Facebook Pixel ΑΕΛ - Ολυμπιακός: Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ - "Καθάρισε" τον Ολυμπιακό Β’ στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-02-19 19:07:00

Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ - "Καθάρισε" τον Ολυμπιακό Β’ στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ - "Καθάρισε" τον Ολυμπιακό Β’ στη Λάρισα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι "βυσσινί" επιβλήθηκαν με σκορ 2-1 των Ερυθρολεύκων στο Αλκαζάρ και πλησίασαν την πρωτοπόρο Βέροια στους 3 βαθμούς, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΑΕΛ - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός Β' δεν κατάφερε να... ακολουθήσει το παράδειγμα της ΑΕΚ Β', που νίκησε 1-0 τον Καραϊσκάκη, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στη Λάρισα.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος στα σημεία και με περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Ωστόσο, οι ευκαιρίες της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα (σ.σ. ο οποίος ήταν κλινήρης και στον πάγκο για τους Πειραιώτες έκατσε ο βοηθός του, Μιχάλης Καβαλιέρης), δεν αξιοποιήθηκαν, κάτι που αντίθετα έκανε αυτή του Παναγιώτη Γκουτσίδη. 

Μετά από ένα εικοσάλεπτο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και τη μπάλα να παίζεται στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ -με αρκετή δόση τύχης μάλιστα- μόλις στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα. Ήταν το 20ο λεπτό όταν μετά από μια σέντρα από αριστερά, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδιωξε αποτελεσματικά, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαμπριέλ Ραμίρες, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής που κόντραρε και σε κάποιο σώμα και ξεγέλασε τον Νίκα, κατέληξε στην αριστερή γωνία της «ερυθρόλευκης» εστίας για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 26χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού που αποκτήθηκε τον Γενάρη, στην 7η συμμετοχή του με τα βυσσινί. 

Μετά το γκολ των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και πίεσαν, κερδίζοντας αρκετά μέτρα στο γήπεδο και φτιάχνοντας τις πρώτες φάσεις. Στο 30' και το 33' δύο πολύ καλά σουτ από Λιάτσο και Ντόι πέρασαν λίγο άουτ, ενώ στο 41' ο Νίκας έδιωξε το σουτ του Ραμίρες για την ΑΕΛ. Στο δεύτερο ημίχρονο πια, ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΛ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της για να πάρει σημαντικό προβάδισμα. Ήταν η φάση του 54ου λεπτού, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η πρώτη κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη βρήκε στο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Θανάσης Παπαγεωργίου με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0 από κοντά. 

Όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός και πάλι ανέβασε τις γραμμές του μετά το 2-0. Στο 67' ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το πολύ καλό σουτ του Μαρίνου, στο 75', από γύρισμα του Μαρίνου η κεφαλιά του Λιάτσου από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 78' ήρθε τελικά η φάση που έψαχναν τόση ώρα οι «ερυθρόλευκοι». Ο Κλίτσα -στο ντεμπούτο του- κέρδισε πέναλτι στη γωνία της περιοχής, ο Βοΐλης το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 2-1. Ως το φινάλε, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να βάλουν παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, όμως η ΑΕΛ πλέον είχε οπισθοχωρήσει πλήρως και δεν άφησε κενά. Στις καθυστερήσεις μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δύο ευκαιρίες για τρίτο γκολ, όταν πια όλος ο Ολυμπιακός Β' είχε ανέβει στην επίθεση. Τίποτα δεν άλλαξε όμως και οι γηπεδούχοι πήραν μια πολύ σημαντική από βαθμολογική και ψυχολογική άποψη, νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ, Γκοτζαμανίδης, Θεολόγου, Θ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Ραμίρες (80' Μιλτιάδης), Όγκμποε (71' Τσουμάνης), Νικολιάς (80' Γιάκος), Μαυριάς.
Ολυμπιακός Β' (Μιχάλης Καβαλιέρης): Νίκας, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Νίκολιτς (59' Κλίτσα), Ντόι (46' Αλμασάρι), Ξενιτίδης (75' Πινακάς), Νταμπό, Αλκαχτάνι (59' Μαρίνος), Λιάτσος (75' Τσελιος), Βοΐλης.
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσετσίλας (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Παναγιώτης Σακκάς (Θεσσαλίας)
Τέταρτος: Δημήτριος Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags