Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ: Ο Superman τον έστειλε στους 16 - Επική πρόκριση στα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι
| 2022-02-25 00:40:00

Ο Superman τον έστειλε στους 16 - Επική πρόκριση στα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ο Superman τον έστειλε στους 16 - Επική πρόκριση στα πέναλτι για τον ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και είδε τα... όνειρά του να γκρεμίζονται λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας πήρε μια επική πρόκριση απέναντι στους Δανούς στη διαδικασία των πέναλτι.

ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ: Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αυτός που κατάφερε να πάρει μια μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στους Δανούς με 5-3 (2-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα) με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να είναι αυτός που με την απόκρουσή του, στην πρώτη εκτέλεση των παικτών της Μίντιλαντ,  να δίνει την νίκη στην ομάδα του.Οι παίκτες του Λουτσέσκου βρέθηκαν από νωρίς σε σκορ πρόκρισης με τα τέρματα των Ζίβκοβιτς (20') και Βιεϊρίνια (26'), όμως ένα γκολ του Χογκ δέκα λεπτά πριν το τέλος έστειλε τον αγώνα στην "ρώσικη ρουλέτα" με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που τελικά πανηγύρισε.

Το ματς:

Ο αγώνας στην Τούμπα ξεκίνησε με τον Δικέφαλο του Βορρά να δείχνει πιο επιθετικός και να έχει την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να είναι αυτός που θα βρει ένα γρήγορο γκολ, με τους Δανούς πάντως να είναι αυτοί που έκλειναν τους χώρους και να ψάχνουν την αντεπίθεση για να γίνουν απειλητικοί στην εστία του Πασχαλάκη. Η πρώτη τελική στον αγώνα θα έρθει από τους παίκτες του Λουτσέσκου, όταν μετά από ωραία κίνηση, ο Μπίσεσβαρ θα δοκιμάσει το πλασέ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Όλαφσον θα μπλοκάρει.

Η πρώτη μεγάλη φάση πάντως θα έρθει στο 18' από την Μίντιλαντ, όταν οι ποδοσφαιριστές της θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Σίστο να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ενώ είχε δύο παίκτες δίπλα, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει εντυπωσιακά. Δύο λεπτά μετά οι Δανοί θα ακουμπήσουν και πάλι το γκολ, με τον Ονιεντίκα να βγαίνει, μετά από λάθος της άμυνας του Δικεφάλου, απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως το πλασέ του θα περάσει άουτ.

Στην επόμενη ακριβώς φάση ο ΠΑΟΚ θα βάλει… φωτιά στην Τούμπα καθώς θα καταφέρει να προηγηθεί. Μετά την χαμένη ευκαιρία των Δανών οι παίκτες του Λουτσέσκου θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Τσόλακ να μην καταφέρνει να πλασάρει τον Όλαφσον, με τον Κροάτη όμως να κάνει πεσμένος την πάσα στον Ζίβκοβιτς που σε κενή εστία θα είναι αυτός που θα κάνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι όμως δεν θα σταματήσουν εκεί, μιας και έξι λεπτά μετά ο Σβιαντσένκο θα διώξει με την μπάλα να φτάνει στον Βιεϊρίνια που θα πιάσει ένα εκπληκτικό σουτ με το αριστερό, έξω από την μεγάλη περιοχή, θα νικήσει τον Όλφασον και θα κάνει το 2-0.

Μετά και το δεύτερο γκολ ο Δικέφαλος δεν θα σταματήσει να πιέζει, αλλά αντίθετα θα συνεχίσει να έχει την μπάλα στα πόδια του και να θέλει να επωφεληθεί την κακή ψυχολογική κατάσταση που έδειχναν να είναι οι Δανοί. Οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν στο 41' με τον Τσόλακ, όμως η προσπάθειά του θα αποκρουστεί εύκολα από τον Όλαφσον. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Μίντιλαντ θα φτάσει πολύ κοντά στο να μειώσει το σκορ, όταν μετά από σέντρα που θα γίνει από τα δεξιά, ο Παουλίνιο θα πιάσει το πλασέ, όμως η μπάλα θα κοντράρει στο πόδι του Ίνγκασον και θα περάσει ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος και στο δεύτερο μέρος θα είναι αυτός που θα μπει πιο δυνατά και θα συνεχίσει να έχει αυτός την κατοχή της μπάλας, θέλοντας με ένα τρίτο γκολ να… τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, ενώ από τη πλευρά τους οι παίκτες της Μίντιλαντ είχαν ανεβάσει πολύ πιο ψηλά την άμυνά τους, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο αρκετό χώρο. Παράλληλα οι Δανοί έδειχναν να θέλουν να παίξουν πολύ πιο γρήγορα, κάτι φυσικά που δεν βόλευε τον ΠΑΟΚ. Η Μίντιλαντ στο 60΄θα χάσει και πάλι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα και δύο κόντρες σε παίκτες του Δικεφάλου, ο Χογκ θα κάνει το σουτ, όμως ο Πασχαλάκης θα αποκρούσει ενστικτωδώς.

Όσο ο χρόνος περνούσε οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειχναν να παγώνουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων και ήταν αυτοί που πιέζοντας ψηλά δεν τους άφηνε να πραγματοποιήσουν γρήγορες επιθέσεις που ήταν το πλάνο τους. Στο 77' οι Δανοί θα απειλήσουν ξανά με τον Χογκ να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Λιντ να κάνει την προβολή, όμως η προσπάθειά του θα πάει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Πασχαλάκη. Τελικά όμως τρία λεπτά μετά ή Μίντιλαντ θα καταφέρει να βρει δίχτυα. Μετά από σέντρα του Μέγιερ από τα δεξιά ο Χογκ και πάλι θα είναι ο αποδέκτης της μπάλας, που από κοντά αυτή τη φορά θα κάνει το 2-1. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα φτάσουν μια ανάσα και από δεύτερο γκολ, όταν στην αμέσως επόμενη φάση ο Εβάντερ θα σεντράρει με τον Σβιατσένκο να παίρνει την κεφαλιά που θα σταματήσει στο δοκάρι του Πασχαλάκη. 

Οι Δανοί μετά το τέρμα τους θα είναι αυτοί που θα πάρουν τα ηνία του αγώνα και θα έχουν συνεχώς την μπάλα στα πόδια τους, θέλοντας να γυρίσουν... τούμπα τον αγώνα και θα χάσουν ακόμα μια ευκαιρία με τον Εβάντερ να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα άουτ. Τελικά οι δύο ομάδες στα υπόλοιπα λεπτά δεν θα καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ κάτι που τις έστειλε στην παράταση. Στο επιπλέον ημίωρο και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έλεγχαν τον ρυθμό και προσπαθούσαν να βρουν το δεύτερο γκολ, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει εμφανώς σοκαρισμένος από την εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Στο 100' ο Δικέφαλος θα φτάσει πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά ο Καντουρί θα προσπαθήσει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς να προλάβει, όμως η ασυνεννοησία των Δανών θα κάνει τον Ντιρ να διώξει λάθος και για πολύ λίγο να μην στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στα δύο επόμενα λεπτά οι παίκτες του Λουτσέσκου θα χάσουν ισάριθμες ευκαιρίες με τους Τσόλακ και Καντουρί όμως να μην μπορούν να νικήσουν τον Όλαφσον. Στο τελευταίο μέρος της κανονικής διάρκειας οι ρόλοι άλλαξαν με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που είχε στα πόδια του την μπάλα και προσπαθούσε να βρει τρόπο να νικήσει τον Όλαφσον, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν τους παίκτες του Λουτσέσκου, όμως τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Στην "ρώσικη ρουλέτα" ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν αυτός που θα κάνει τη διαφορά αποκρούοντας το πρώτο πέναλτι του Μάγιερ, με τους Τσόλακ, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Μιτρίτσα και Κούρτιτς να μην κάνουν λάθος και στέλνουν τον ΠΑΟΚ στην φάση των 16 του Conference League.

Σκόρερ: 20' Ζίβκοβιτς, 26' Βιεϊρίνια - 80' Χογκ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (70' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90' Σοάρες), Κούρτιτς, Αουγκούστο (74' Καντουρί), Ζίβκοβιτς (104' Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (70' Μιτρίτσα), Τσόλακ.

Μίντιλαντ (Χένρικσεν): Ολαφσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46' Χεγκ), Αντερσον, Παουλίνιο (46' Ντιρ), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Ισακσεν (99' Τσαρλς), Σίστο (46' Μέγερ), Μπρουμάδο (73' Λιντ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags