Facebook Pixel Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Nίκη τίτλου για Ολυμπιακό με... καμπανάκια για Αταλάντα - Ούτε τώρα η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-13 21:23:00

Nίκη τίτλου για Ολυμπιακό με... καμπανάκια για Αταλάντα - Ούτε τώρα η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη!

Sportdog Team
Nίκη τίτλου για Ολυμπιακό με... καμπανάκια για Αταλάντα - Ούτε τώρα η ΑΕΚ που ήταν καλύτερη!

Έστω και πολύ δύσκολα και παρά το γεγονός πως η Ένωση ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Πειραιώτες έφυγαν και πάλι νικητές από ακόμα ένα ντέρμπι την φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Μπορεί οι  Ερυθρόλευκοι να μην ήταν καλοί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την Ένωση να δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, όμως τελικά με ένα γκολ του Εμβιλά στο 83' έκαναν το 1-0 και πήραν πολύ σημαντική νίκη. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν πολλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν... φωτιά στο ντέρμπι, όμως μια στιγμή αδράνειας είχε ως αποτέλεσμα να τους βυθίσει κι άλλο στην εσωστρέφεια.

Το ματς:

Το ντέρμπι στο Φάληρο ξεκίνησε με την Ένωση να δείχνει ότι θέλει να πιέσει ψηλά και να χαλάσει το παιχνίδι των Ερυθρόλευκων. Οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που απειλήσουν πρώτοι όταν στο 6΄ θα βγουν στην κόντρα με τον Άμραμπατ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Τσούμπερ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του θα περάσει παράλληλα από την εστία του Βατσλίκ χωρίς να δημιουργήσει κινδύνους. Οι Πειραιώτες θα απαντήσουν και θα φτάσουν μια ανάσα από το γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπουχαλάκης θα βρει φανταστικά τον Μαντί Καμαρά με κάθετη πάσα και ο Αφρικανός θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα κοντράρει στο πόδι του Χατζισαφί και θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Μετά το πρώτο τέταρτο οι παίκτες του Γιαννίκη σταμάτησαν την πίεση, δείχνοντας ότι είχαν σαν πλάνο να περιμένουν τους αντιπάλους τους κάτω από την σέντρα και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Η Ένωση είχε καταφέρει να φέρει τον αγώνα στα μέτρα της, μιας και η άμυνά της λειτουργούσε ιδανικά και μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Τσιντώτα. Στο 25΄οι γηπεδούχοι θα βρουν δίχτυα, όταν ο Καμαρά θα κάνει από δεξιά την σέντρα και ο Μασούρας θα νικήσει με πλασέ στην κίνηση τον Τσιντώτα, όμως το τέρμα δεν θα μετρήσει, μιας και ο Έλληνας επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι όσο φτάναμε στο ημίχρονο ισορροπούσαν περισσότερο το ντέρμπι, μιας και κρατούσαν περισσότερο μπάλα, ενώ έδειχναν να θέλουν να απειλήσουν με κυριότερο εκφραστή των προσπαθειών τον Άμραμπατ από τα δεξιά, χωρίς όμως να καταφέρνουν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Βατσλίκ. 

Οι παίκτες του Γιαννίκη στο δεύτερο μέρος θα συνεχίσουν να πιέζουν ψηλά, δείχνοντας ότι θέλουν να πάρουν πλήρως τα ηνία του ντέρμπι, ενώ την ίδια στιγμή οι κεντρικοί χαφ των Πειραιωτών έδειχναν να μην μπορούν να ανεβάσουν γρήγορα την επίθεση της ομάδας τους. Η πρώτη φάση πάντως θα έρθει από τους γηπεδούχους, όταν στο 52' ο Λαλά θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Τικίνιο να παίρνει την κεφαλιά και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει δύσκολα. Πέντε λεπτά μετά η Ένωση θα απαντήσει με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει από το σημείο του πέναλτι, με την μπάλα να φτάνει σε αυτόν από διώξιμο του Μανωλά, όμως η προσπάθειά του θα αποκρουστεί από τον Βατσλίκ. Οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από κλέψιμο ο Σιμάνσκι θα κάνει μια βαθιά μπαλιά στον Τσούμπερ, με τον Μανωλά να μην συνεννοείται με τον Τσέχο τερματοφύλακα και τον Έλληνα στόπερ να κάνει γύρισμα προς το τέρμα του Ολυμπιακού, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των Ερυθρόλευκων.

Όσο θα φτάνουμε προς το τέλος η Ένωση άρχισε να δημιουργεί όλα και πιο πολλές ευκαιρίες και στο 70', οι παίκτες του Γιαννίκη θα βγουν στην κόντρα, με τον Τσούμπερ να κάνει την παράλληλη πάσα προς τον Ανσαριφάρντ, που για εκατοστά δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Παπασταθόπουλο να διώχνει την τελευταία στιγμή. Οι Ερυθρόλευκοι έμοιαζαν να είναι κομμένοι στην μέση, με τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς να δείχνουν πολύ κουρασμένοι, με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά να είναι αυτοί που κρατούσαν το μηδέν στην άμυνά τους. Στο 84' ήταν η σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν όταν μετά από σέντρα ο Ονιεκούρου θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης και με την εκτέλεση του στημένου η μπάλα θα φτάσει στον Εμβιλά που με διπλή προσπάθεια θα νικήσει τον Τσιντώτα και θα κάνει το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν μετά το τέρμα που δέχθηκαν και πήραν και πάλι μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στο γκολ, με τους Πειραιώτες να χάνουν απίστευτη ευκαιρία με τον Ονιεκούρου, που απέτυχε να νικήσει τον Τσιντώτα σε τετ α τετ, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τελικό σφύριγμα, χαρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη για τον Ολυμπιακό.

Σκόρερ: 84' Εμβιλά

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46' Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80' Καρβάλιο), Μασούρας (68΄Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (90' Μπα), Τικίνιο (80' Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Λιβάι, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (80' Γέφτιτς)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags