντσες, Κιάκος, Ματσούκας (89' Πογκοσιάν), Κάνιας, Ρομαό, Λένις (79' Μαχαίρας), Ντάλσιο, Άοσμαν, Μάντζης (79' Μάναλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (83' Ο. Μπα), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες, Τικίνιο (66' Αραμπί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags