Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Πανάθα για Ευρώπη! Πράσινος θρίαμβος με τριάρα στη Λεωφόρο - "Κατραπακιά" για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-27 21:23:00

Πανάθα για Ευρώπη! Πράσινος θρίαμβος με τριάρα στη Λεωφόρο - "Κατραπακιά" για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Χρήστου Δημόπουλου
Πανάθα για Ευρώπη! Πράσινος θρίαμβος με τριάρα στη Λεωφόρο - "Κατραπακιά" για ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε 30 λεπτά το Τριφύλλι... σκόρπισε την τραγική άμυνα της Ένωσης, πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με 3-0 και γκολ των Αϊτόρ (πέναλτι), Παλάσιος και Ιωαννίδη και ουσιαστικά κλείδωσε την παρουσία του στα πλέι οφ, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν αρκετά 30 λεπτά, προκειμένου να... τελειώσει την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» διέλυσαν τον «Δικέφαλο» μέσα στη Λεωφόρο με τρομερούς Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδη και πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος (3-0), «κλείδωσαν» και μαθηματικά πλέον την παρουσία τους στα πλέι-οφ. Στους 39 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα, που μένει μόνη της στην 4η θέση και στο -3 από την τρίτη της βαθμολογίας Ένωση!

Το ματς

Χωρίς το κλασικό δυναμικό του ξεκίνημα στη Λεωφόρο μπήκε αρχικά στο χορτάρι του «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, που έμοιαζε να έχει αρκετό άγχος κατά την εκκίνηση. Πρώτη ευκαιρία του ντέρμπι ήταν μία κεφαλιά του Βράνιες στο 5', με τον Βόσνιο να νικάει τον Αλεξανδρόπουλο στον αέρα και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη. Γενικώς, η ΑΕΚ είχε καλύτερη κυκλοφορία και κρατούσε περισσότερο την κατοχή στα δικά της πόδια, απόρροια της πίεσης που ασκούσαν από πολύ ψηλά οι παίκτες του Γιαννίκη στην άμυνα του «τριφυλλιού».

 

Σε τρία μόλις λεπτά, όμως, όλα έμελλε να γυρίσουν... τούμπα. Στο 15' ο Αλεξανδρόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Ρότα (σ.σ. έπειτα από on field review του διαιτητή στο VAR), με τον Αϊτόρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 1-0! Ακριβώς δύο λεπτά μετά, στο 18ο λεπτό, ο Παλάσιος τσίμπησε την μπάλα από τον Τζαβέλλα και βγήκε μόνος του στο χώρο από τα δεξιά, με τον Αργεντινό να πατάει περιοχή και από πλάγια θέση να εκτελεί ξανά τον Τσινώντα για το «πράσινο» 2-0 μέσα σε... πανδαιμόνιο!

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 25', όταν μετά από ανεπάλληλα λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, με το σουτ του τελευταίου να βρίσκει οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει σε κόρνερ! Από την εκτέλεση της στημένης αυτής φάσης οι «πράσινοι» είχαν νέα αδράνεια μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Τσούμπερ να πιάνει ένα «κεραυνό» που σταμάτησε αυτή τη φορά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη!

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ασταμάτητος κάθε φορά που εκδήλωνε επίθεση και προς επιβεβαίωση στο 29', έπειτα από εκπληκτική σέντρα του Αϊτόρ από τ' αριστερά, ο Ιωαννίδης πετάχτηκε και έκανε την προβολή για να γράψει το 3-0 στο ντέρμπι, πριν καν συμπληρωθεί μισάωρο στο ματς! Στο 44' ο Ιωαννίδης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 4-0 (μετά από φανταστική ατομική προσπάθεια και πάσα του Αλεξανδρόπουλου), ωστόσο το πλασέ που έκανε από τη μικρή περιοχή ήταν αδύναμο και έδωσε την ευκαιρία στον Τσιντώτα να τον σταματήσει! Πραγματικά, μιλάμε για το πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό φετινό ημίχρονο του «τριφυλλιού»!

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, πια, καλείτο απλώς να διαχειριστεί το ευρύ 3-0 υπέρ του. Η ΑΕΚ επιδίωξε να σκοράρει γρήγορα και να μπει κάπως έστω στο ματς, με τον Διούδη να κάνει φανταστική επέμβαση σε σουτ του νεοεισελθόντα Αραούχο στο 48', για να στείλει ο Έλληνας πορτιέρο σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ!

Στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άρεσε καθόλου η παθητικότητα με την οποία είχε επιστρέψει στο γήπεδο η ομάδα του, ζητώντας συγκεκριμένα από Γκατσίνοβιτς, Αλεξανδρόπουλο και Πέρεθ να κρατήσουν μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η Ένωση είχε νέα μεγάλη φάση και πάλι με τον Αραούχο στο 56', με τον Παναθηναϊκό να παίζει με τη «φωτιά» στα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 60ο λεπτό οι «πράσινοι» σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία για το 4-0, όταν ο Σένκεφελντ μετά από εκτέλεση φάουλ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, με τον Τσιντώτα να αποκρούει ενστικτωδως! Ένα λεπτό μετά ο Παλάσιος έβγαλε σε καθαρό τετ-α-τετ τον Ιωαννίδη, εκείνος πέρασε και τον Τσιντώτα, αλλά το πλάσε του ήταν αδύναμο κι ο Ρότα πρόλαβε την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα, σε νέα ανεπανάληπτη στιγμή για τέταρτο γκολ του «τριφυλλιού»!

Ο ρυθμός από εκεί κι έπειτα έπεσε αισθητά, με τον Παναθηναϊκό να μην δυσκολεύεται και να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη με το τελικό 3-0! Οι «πράσινοι» διέλυσαν την ΑΕΚ μέσα στη Λεωφόρο με τρομερούς και πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος, «κλείδωσαν» και μαθηματικά πλέον την παρουσία τους στα πλέι-οφ. Στους 39 βαθμούς ανέβηκε η ομάδα, που μένει μόνη της στην 4η θέση και στο -3 από την τρίτη της βαθμολογίας Ένωση!

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (77' Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (66' Κουρμπέλης), Αϊτόρ (87' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (76' Καρλίτος).

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Χατζισαφί (46' Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμόες, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Τσούμπερ (46' Μάνταλος), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46' Αραούχο).

 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags