Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Στο… κυνήγι του Μεντόσα ο ΠΑΟ - "Απογειώθηκε" με ΠΑΟΚ - "Καλύτερος στο 1vs1 από Βιγιαφάνιες"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-22 20:32:00

Στο… κυνήγι του Μεντόσα ο ΠΑΟ - "Απογειώθηκε" με ΠΑΟΚ - "Καλύτερος στο 1vs1 από Βιγιαφάνιες"!

του Γιώργου Κτενά
Στο… κυνήγι του Μεντόσα ο ΠΑΟ - "Απογειώθηκε" με ΠΑΟΚ - "Καλύτερος στο 1vs1 από Βιγιαφάνιες"!

Νέα μεταγραφή έκπληξη ετοιμάζουν οι Πράσινοι από Ελλάδα! Ποιος είναι ο Αργεντινός που έχουν ξεχωρίσει από τον Παναιτωλικό, τα κύρια χαρακτηριστικά του, η σύγκριση με τον Βίγια και η ατάκα του Λουσιάνο στο sportdog.gr πώς παίζουν... χειρότεροι από αυτόν στις ομάδες των Big-4.

Την περίπτωση του Χαβιέ Μεντόσα παρακολουθούν ο Παναθηναϊκός για να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ τού Ευάγγελου Μίχου στο sportdog.

Επικοινωνήσαμε με τον Λουτσιάνο, που ήταν προπονητής του στον Παναιτωλικό, προκειμένου να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για τον Αργεντινό άσο και το ενδεχόμενο να βρεθεί σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι οι Πράσινοι.

"Ήμουν αυτός που τον έβαλε να παίξει για πρώτη φορά στη θέση που ξεχωρίζει και, μάλιστα, είχε κάνει το καλύτερο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ γιατί μέχρι τότε δεν έπαιζε στη θέση που ήθελε. Είναι καλός παίκτης, αν βρεις τα πατήματά του και έχει εμπιστοσύνη, θα παίξει αυτό που ξέρει", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Λουτσιάνο.

Τι του είχες πει και άλλαξε η καριέρα του στον Παναιτωλικό;

"Το πρώτο που έκανα ήταν να τον φωνάξω και να τον ρωτήσω πού θέλει να παίξει για να προσφέρει πολλά. Ήθελε να παίξει πίσω από τον σέντερ φορ, με ελεύθερο ρόλο, ως δεκάρι, όπως παίζει τώρα. Τον εμπιστεύτηκα και του έδωσα την ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Μάκης (σσ. ο Μπελεβώνης) τον πήρε, ήξερε ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα". 

Τι είχαν δει στην ομάδα και τον είχαν φέρει;

"Είναι πολύ καλός παίκτης και δείχνει ενδιαφέρον και ο κύριος Μάκης είναι πρόεδρος που ψάχνει για Λατίνους. Ήξερε τον Μεντόσα και πίστεψε ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά".

Σε ποιες θέσεις θεωρείς ότι μπορεί να παίξει;

"Όταν ένας παίκτης βρει τα πατήματά του, νιώθει ότι είναι σημαντικός. Όταν ξέρει ότι μπορεί να αποδώσει καλά και το δείχνει στην καθημερινότητά του, όπου και να τον βάλεις νιώθει σιγουριά. Για αυτό απέδωσε τόσο καλά ο Μεντόσα".

Θεωρείς ότι μπορεί σε μεγάλη ομάδα; Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό.

"Παίζουν στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ  παίκτες που δεν είναι στα μισά του Μεντόσα. Τον πιστεύω πολύ ως προπονητής. Ένας Αργεντινός, Βραζιλιάνος, Παραγουανός κ.λπ. που έχει παίξει σε καλές ομάδες στη Λ. Αμερική, μπορεί να προσφέρει σε μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Ο Βιτάλ όταν με ρώτησαν για εκείνον όταν είχε πρωτοέρθει, είχα πει ότι ήταν σε καλή φόρμα. Όλοι με έπαιρναν τότε "για τον παιχταρά" όπως μου έλεγαν τον Βιτάλ, και το "παλτό" τον Παλάσιος. Και τους έλεγα κάντε υπομονή, να δούμε πρώτα τους παίκτες. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα και είναι παιχταράς ο Παλάσιος". 

Ήδη τον χαρακτηρίζουν νέο Βιγιαφάνιες.

"Καμία σχέση, για εμένα ο Μεντόσα είναι πολύ πιο γρήγορος, έχει καλά στημένα, έχει το 1 με 1, που ο Βιγιαφάνιες δεν τα έχει γιατί κάνει άλλα πράγματα στο γήπεδο".

Με ποιους θα ταίριαζε στην 11άδα του Παναθηναϊκού, αν τον αποκτήσουν οι Πράσινοι;

"Το πιο σημαντικό είναι ότι θα παίξει σε μεγάλη ομάδα, με καλούς συμπαίκτες. Αλλά μετά εξαρτάται τι θέλει να περάσει ο Γιοβάνοβιτς, δηλαδή αν θα παίξει με φορ που κρατάει την μπάλα και θα φεύγει στον χώρο ο Μεντόσα ή με άλλον τρόπο. Το μόνο καλό είναι ότι βρίσκει πατήματα και υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες. Του εύχομαι τα καλύτερα". 

 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση-"βόμβα" για Δώνη και Super League!

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags