Facebook Pixel Champions League: Στον αέρα όλα! Η Ατλέτικο πλήρωσε τη μισή φάση της Γιουνάιτεντ - Ματσάρα στην Λισαβόνα (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-23 23:54:00

Στον αέρα όλα! Η Ατλέτικο πλήρωσε τη μισή φάση της Γιουνάιτεντ - Ματσάρα στην Λισαβόνα (vid)

Sportdog Team
Στον αέρα όλα! Η Ατλέτικο πλήρωσε τη μισή φάση της Γιουνάιτεντ - Ματσάρα στην Λισαβόνα (vid)

Στον... αέρα είναι οι προκρίσεις μετά τις δύο ισοπαλίες των αναμετρήσεων στην φάση των 16 του φετινού Champions League με τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Άγιαξ να είναι αυτοί που σίγουρα θα νιώθουν... αδικημένοι από το αποτέλεσμα!

Champions League: Όλα ανοιχτά ανάμεσα σε Μπενφίκα και Άγιαξ μετά από το χορταστικό 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στην Λισαβόνας, με τους Ολλανδούς να βρίσκουν δίχτυα με τους Αλέ και Τάντιτς, ενώ οι Λουζιτανοί ισοφαρίσαν δύο φορές αρχικά με τον επιθετικό του Αίαντα μετά από σέντρα του Βερτόγκεν και με τέρμα του Γιάρεμτσουκ.

Την ίδια στιγμή η Ατλέτικο Μαδρίτης με στυλ… Σιμεόνε ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Γιουνάιτεντ και όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη καθώς οι Μπέμπηδες βρήκαν ένα πολύ σημαντικό γκολ και ολοκλήρωσαν τον αγώνα στο 1-1. Οι Ροχιμπλάνκος κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' με μια εκπληκτική κεφαλιά του Ζοάο Φέλιξ και για το υπόλοιπο του αγώνα στο Wada Metropolitano… έσβησε τον αγώνα μην αφήνοντας περιθώρια στους Κόκκινους Διαβόλους να ζητήσουν κάτι παραπάνω, όμως μια αδράνεια της άμυνας έφερε το τελικό σκορ με τέρμα το Ελάνγκα.

Στο αγώνα της Λισαβόνας η Μπενφίκα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και ήθελε να… σοκάρει τον Άγιαξ, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν προβάδισμα όταν στο 18' μετά από λάθος της άμυνας των Λουζιτανών ο Μαζράουι θα βγάλει την παράλληλα μπαλιά με τον Τάντιτς από κοντά να κάνει το 1-0. Οχτώ λεπτά μετά οι Πορτογάλοι θα ισοφαρίσουν όταν ο Βερτόγκεν, μετά από κόρνερ, θα κάνει την σέντρα από τα αριστερά, με την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του Αλέ και να γίνεται το 1-1.

Ο Αίαντας παρά το αυτογκόλ θα πάρει και πάλι το προβάδισμα άμεσα όταν στο 29' μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Αλέ αρχικά θα νικηθεί από τον Βλαχοδήμο, όμως ο μπόμπερ του Άγιαξ θα πάρει το ριμπάουντ και θα κάνει το 1-2. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα θα ψάξει την ισοφάριση ανεβάζοντας συνεχώς παίκτες στην άμυνα των Ολλανδών, με τον Γιάρεμτουκ να μην προλαβαίνει να πλασάρει σε κενή εστία στο 70', κάτι που τελικά θα γίνει δύο λεπτά μετά όταν ο ίδιος παίκτης θα πάρει το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Πασβέρ σε σουτ του Ράμος και θα κάνει το 2-2.

Στον μεγάλο αγώνα της Μαδρίτης η Ατλέτικο θα μπει πολύ δυνατά απέναντι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόλις στο 7' μετά από σέντρα που θα κάνει ο Λόντι ο Ζοάο Φέλιξ θα πάρει την κεφαλιά και με εκπληκτικό τρόπο θα κάνει το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Μπέμπηδες θα πάρουν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι Ροχιμπλάνκος με σύστημα… Σιμεόνε δεν θα τους επιτρέψουν σε κανένα σημείο να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Όμπλακ. Μάλιστα οι Ισπανοί θα φτάσουν μια ανάσα στο 2-0 στο τελευταίο λεπτό του πρώτο ημιχρόνου, όταν ο Ερέρα θα σεντράρει από τα δεξιά με τον Βρσάλικο θα πάρει την εξ επαφής κεφαλιά η μπάλα θα χτυπήσει τον Λίντελοφ και θα σταματήσει στο δοκάρι του Ντε Χέα.

Το δεύτερο μέρος στην Μαδρίτη θα κυλήσει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, με τους Κόκκινους Διαβόλους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να μην μπορεί να κάνει όμως ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ήτα πιο απειλητικοί στην κόντρα. Τα πάντα όμως άλλαξαν 10 λεπτά πριν το φινάλε όταν ο Μπρούνο Φερνάντες θα πασάρει εκπληκτικά στον Ελάνγκα που με πλασέ θα κάνει το 1-1. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι Ροχιμπλάνκος θα ακουμπήσουν το 3-2 όμως το σουτ του Γκριεζμάν θα σταματήσει στο δοκάρι του Ντε Χέα.

Δείτε τα γκολ των αγώνων του Champions League

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags