Facebook Pixel ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: "Ξήλωμα στην ΑΕΚ, δεν το αντέχει ο Μελισσανίδης - Βολοδέρνει ο ΠΑΟΚ, χαρίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός"
Ποδόσφαιρο
| 2022-02-28 14:47:00

"Ξήλωμα στην ΑΕΚ, δεν το αντέχει ο Μελισσανίδης - Βολοδέρνει ο ΠΑΟΚ, χαρίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ξήλωμα στην ΑΕΚ, δεν το αντέχει ο Μελισσανίδης - Βολοδέρνει ο ΠΑΟΚ, χαρίζει τον τίτλο ο Ολυμπιακός"

"Ποιος Αϊτόρ; Ο Παλάσιος ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης του ΠΑΟ"! Ο Σάκης Τσιώλης σχολιάζει στο Sportdog ο ντέρμπι της Λεωφόρου, τον μεγάλο θρίαμβο του Τριφυλλιού και την κατρακύλα της Ένωσης. Ποιες οι αλλαγές που έρχονται στα Σπάτα και η εικόνα των δύο βασικών της αντιπάλων στο πρωτάθλημα

Στην απουσία του Μάνταλου από το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στέκεται ο Σάκης Τσιώλης.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο Sportdog για το ματς της Λεωφόρου και διατύπωσε τις εντυπώσεις του. Αφού υποστήριξε, ότι το γκολ του Παλάσιος ήταν η πιο καταλυτική στιγμή στο ματς, έδωσε τα εύσημα για την αμυντική προσήλωση των πρασίνων, ενώ θεωρεί δεδομένο το ξήλωμα στους κιτρινόμαυρους, τονίζοντας, ότι ο ίδιος ο πρόεδρος δεν αντέχει αυτήν την εικόνα. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:
 

Χωρούν πολλές αναλύσεις στο ντέρμπι της Λεωφόρου; Γιατί μέσα σε μισή ώρα ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την ΑΕΚ...


«Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήγε πολύ καλά, μπήκε δυνατά και πίεσε στην αρχή. Η ΑΕΚ ήθελε τον χρόνο της για να γυρίσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να διαβάσει το παιχνίδι. Αυτό της στοίχισε. Ιδιαίτερα το δεύτερο γκολ ήταν ένα σοκ για την ΑΕΚ. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί».


Παρατηρήσατε λάθος στο στήσιμο από πλευράς ΑΕΚ;


«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι, ότι ξεκίνησε ένα παιχνίδι μέσα στη Λεωφόρο χωρίς έναν παίκτη που θα κρατήσει τη μπάλα και θα βγάλει μία κάθετη. Αναφέρομαι στον Μάνταλο, ο οποίος ήταν αυτός που στην ουσία έδωσε τη νίκη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη ομάδα».


Στην τακτική της ΑΕΚ ποιά θέματα παρατηρήσατε;


«Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, προσπαθείς στο πρώτο 20λεπτο να κρατήσεις μακρυά τον αντίπαλο από την περιοχή σου. Προσπαθείς να ισορροπήσεις. Δεν το λέμε μόνο τακτικά, κρατήστε τη μπάλα ψηλά, το λέμε για να διασφαλίσουμε τα μετόπισθεν. Η ΑΕΚ έχει ταχύτητα στην επίθεσή της, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να την κυκλοφορήσει. Αυτός ήταν ένας σπουδαίος λόγος που είχε αυτήν την εικόνα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Έδωσε χώρο και ανέβηκε η ΑΕΚ πιο ψηλά. Θα μπορούσε να βάλει και 2-3 γκολ γιατί εύρισκε πολλούς άδειους χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ».


Ποιός ήταν ο παίκτης-κλειδί για τον Παναθηναϊκό;


«Μπορεί ο Αϊτόρ να ήταν ο παίκτης που φάνηκε περισσότερο. Για μένα όμως πιο ουσιαστικός ήταν αυτός που έβαλε το δεύτερο γκολ. Ο Παλάσιος έκανε μία κούρσα 51 μέτρων έτρεξε σχεδόν το μισό γήπεδο και δεν βρέθηκε κανείς εκεί να τον κόψει, στόπερ ή αριστερό μπακ».

 


Για την ακρίβεια βρέθηκε ο Τζαβέλλας, αλλά τον πέρασε σαν σταματημένο...


«Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε την πρώτη και τη δεύτερη λύση στο κλείσιμο ενός παίκτη. Σε αυτήν τη φάση, όλη η ΑΕΚ βρέθηκε εκτός θέσης με τον παίκτη να εκτελεί στο δεύτερο γκολ από τη γωνία της μικρής περιοχής, όπου χρειάστηκε και μία καραμπόλα για να πάει η μπάλα στα δίχτυα. Το σημαντικότερο ήταν ότι διένυσε αυτήν την απόσταση και έκανε το 2-0. Ήταν η σημαντικότερη στιγμή του παιχνιδιού. Γιατί έφερε ενθουσιασμό και μετά ο Παναθναϊκός ήταν προσηλωμένος στην άμυνά του».


Τί σας έκανε περισσότερο εντύπωση στο παιχνίδι του Τριφυλλιού;


«Ο Παναθηναϊκός στην έδρα του είναι σε αρκετά καλή φάση. Ανεβάζει γραμμές και πιέζει. Το θέμα για τον ΠΑΟ, το οποίο δεν μπόρσε να λύσει, είναι στα εκτός έδρας, όταν πιέζονται οι αμυντικοί του. Αναγκάζεται να γυρίσει πίσω και γυρίζουν παράλληλα και οι επιθετικοί του. Εκεί έχει προβλήματα με οποιονδήποτε αντίπαλο παίξει εκτός έδρας. Μέσα στη Λεωφόρο πολλές ομάδες μπαίνουν και παίζουν στο μισό γήπεδο με αντεπιθέσεις. Αυτό το εκμεταλλεύεται. Πάντως με την ΑΕΚ είχε αγωνιστική προσήλωση στην αμυντική του συμπεριφορά και αυτό ήταν από τα χαρακτηριστικά του στο ματς που ξεχώρισαν».


Πού οφείλεται αυτή η κατρακύλα της ΑΕΚ;


«Η ΑΕΚ ψάχνεται από την αρχή, ενώ έχει κάνει τόσες αξιόλογες μεταγραφές.Θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα. Κάπου έχει χαθεί στη συνοχή. Μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες από την ενδεκάδα. Δεν έχει σταθεροποιήσει την ομάδα του. Έπρέπε ήδη να έχει αξιολογηθεί η ομάδα και μέσα από αυτό να έβγαζε σύστημα και τακτική προσέγγιση στο παιχνίδι. Είσαι ΑΕΚ θα πρέπει να επιβάλλεις το παιχνίδι σου».


Υπάρχει σωτήρια ή είναι νομοτελειακό το... ξήλωμα; Φωνάζουν οι οπαδοί για εκ βαθέων αλλαγή...


«Το ξήλωμα θα γίνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δεν είναι μόνο ο κόσμος που φωνάζει. Νομίζω, ότι και ο πρόεδρός της δεν αντέχει αυτήν την εικόνα. Αυτήν τη στιγμή όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Θα πρέπει να κυνηγήσει να κάνει ό,τι μπορεί στα πλέι οφ. Από την άλλη βλέπουμε, ότι και ο ΠΑΟΚ βολοδέρνει. Ο Ολυμπιακός «χαρίζει» το πρωτάθλημα και δεν το παίρνει κανείς. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Στην πορεία, μετά το Πάσχα, θα αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για δημιουργία καινούριας ομάδας».



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΑΕΚ του... κλώνου Νάγκελσμαν έγινε Βόλος του Μπέου - Οι 7+1 της 11αδας "τέλειωσαν" για του χρόνου
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags