Ολυμπιακός: Μπορεί ο Χένρι Ονιεκούρου να ήρθε το καλοκαίρι στον Πειραιά, μετά από ένα αρκετά μεγάλο σήριαλ μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και τους Ερυθρόλευκους να δίνουν 4,5 εκατομμύρια στη Μονακό, όμως σε καμία περίπτωση μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του.

Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί 23 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ένα γκολ, με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και ισάριθμες ασίστ χωρίς να δείχνει τον ποδοσφαιριστή που είχε βγάλει… μάτια στην Τουρκία. Όλα αυτά έφεραν το όνομά του ψηλά στις λίστες ομάδων του εξωτερικού με την Μπασάκσεχίρ να είναι αυτή που τελικά αποφάσισε να κάνει πρόταση στους Πειραιώτες για να τον αποκτήσει.

Μάλιστα οι Τούρκοι ζήτησαν όχι μια αλλά δύο φορές τον Νιγηριανό με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Αρχικά υπήρξε πρόταση αγοράς έναντι των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό σίγουρα αρκετά μικρότερο από τα όσα είχαν δώσει οι Πειραιώτες το καλοκαίρι, αλλά και από το ποσό που ο 24χρονος κοστολογείται στην αγορά, με την αξία του στο transfermarkt να ακουμπάει τα 7 εκατομμύρια. Οι Τούρκοι μπήκαν στην διαδικασία και δεύτερης πρότασης, δανεισμού αυτή τη φορά, με οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι, για να πάρουν για δεύτερη φορά την αρνητική απάντηση από την ΠΑΕ. Μάλιστα, κάθετα αντίθετος με την παραχώρηση του παίκτη ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς, για αγωνιστικούς λόγους.

Οι περισσότεροι πάντως περίμεναν πως οι άνθρωποι από την γειτονική χώρα θα επανερχόντουσαν και με τρίτη προσφορά, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Η Μπασάκ αποφάσισε προχωρήσει σε δύο άλλες μεταγραφές και μάλιστα τις τελευταίες ώρες του παραθύρου. Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης απέκτησε τον Πίτσι από την Μπενφίκα σαν δανεικό, έναν παίκτη που έρχεται από πολύ γεμάτη σεζόν με τους Λουζιτανούς, μετρώντας 30 παρουσίες, σε όλες τις διοργανώσεις, με 2 γκολ και τέσσερις ασίστ, ενώ μια μέρα μετά έκανε δικό της με τον ίδιο τρόπο και τον Τρεζεγκέ από την Άστον Βίλα, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να μην έχει πάρει ευκαιρίες φέτος με τους Χωριάτες, αλλά ο αγγλικός σύλλογος είχε δώσει 10 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει το 2019 από την Κασίμπασα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Έτσι θα παίξει ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ - Αμφίβολοι δύο βασικοί - Θα είχε φύγει ήδη ο..."