Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ντριπλαδόρος Μπότο, φεύγουν τέσσερα μεγάλα ονόματα - Μέτριος και κορεσμένος Ολυμπιακός αλλά..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-15 19:38:00

"Ντριπλαδόρος Μπότο, φεύγουν τέσσερα μεγάλα ονόματα - Μέτριος και κορεσμένος Ολυμπιακός αλλά..."

του Γιώργου Κτενά
"Ντριπλαδόρος Μπότο, φεύγουν τέσσερα μεγάλα ονόματα - Μέτριος και κορεσμένος Ολυμπιακός αλλά..."

Η μάχη τίτλου και η δήλωση για την οποία απολύθηκε ο Μάντζιος! Συνέντευξη για όλες τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, τις πιθανότητες να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, τη... μονομαχία Κυπέλλου και φυσικά σχόλιο για όσα ανέφερε ο Ζοσέ Μπότο στην πρώτη του συνέντευξη. Ποιοι αποχωρούν το καλοκαίρι;

ΠΑΟΚ: Ανάλυση της πρώτης συνέντευξης Τύπου του Μπότο για τα σχέδια του όσον αφορά τον Δικέφαλο έκανε μέσω του sportdog ο Νίκος Πετρουλάκης, που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Πώς θα λειτουργήσει ο Πορτογάλος παράγοντας στον Δικέφαλο; Ποια είναι τα σχέδιά του για την ομάδα, ποιοι παίκτες δεν θα συνεχίσουν στον σύλλογο με βάση όσα ανέφερε, ποιοι θα πωληθούν αλλά και είναι το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Άκη Μάντζιου από τον Άρη;

Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί από τον γνωστό δημοσιογράφο:

"Ντριπλαδόρος ο Μπότο στον ΠΑΟΚ - Αυτά θα κάνει στον ΠΑΟΚ - Φτιάχνει τους παίκτες"

"Ο Μπότο μιλούσε 1,5 ώρα και απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός ντριπλαδόρος: Δεν είπε τίποτα για το τι σκέφτεται. Τρία σημεία ξεχώρισα, πέρα από το ότι ζήτησε πολλές φορές να υπάρχει εμπιστοσύνη αλλά απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον. α) Παραμένει ο Ίνγκασον στην ομάδα, που είναι το πιο ελπιδοφόρο νέο. β) Στον ΠΑΟΚ πια δεν έχει σημασία τι έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ένας παίκτης, αλλά τι μπορεί να προσφέρει στο μέλλον. Άρα κάποια μεγάλα συμβόλαια όπως ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Ελ Καντουρί, ο Βιεϊρίνια, ακόμα και ο Πασχαλάκης, θεωρώ ότι θα αποχωρήσουν. γ) Ο Μπότο έχει, σύμφωνα με όσα είπε, ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο και μπορεί να αποφασίσει αυτός για τον ΠΑΟΚ. Επίσης, τα πηγαίνει καλά με τον προπονητή, άρα οι μεταγραφές θα είναι συνεργασία όλων", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο γνωστός δημοσιογράφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ο Λουτσέσκου θα εισηγείται σε ποια θέση θέλει παίκτη, ο Μπότο θα βρίσκει τον κατάλληλο και ο Σαββίδης θα αποφασίζει αν μπορεί να πληρωθεί ή όχι. Η φιλοσοφία είναι να αγοράσει παίκτες μεταξύ 21-25 ετών, γιατί είπε ότι θέλει να τους φτιάξει για να τους πουλήσει. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τις ομάδες του εξωτερικού είναι να αγοράσουν ποδοσφαιριστές έως 26 ετών, άρα αν είναι να πουλήσουν κάποιον θα πρέπει να είναι μικρότερος των 26".

"Θα πουλήσει τον Τέιλορ - Θα δώσει και τον Λύρατζη - Το παρασκήνιο με Μάντζιο στη Θεσσαλονίκη"

Ποια είναι η άποψη που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για τον Μπότο, από αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα;

"Έφερε τον Σάστρε, που δείχνει ότι καλός παίκτης και συμπληρώνει τον Λύρατζη στην άμυνα. Άρα πρέπει να βρει ομάδα τώρα για να πουλήσει τον Τέιλορ γιατί περισσεύει. Και τον Φελίπε Σοάρες έφερε, που δεν τον έχουμε δει ακόμα αλλά περιμένει να τον αγαπήσει ο κόσμος. Πρώτο δείγμα θετικό δηλαδή. Επίσης, πούλησε τον Σφιντέρσκι με σημαντικό νούμερο στο ποσό που εισέπραξε η ομάδα, ενώ έχει διατηρήσει και ποσοστό μεταπώλησης. Αλλά σε γενικές γραμμές ο,τι μπορεί να δώσει, θα το δώσει. Αν έρθει πρόταση για τον Λύρατζη, για παράδειγμα, θα τον δώσει, είναι τέτοιας φιλοσοφίας".

Στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ακόμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Το πρωτάθλημα ειναι κατά μεγάλο ποσοστό ερυθρόλευκο, μόνο αν το χάσεις ο Ολυμπιακός θα το κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Γιατί εδώ που τα λέμε φέτος ο Ολυμπιακός είναι μέτριος, κουρασμένος, κορεσμένος. Παρόλα αυτά όπως είδαμε και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ξέρει να κερδίζει και μισό μηδέν. Και σε μια ομάδα που κερδίζει, δεν μπορείς να της πάρεις τον τίτλο. Άρα αν το χάσει θα το χάσει μόνος του και όχι γιατί μπορεί ο φετινός ΠΑΟΚ να τον κοντράρει. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία, σε σχέση με πέρσι, να τον κερδίσει στο Κύπελλο, να πάει στον τελικό και να το κατακτήσει μια ακόμα σεζόν. Σε αυτή την περίπτωση, αν καταλάβει και τη δεύτερη θέση συν ως εδώ που έχει φτάσει με τη Μίντιλαντ (πολύ περισσότερο αν την περάσει κιόλας) η σεζόν δεν θα είναι απόλυτα αποτυχημένη".  

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την αποχώρηση του Μάντζιου από τον Άρη;

"Για εμένα δεν φταίει ο προπονητής για την πορεία του Άρη, είναι η ομάδα δεν έκανε σωστές επιλογές σε παίκτες και την πλήρωσε. Δεν πήρε σέντερ φορ, για παράδειγμα, άρα δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς σέντερ φορ. Αυτό είναι κάτι που είναι λάθος από την αρχή, έκανε ευκαιρίες αλλά δεν σκόραρε. Ο Μάντζιος πιστεύω ότι δεν έφταιγε, αλλά έκανε ένα λάθος με τον ΠΑΣ: Μετά τη λήξη τού αγώνα, κι αυτό είναι το παρασκήνιο της απόλυσης, βγήκε στο συνδρομητικό κανάλι και είπε ότι αν δεν πάρουμε τους 6 βαθμούς δεν βγαίνουμε στην Ευρώπη. Αυτό θεωρήθηκε ως ηττοπάθεια: Αφού δεν πιστεύει ότι μπορεί να βγει στην Ευρώπη, για ποιο λόγο να σε κρατήσω. Κάπως έτσι το σκέφτηκε ο Καρυπίδης και τον απομάκρυνε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπότο και Λουτσέσκου χτίζουν τη... νέα Μπενφίκα - ΠΑΟΚ για τίτλους και μεγάλες πωλήσεις!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags