Facebook Pixel Αταλάντα - Ολυμπιακός: "Αυτοκτονία" Ολυμπιακού - "Κατέρρευσε" και το... χάρισε στην Αταλάντα - Μπορεί στο Καραϊσκάκη! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-17 23:52:00

"Αυτοκτονία" Ολυμπιακού - "Κατέρρευσε" και το... χάρισε στην Αταλάντα - Μπορεί στο Φάληρο! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Αυτοκτονία" Ολυμπιακού - "Κατέρρευσε" και  το... χάρισε στην Αταλάντα - Μπορεί στο Φάληρο! (Vid)

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αδίκησε τον εαυτό της, καθώς δέχθηκε δύο φθηνά γκολ μετά το εξαιρετικό τέρμα του Τικίνιο και έχασε μεγάλες ευκαιρίες, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Αταλάντα.

Αταλάντα - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη στις στημένες φάσεις και την αστοχία του, με αποτέλεσμα να φύγει από την Ιταλία με ήττα (2-1) από την Αταλάντα.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 1-0 με φοβερό γκολ του Τικίνιο στο 16' και είχαν τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Ονιεκούρου στο 34'. Εν συνεχεία δέχθηκαν μεγάλη πίεση και τελικά "λύγισαν" στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενοι δύο γκολ από τον Τζιμσίτι έπειτα από κακές αντιδράσεις της άμυνας σε εκτελέσεις κόρνερ (61', 63').

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, όμως ο Αγκιμπού Καμαρά απώλεσε νέα τεράστια ευκαιρία στο 77'.

Πάντως, οι Πειραιώτες έβαλαν δύσκολα στην -σαφώς πιο ποιοτική- αντίπαλό τους και με τον κόσμο στο πλευρό τους, έχουν βάσιμες ελπίδες για ανατροπή στη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (24/2, 19:45).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 3-4-2-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βατσλίκ, με στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σισέ, δεξί μπακ-χαφ τον Λαλά και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Αγκιμπού Καμαρά ήταν το δίδυμο στον άξονα, με τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης και τους Μασούρα, Ονιεκούρου στα δύο άκρα.

Τον ίδιο σχηματισμό (3-4-2-1) εφάρμοσε και ο Τζανπιέρο Γκασπερίνι. Τερματοφύλακας ήταν ο Μούσο, τριάδα στα στόπερ οι Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, δεξί μπακ-χαφ ο Μέλε και αριστερό ο Πετσέλα. Στον άξονα πήραν θέση οι Ντε Ρόον και Πεσίνα, ενώ οι Μαλινόφσκι και Πάσαλιτς κινήθηκαν πίσω από τον σέντερ φορ, Μουριέλ.

Το ματς

Από την αρχή του αγώνα, όπως αναμενόταν, η Αταλάντα πήρε την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό να περιμένει στοχευμένα στο δικό του μισό ώστε να εκμεταλλευτεί τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του στην αντεπίθεση. Οι Ιταλοί έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο τέταρτο, όμως στο 8' ο Μούριελ πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση και στο 13' Τολόι και Μαλινόφσκι δεν πρόλαβαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία, ο Ολυμπιακός έμοιαζε ιδιαιτέρως επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και έμοιαζε θέμα χρόνου να απειλήσει την Αταλάντα, που άφησε πολλούς χώρους στα μετόπισθεν. Τη ζημιά στους Ιταλούς έκανε ο Τικίνιο, καθώς στο 16' βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί (αν και γλίστρησε κατά την εκτέλεση) και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό!

Ο Μουριέλ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βατσλίκ στο 24' και ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατά εξαιρετικά στο γήπεδο, πιέζοντας με μεγάλη ένταση και έχοντας εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 34', όταν ο Ονιεκούρου έκλεψε την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τον Τολόι και βγήκε τετ α τετ με τον Μούσο, έκανε όμως απογοητευτικό πλασέ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, το γήπεδο... έγειρε προς την περιοχή του Ολυμπιακού, με την Αταλάντα να ασκεί ασφυκτική πίεση. Δύο κεφαλιές του Πάσαλιτς (36' και 40') πέρασαν λίγο άουτ, στο 45' ακυρώθηκε για οφσάιντ γκολ της Αταλάντα με σκόρερ τον Πεσίνα και οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν μέχρι τέλους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Η Αταλάντα μπήκε στο δεύτερο μέρος με ανάλογη επιθετική διάθεση και ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να δέχεται μεγάλη πίεση και να έχει σοβαρό θέμα, αφού οι παίκτες του αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Ο Βατσλίκ δήλωσε "παρών" σε δύο περιπτώσεις, με μεγάλες αποκρούσεις στο πλασέ του Μπογκά στο 50' και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλινόφσκι στο 53'.

Ό,τι έχτιζαν οι Ερυθρόλευκοι μέχρι εκείνο το σημείο κατέληξε στα... σκουπίδια μέσα σε δύο λεπτά και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Στο 61' η Αταλάντα έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Τζιμσίτι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται έντονα ότι η υπόδειξη για κόρνερ ήταν λανθασμένη.

Δύο λεπτά αργότερα, τα κόρνερ αποδείχθηκαν μεγάλη πληγή για τον Ολυμπιακό. Έπειτα από ακόμα μια εκτέλεση οι παίκτες του Ολυμπιακού απέτυχαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Τζιμσίτι την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα με δεξί σουτ, για το 2-1 της Αταλάντα στο 63'.

Μετά το δεύτερο γκολ, οι παίκτες τη Αταλάντα έπαψαν να πιέζουν το ίδιο και η ελληνική ομάδα πήρε μια... ανάσα. Στο 77' ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Αγκιμπού Καμαρά σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο νεαρός άσος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μούσο έπειτα από κλέψιμο της μπάλας και ωραία πάσα του Μαντί Καμαρά, αλλά αντί να πλασάρει, έχασε το κοντρόλ της μπάλας!

Οι συνθέσεις:

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87' Χάτεμποορ), Ντε Ρόον (72' Φρόιλερ), Πεσίνα (46' Κοοπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόφσκι (66' Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46' Μπογκά).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64' Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Λόπες), Τικίνιο (73' Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags