Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: "Καθάρισε" με Κρέσπο ο ΠΑΟΚ - Περιμένει... δώρο από την ΑΕΚ και πάει φορτσάτος στη Δανία!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-13 19:09:00

"Καθάρισε" με Κρέσπο ο ΠΑΟΚ - Περιμένει... δώρο από την ΑΕΚ και πάει φορτσάτος στη Δανία!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Καθάρισε" με Κρέσπο ο ΠΑΟΚ - Περιμένει... δώρο από την ΑΕΚ και πάει φορτσάτος στη Δανία!

Χάρη σε γκολ του Ισπανού αμυντικού, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο και μείωσε προσωρινά στο -6 από τον Ολυμπιακό, τέσσερις ημέρες πριν την ευρωπαϊκή μάχη (17/2) με τη Μίντιλαντ.

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος: Σημαντική νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες νίκες στη Super League και εννιά στα τελευταία δέκα παιχνίδια.

Ο Κρέσπο στο 57' πέτυχε με κεφαλιά το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ στο 79' ακυρώθηκε από το VAR γκολ του Μπίσεσβαρ.

Ο Ατρόμητος, που κρατά κυρίως την εξαιρετική του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι, καθώς στο 24' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρέσπο μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ όμως διαιτητής και VAR έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Η νίκη ανέβασε τον Δικέφαλο του Βορρά στους 47 βαθμούς και μείωσε την απόστασή του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 6 πόντους, την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους το ντέρμπι με την ΑΕΚ (19:30).

Ο Ατρόμητος παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Απόλλωνα Σμύρνης και πέντε λιγότερους από τη Λαμία, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, από δεξιά προς αριστερά. Τσιγγάρας και Αουγκούστο ήταν τα δύο αμυντικά, με τον Μιτρίτσα να κινείται στα αριστερά και τους Μπίσεσβαρ, Μουργκ να εναλλάσσονται σε θέση "δεκαριού" και δεξιού χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Άκπομ.

Με σχηματισμό 4-3-3 αγωνίστηκε ο Ατρόμητος του Κρις Κόλμαν. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης, δίδυμο στόπερ οι Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, δεξί μπακ ο Νταβιώτης και αριστερό ο Τζοβάρας. Σάλομον, Χαρίσης και Ντένιτς συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, ενώ οι Ροτάριου και Σπιριντόνοβιτς κινήθηκαν στα άκρα της επίθεσης, με σέντερ φορ τον Άλιμπεκ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα, όμως ο εξαιρετικά στημένος Ατρόμητος έκλεινε πολύ αποτελεσματικά τους χώρους προς τη μεγάλη του περιοχή. Η μοναδική καλή στιγμή για τον Δικέφαλο στο πρώτο μισό του ημιχρόνου ήταν μια κεφαλιά του Άκπομ, που πέρασε άουτ στο 4'.

Ο Ατρόμητος εκτελούσε άριστα το πλάνο του, που ήταν να μπλοκάρει τους διαδρόμους προς την εστία του βάζοντας πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και να ψάξει τις στιγμές του στις αντεπιθέσεις, με όπλο τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του. Αυτό συνέβη στο 10', όταν ο Χαρίσης έβγαλε τον Ατρόμητο στην κόντρα επίθεση και πέρασε κάθετη πάσα για τον Ροτάριου, ο οποίος κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Βιεϊρίνια στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο 24' ο Ροτάριου έπιασε την κεφαλιά και υποχρέωσε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρέσπο. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, αλλά το χέρι θεωρήθηκε ακούσιο από διαιτητή και VAR, με αποτέλεσμα να μην υποδειχθεί παράβαση.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με κινητήριο μοχλό τον Μιτρίτσα. Στο 30' ο Ρουμάνος έκανε φοβερή ατομιγή ενέργεια και μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου, έστρωσε την μπάλα στον Αουγκούστο, αλλά ο Βραζιλιάνος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 37' ο Γιαννιώτης παραλίγο να κάνει την γκάφα της χρονιάς χάνοντας την μπάλα από τον Άκπομ στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του μαζεύοντας την μπάλα. Στο 41' ο Τσιγγάρας έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να πιέσει και να φτάσει στο γκολ. Στο 47' ένα σουτ του Μιτρίτσα κόντραρε και πήρε κατεύθυνση προς την εστία, με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει, ενώ στο 53' ο Σάλομον έβαλε την κόντρα σε δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια.Η λύση για τον Δικέφαλο ήρθε από τη συνεργασία δύο αμυντικών. Στο 57' ο Σάστρε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό πόδι και ο προωθημένος Κρέσπο πήρε την κεφαλιά, νίκησε τον Γιαννιώτη και έκανε το 1-0.

Ο Ατρόμητος δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ. Ο εξαιρετικός Γιαννιώτης απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του με μεγάλη απόκρουση σε απευθείας φάουλ του Μιτρίτσα στο 65'.

Στο 79' ο Μπίσεσβαρ σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά από το VAR για επιθετικό φάουλ του Άκπομ στον Γιαννιώτη στην αρχή της φάσης. Στο 86' η ομάδα του Λουτσέσκου σπατάλησε διπλή ευκαιρία, με τον Γιαννιώτης να νικά τον Άκπομ σε τετ α τετ και τον Ζαμπά να στέλνει την μπάλα άουτ σε εντυπωσιακό γυριστό που επιχείρησε στη συνέχεια της φάσης.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις, με τελικό σκορ 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (67' Σοάρες), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (81' Σβαμπ), Μουργκ (59' A.Zίβκοβιτς), Μιτρίτσα (81' Ζαμπά), Άκπομ.

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67' Βασιλαντωνόπουλος), Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Τζοβάρας, Χαρίσης, Σάλομον (67' Έλιγκμαρκ), Ντένιτς (71' Ναμπί), Σπιριντόνοβιτς (81' Τομάς), Ροτάριου, Κλωναρίδης (67' Άλιμπεκ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags