Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "Βίωσα αλητεία και... αποχώρησα - Καλύτερη η ΑΕΚ από Ολυμπιακό - Δεν πρέπει να παίζουν στον ΠΑΟ"
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-27 10:00:00

"Βίωσα αλητεία και... αποχώρησα - Καλύτερη η ΑΕΚ από Ολυμπιακό - Δεν πρέπει να παίζουν στον ΠΑΟ"

του Γιώργου Κτενά
"Βίωσα αλητεία και... αποχώρησα - Καλύτερη η ΑΕΚ από Ολυμπιακό - Δεν πρέπει να παίζουν στον ΠΑΟ"

"Αποφάσισα να αποτραβηχτώ, με τιμιότητα και ήθος" αποκαλύπτει ο Βαγγέλης Βλάχος μιλώντας στο Sportdog.gr σχετικά με τους λόγους που δεν έχει πλέον ενεργό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Τι συνέβη στην Καλλονή, η απόφασή για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και το σχόλιο για το μεγάλο ντέρμπι στη Λεωφόρο!
 

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, τόσο για αγωνιστικά θέματα όσο κυρίως για την απόφασή του να αποτραβηχτεί από τα του ελληνικού ποδοσφαίρου, προχώρησε μέσω του sportdog ο Βαγγέλης Βλάχος.

Ο παλαίμαχος άσος Πράσινων και Κιτρινόμαυρων και πρώην προπονητής, δεν μάσησε τα λόγια του και, προφανώς, για μια ακόμα φορά (μετά αποχή από τα Μέσα) όσα δήλωσε έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

"Απόφαση ζωής να αποτραβηχτώ από το ποδόσφαιρο - Με τιμιότητα και ήθος - Καλύτερη η ΑΕΚ από Ολυμπιακό"

"Δεν παρακολουθώ στενά το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι απόφαση ζωής μετά τη θητεία μου στην Καλλονή και την αλητεία που είχα βιώσει. Είναι απόφαση ζωής να αποτραβηχτώ από το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα να μην συμμετέχω ενεργά, αλλά θα ήθελα από ένα άλλο πόστο να δοκιμαστώ (ίσως ως τεχνικός διευθυντής, γιατί έχω την εμπειρία και την γνώση) για να βοηθήσω με τιμιότητα και ήθος όπως μου αρμόζει μια ζωή. Έχω πολλά να πω, αλλά δεν σκοπεύω να πω άλλα αυτή την ώρα", αποκάλυψε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Β. Βλάχος.

Ποια είναι η εντύπωση που έχετε σχηματίσει από τη φετινή ΑΕΚ;

"Θεωρώ ότι είναι πάντα ένα κλασσικό αθηναϊκό ντέρμπι, δεν είναι οι ομάδες τού παρελθόντος βέβαια και λυπάμαι για αυτό, γιατί είναι τεράστιοι σύλλογοι. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη φέτος από τον Παναθηναϊκό. Μετά την αποτυχία με τη Βελέζ, το περασμένο καλοκαίρι, η Ένωση έδειξε αυτό που πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα: Ανασυγκρότηση, πήρε παίκτες με προσωπικότητα, που αρμόζουν και μπορούν να φορέσουν τη βαριά και τιμημένη φανέλα της. Και θεωρώ ότι αυτό το πρώτο βήμα ήταν καλό για το μέλλον της. Θεωρώ ότι αν συνεχίσει στο ίδιο στιλ, θα γίνει από το ερχόμενο καλοκαίρι η ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί της. Από το κέντρο και μπροστά συναγωνίζεται τον Ολυμπιακό και, σε ποιότητα φέτος, είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό".

"Έκλεβε τα ματς ο Μπόλονι - Αποτυχημένη σεζόν για ΑΕΚ - Τίτλο ο Παναθηναϊκός"


Για τον Παναθηναϊκό ποια είναι η άποψή σας;

Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρόνια. Έχω μείνει στην ομάδα τού Δώνη, με τα ελληνόπουλα, που πάλευαν με πάθος και χαρά σε κάθε παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα τού Γιοβάνοβιτς είναι καλύτερη τα τελευταία χρόνια. Είναι ομάδα που παλεύει τα ματς και τα κερδίζει, δεν τα κλέβει όπως έκανε πέρσι ο Μπόλονι".

Πώς περιμένετε αγωνιστικά το παιχνίδι;

"Η ΑΕΚ για πρώτη φορά πηγαίνει μετά από πολλά χρόνια χωρίς πίεση. Αποτυχημένη σεζόν φέτος, που δεν κατέκτησε τρόπαια, απέτυχε κι αυτή η χρονιά δηλαδή, αλλά τώρα στο ντέρμπι πηγαίνει χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Αλλά πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό γιατί όταν κατορθώνει μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να κάνει αδιάφορους τους οπαδούς, είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την Τρίπολη, σβήνει με μια έννοια ένα μέρος της κακής χρονιάς. Και πηγαίνει στα πλέι οφ για να αποδείξει ότι τα αποτελέσματα και τα ντέρμπι, δεν αρμόζουν στον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός δίνει, επίσης, κρίσιμο παιχνίδι: Κερδίζοντας την ΑΕΚ βγαίνει από το αδιέξοδο και μπαίνει εκεί που του αρμόζει. Για εμένα, που έχω παίξει στον Παναθηναϊκό, δεν αρμόζει το να βγει στην Ευρώπη σκετά ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να βγαίνει στην Ευρώπη κερδίζοντας τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έβγαινε κερδίζοντας τίτλους, είναι τεράστιος σύλλογος. Η ομάδα δεν έχει παίκτες που μπορούν να φορούν αυτή τη βαριά φανέλα, όμως ας γίνει αυτό το μικρό βήμα τής Ευρώπης και μετά βλέπουμε".

 


"Θα αντέξει τον Γιαννίκη η ΑΕΚ; - Μπορεί να χαθεί ένας καλος προπονητής γιατί..."
 

Στην ΑΕΚ φαίνεται ότι είναι υπ' ατμόν ο Γιαννίκης - Ποια είναι η άποψή σας για εκείνον;

"Ο Γιαννίκης είναι πολύ καλός και το απέδειξε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ΑΕΚ όμως των απαιτήσεων, της πίεσης, της ιστορίας και της βαριάς φανέλας, ο Γιαννίκης αυτή τη στιγμή είναι μικρό ερωτηματικό. Τον πιστεύω και ως προπονητή και ως άνθρωπο. Θα έχει τη δύναμη η ΑΕΚ, ο κόσμος, η διοίκηση, οι παίκτες αν υπάρξει και άλλη αποτυχία να αντέξει τον Γιαννίκη; Αν τον αντέξει, το μέλλον του ανήκει. Θα μπορέσει όμως η ΑΕΚ; Αν κερδίσει και κερδίσει όλα τα ματς, θα είναι πετυχημένος ο προπονητής. Όμως δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το κάνει". 

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό υπ' ατμόν.

"Δεν έχω πει ποτέ κακή κουβέντα για προπονητή γιατί όλοι οι προπονητές θέλουν να κερδίζουν. Αλλά θα ήθελα η ΑΕΚ να είναι επιεικής με τον Γιάννικη. Άλλο τα Γιάννινα όμως και άλλο η ΑΕΚ. Δεν ξέρω αν ήταν έτοιμος να το κάνει τώρα αυτό το τεράστιο βήμα, γιατί μπορεί να χαθεί ένας αξιόλογος και ικανός προπονητής γιατί έπεσε στην κακή συγκυρία της ΑΕΚ".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπάχαλο" με Γιαννίκη, "αναποφάσιστος" ο Μελισσανίδης - Ομάδα Champions League για Άοσμαν!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags