Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τίναξε τη μπάνκα η Μίντιλαντ! Πήρε 30.000.000 Ευρώ από παίκτες που αγόρασε κοψοχρονιά
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-17 14:57:00

Τίναξε τη μπάνκα η Μίντιλαντ! Πήρε 30.000.000 Ευρώ από παίκτες που αγόρασε κοψοχρονιά

Sportdog Team
Τίναξε τη μπάνκα η Μίντιλαντ! Πήρε 30.000.000 Ευρώ από παίκτες που αγόρασε κοψοχρονιά

Το ίδιο σύστημα με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Conference League θέλει να εφαρμόσει και ο Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Τίναξε τη μπάνκα η Μίντιλαντ! Πήρε 30.000.000 Ευρώ από παίκτες που αγόρασε κοψοχρονιά. Το ίδιο σύστημα με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Conference League θέλει να εφαρμόσει και ο Ζοσέ Μπότο στον ΠΑΟΚ.

Η Μίντινλαντ, μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1999 έχει καταφέρει να γίνει ένα σύγχρονο selling club, στα πρότυπα των ομάδων που είναι πρότυπα σε αυτό το τομέα, πατώντας πάνω στις αρχές του moneyball. Αυτή τη «ταμπέλα», την οποία ο Ζοσέ Μπότο θα προσπαθήσει να την βάλει στον ΠΑΟΚ, την έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος κατάφερε… να διδάξει καθώς έβαλε 30.000.000 Ευρώ από παίκτες που αγόρασε με 3.000.000 Ευρώ!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Moneyball συν selling club ίσον Μίντιλαντ

Η μοίρα της Μίντιλαντ άλλαξε το 2014 όταν ο Μάθιου Μπέναμ, που είχε αποκτήσει την Μπρέντφορντ το 2012 θέλησε να κάνει μια νέα επένδυση, με την ομάδα της Δανίας να φτάνει 3 χρόνια μετά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στα 6 χρόνια μπήκε στους ομίλους του Champions League. Ένα ίσως από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Μάθιου Μπέναμ ήταν η επιβολή της σωστής λογικής στην ομάδα. Από την στιγμή που δεν υπήρχαν τα αμέτρητα χρήματα προς επένδυση, έπρεπε η Μίντιλαντ να μάθει να βγάζει…τα δικά της χρήματα.

Το Moneyball ως όρος μπήκε στη ζωή των περισσότερο μέσω της ομώνυμης ταινίας που βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Στην ταινία, ο Μπραντ Πιτ είναι μάνατζερ μιας ομάδας μπέιζμπολ με χαμηλό μπάτζετ, η οποία προσπαθεί να διακριθεί. Το μπάτζετ της είναι μικρό και αυτό την οδηγεί να κάνει μεταγραφές με βάση ένα πρόγραμμα που αναλύει χαρακτηριστικά των παικτών, πέρα από τα προφανή που παρατηρούν οι κλασικοί σκάουτερς. Η ομάδα που στήθηκε έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών και μερικά χρόνια αργότερα κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας πλέον εισαγάγει ένα νέο τρόπο με βάση τον οποίο οι ομάδες στην Αμερική επιλέγουν τους παίκτες τους.

Το πως ξεκίνησε να λειτουργεί Μίντιλαντ, το είχε εξηγήσει ο Γκλεν Ρίντερσχολμ, ο οποίος προπονούσε αρχικά τους νέους της Εθνικής Δανίας και στη συνέχεια τους νέους της Μίντιλαντ, πριν βρεθεί στον πάγκο της ανδρικής ομάδας από το 2011 ως το 2015. Μιλώντας στην ιστοσελίδα Fifa.com είπε: Μόλις ο Μάθιου ανέλαβε την ομάδα, δημιουργήσαμε ένα φανταστικό σύστημα σκάουτινγκ, το οποίο επικεντρώνεται σε 60 διαφορετικά πρωταθλήματα. Σε αυτά τα πρωταθλήματα, μελετάμε τους παίκτες από στατιστική και μαθηματική σκοπιά. Συνήθως, κάποιος προπονητής ή σκάουτερ βλέπει έναν παίκτη, του αρέσει και πιστεύει ότι μπορεί να τον προσαρμόσει στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Αυτό, όμως, είναι δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, ενώ το δικό μας σύστημα είναι αναλυτικό και βασίζεται σε αυτό που εμείς αποκαλούμε “βασικοί δείκτες απόδοσης».

Οι πέντε φετινές πωλήσεις που έφεραν 30 εκ. Ευρώ

Η Μίντιλαντ έβαλε φέτος στα ταμεία της 30 εκ. Ευρώ, με τα χρήματα που ξόδεψε για τους ποδοσφαιριστές που πώληση να μην ξεπερνούν τα 3 εκ., Ευρώ. Ο Φρανκ Ονιέκα και ο Ντέιβιντ Ακιντόλα αποκτήθηκαν από την Έμπεντεϊ, ομάδα της Νιγηρίας, με ένα συνολικό ποσό που δεν ξεπερνά το 1 εκ. Ευρώ. Ο Ονιέκα δόθηκε στην Μπρέντφορντ έναντι 10 εκ. Ευρώ και ο Ακιντόλα στην Ντεμιρσπόρ έναντι 1 εκ. Ευρώ. Ο Γενς Καζούστε αποκτήθηκε έναντι 170.000 Ευρώ από την Έργκριτε και πουλήθηκε στη Ρεμς έναντι 10 εκ. Ευρώ. Ο Άνρερς Ντρέιερ αποκτήθηκε έναντι 1 εκ. Ευρώ από την Μπράιτον και δόθηκε έναντι 7 εκ. Ευρώ στην Ρουμίντ Καζάν. Τέλος, ο Μίκαελ Άντερσον, που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Άαρχους, δόθηκε στην… Άαρχους έναντι 2 εκ. Ευρώ!

ΠΗΓΗ: repress.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags