Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η πρώτη μεγάλη αλλαγή Μαρτίνς μετά την Αταλάντα - Άλλη ομάδα με Καρβάλιο - "Τρελάθηκε" ο Ελ Αραμπί
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-27 22:08:00

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή Μαρτίνς μετά την Αταλάντα - Άλλη ομάδα με Καρβάλιο - "Τρελάθηκε" ο Ελ Αραμπί

του Παναγιώτη Νικολάου
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή Μαρτίνς μετά την Αταλάντα - Άλλη ομάδα με Καρβάλιο - "Τρελάθηκε" ο Ελ Αραμπί

Ο απαραίτητος Μπουχαλάκης, ο "μάγκας" Κίτσος και ο Νο2 Μασούρας! Η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά το... στραπάτσο στην Ευρώπη, πώς βοηθάει τους Πειραιώτες το παιχνίδι του Πορτογάλου και τι δοκίμασε ο κόουτς για πρώτη φορά φέτος. Ποιοι ξεχώρισαν;

Ο Ολυμπιακός μετά την… σφαλιάρα από την Αταλάντα και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό με κάτω τα χέρια, αντέδρασε και επέστρεψε στις νίκες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις. Και αυτό είναι το σημαντικότερο, καθώς μπορεί το 2-0 απέναντι στον ΟΦΗ να μοιάζει «φτωχό», όμως οι Πειραιώτες έκαναν μία από τις καλύτερές τους εμφανίσεις και πιθανότατα το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν, ενώ έβγαλαν μετά από καιρό… φρεσκάδα στο γήπεδο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του ματς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και λογικά το ίδιο θα είπαν και όσοι φίλαθλοι της ομάδας είδαν το ματς, καθώς επιτέλους είδαν και μπάλα. Μετά από πολύ καιρό, προφανώς εκμεταλλευόμενος και τις απουσίες του αντιπάλου του, ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, δημιούργησε πολλές φάσεις και μπορεί να προβληματίζεται γιατί δεν έβαλε περισσότερα γκολ και όχι γιατί δεν απείλησε καθόλου.

Στο ματς με τον ΟΦΗ αποδείχθηκε πόσο κομβικός είναι ο ρόλος του Ανδρέα Μπουχαλάκη στη φετινή ομάδα, καθώς παρότι πρόκειται για έναν παίκτη με αρκετές αδυναμίες, είναι ίσως από τους λίγους στο ρόστερ που μπορούν να ηρεμούν το παιχνίδι και να μοιράζουν σωστά την μπάλα. Κάνει τα απαραίτητα για να υπάρχει συνοχή στο κέντρο και να μη χάνονται οι ρόλοι, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Από εκεί και πέρα, πολύ καλός ήταν και ο Γκάρι Ροντρίγκες, χωρίς όμως να δώσει το κάτι παραπάνω, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γιώργος Μασούρας που ναι μεν έδειξε ότι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο φορμαρισμένος εξτρέμ στο ρόστερ, ωστόσο επιβεβαίωσε πως πρέπει στην ομάδα για την επόμενη σεζόν, να είναι το Νο2 στα άκρα. Ο Έλληνας άσος κάνει σχεδόν τα πάντα, πιέζει ψηλά, τρέχει ασταμάτητα, δημιουργεί φάσεις και απειλεί, όμως δεν έχει το γκολ και αυτό λείπει από την ομάδα. Θέλει εξτρέμ που να κάνει όλα τα παραπάνω και φυσικά να σκοράρει!

Όσον αφορά τους διακριθέντες, σίγουρα σε αυτή τη λίστα πρέπει να μπει και ο νεαρός Φώτης Κίτσος, ο οποίος αγωνίστηκε ως βασικός αριστερός μπακ και τα πήγε πολύ καλά. Ήταν σταθερός αμυντικά, βοήθησε πολύ με τα ανεβάσματά του, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως έχει… ποδοσφαιρικό θράσος, δεν φοβάται και ότι έχει ταλέντο για να δουλέψει μαζί του ο προπονητής. Άλλωστε και ο Μαρτίνς μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως ο μικρός θέλει χρόνο και σίγουρα θα του τον δώσει στα επόμενα παιχνίδια.

Τέλος, δεν γίνεται να μην σχολιάσουμε την εμφάνιση του Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος και πάλι ήταν πολύ καλός. Ο Πορτογάλος μετά την «κακή παρένθεση» στον Βόλο, απέναντι στον ΟΦΗ έκανε όσα του ζήτησε ο προπονητής του, έβαλε φαντασία στο παιχνίδι και… γλύκανε τον Ολυμπιακό με την ποιότητά του. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος είδαμε ότι ο Μαρτίνς εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Καρβάλιο στο γήπεδο, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι νέο. Οι «Ερυθρόλευκοι» άλλαξαν τρόπο ανάπτυξης και προσπάθησαν (και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό) να απειλήσουν με κάθετες μπαλιές και τους Μασούρα-Ελ Αραμπί να υποδέχονται την μπάλα συνέχεια στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας και από εκεί να την σπάνε στα άκρα στους Λαλά - Κίτσο που ανέβαιναν και στον Γκάρι Ροντρίγκες. Σίγουρα πρόκειται για ένα πλάνο που δουλεύεται στου Ρέντη και θα το δούμε ξανά στα επόμενα παιχνίδια.

ΥΓ. Τρελάθηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ήθελε πάρα πολύ το γκολ, έτρεξε, προσπάθησε, κέρδισε μάχες κι έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Μέχρι και το VAR είδε να του ακυρώνει τους πανηγυρισμούς. Ο Μαροκινός ήταν καλός και… σκύλιασε που δεν βρήκε δίχτυα!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε μεταγραφές από "πάνω ράφι" ο Ολυμπιακός - Στον… αέρα κορυφαία ονόματα - Εντολή Μαρινάκη!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags