Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ιωνικός: Ιωνικός για... φίλημα στην Τούμπα - Έμεινε στην Μίντιλαντ ο ΠΑΟΚ και δυσκολεύει τη ζωή του
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-27 19:09:00

Ιωνικός για... φίλημα στην Τούμπα - Έμεινε στην Μίντιλαντ ο ΠΑΟΚ και δυσκολεύει τη ζωή του

Sportdog Team
Ιωνικός για... φίλημα στην Τούμπα - Έμεινε στην Μίντιλαντ ο ΠΑΟΚ και δυσκολεύει τη ζωή του

Πολύ μεγάλη εμφάνιση για τους Νικαιώτες στην Τούμπα που όχι μόνο πήραν ισοπαλία απέναντι στον Δικέφαλο αλλά μπορεί να νιώθουν και... αδικημένοι μιας και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να βρουν κι άλλη φορά δίχτυα και να φύγουν με το διπλό.

ΠΑΟΚ – Ιωνικός: Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα της Τούμπας και πολλοί μετά το γκολ του Σβαμπ, με πέναλτι, να θεώρησαν πως θα έχει ένα εύκολο απόγευμα, όμως οι Νικαιώτες με ένα πολύ ωραίο γκολ πήραν τεράστια ισοπαλία με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα... βραχυκύκλωσαν τους παίκτες του Λουτσέσκου και ήταν αυτοί που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να βρουν κι άλλη φορά δίχτυα, με τον Πασχαλάκη να κρατάει πολλές φορές όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Το ματς:

Με… κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση απέναντι στην Μίντιλαντ ξεκίνησε ο Δικέφαλος τον αγώνα στην Τούμπα και μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης είχε τρεις τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Μετά από πάσα του Σάστρε, ο Τσόλακ θα σουτάρει από πολύ καλό σημείο με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Χουτεσιώτη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπίσεσβαρ θα επιχειρήσει και αυτός με την σειρά του να ανοίξει το σκορ, όμως η προσπάθειά του θα σταματήσει στον Μύγα, ενώ ο Μιτρίτσα που θα πάρει το ριμπάουντ θα σουτάρει άουτ. Στο 11' οι Νικαιώτες θα είναι αυτοί που με την σειρά τους θα ακουμπήσουν το γκολ, σε μια απίθανη ευκαιρία. Ο Σάστρε για κάνει λάθος γύρισμα, με την μπάλα να φτάνει στον Μάντζη, που θα βγει απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως το πλασέ που θα κάνει θα αποκρούσει με τα πόδια ο Έλληνας τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν πάλι από ασυνεννοησία της άμυνας του Δικεφάλου η μπάλα θα φτάσει στον Καμπράλ που θα πιάσει το σουτ και τον Πασχαλάκη πάλι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να έχουν καλό ρυθμό και να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, κάτι που φυσικά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Ιωνικός δεν είχε πάει στην Θεσσαλονίκη για να κλειστεί, αλλά να δημιουργήσει φάσεις και να παίξει ποδόσφαιρο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να έχουν αυτοί την μπάλα στα πόδια τους και να φτάσουν σε κάποιο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, όμως η άμυνα του Ιωνικού τους δημιουργούσαν προβλήματα.

Τελικά το τέρμα θα έρθει από το σημείο το πέναλτι στο 33'. Ο Σίντκλεϊ θα εκτελέσει φάουλ με σέντρα, με τον Σάστρε που έγινε αποδέκτης να γυρίζει παράλληλα στον επερχόμενο Μιχάι, που όμως θα μαρκαριστεί από τον Μύγα, με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει την "άσπρη βούλα". Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Σβαμπ που δεν θα έχει πρόβλημα να νικήσει τον Χουτεσιώτη και θα κάνει το 1-0 στην Τούμπα. Έξι λεπτά μετά οι Νικαιώτες θα χάσουν ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Καμπράλ ο Μύγας θα πάρει μόνος του την κεφαλιά, απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως για ακόμα μια φορά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ θα του αρνηθεί το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανεβάζοντας μάλιστα ακόμα πιο ψηλά την άμυνά τους κάτι που έκανε τους παίκτες του Ιωνικού να χάνουν έδαφος στο γήπεδο. Μάλιστα στο 51' ο Δικέφαλος θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να βρει δίχτυα, όταν μετά από σέντρα που θα γίνει από τα δεξιά, ο Μιτρίτσα θα πιάσει το γυριστό, όμως θα είναι αδύναμο, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει εύκολα. Τελικά αυτοί που θα βρουν δίχτυα θα είναι οι φιλοξενούμενοι, όταν στο 58', μετά από πολύ ωραία κίνηση από τα αριστερά, η μπάλα θα φτάσει στον Τουράμ, που θα κάνει την προσποίηση και θα σουτάρει κάνοντας το 1-1. Μάλιστα μετά το γκολ ο σκόρερ θα τρέξει στον πάγκο του Ιωνικού, θα πάρει μια σημαία της Ουκρανίας και θα πνηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο, με τομ κόσμο στην Τούμπα να τον χειροκροτεί.

Παρά το σοκ που ήταν εμφανές στον Δικέφαλο οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν θα αλλάξουν λογική συνεχίζοντας να πιέζουν την άμυνα του Ιωνικού, που μετά το γκολ του Τουράμ είχε πάει ακόμα περισσότερα πίσω. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στο 71' θα βγουν στην κόντρα, με τον σκόρερ, όμως πριν προλάβει να σουτάρει ο Πασχαλάκης θα κάνει έξοδο και θα διώξει με τα πόδια. Οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να πιέζουν όμως χωρίς να μπορούν να φτάσουν στην τελική προσπάθεια και στο να απειλήσουν την εστία του Χουτεσιώτη. Η κατάσταση δεν θα αλλάξει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα και τον Ιωνικό να φεύγει με μια... εύκολη ισοπαλία από την Τούμπα με 1-1.

Σκόρερ: 33' Σβαμπ (πεν) – 58' Τουράμ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια), Σοάρες (62' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82' Κούτσιας), Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Τσόλακ.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες (46' Πλατέλλας), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87' Βαλιέντε), Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας), Μάντζης (46' Τουράμ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags