Ο κύβος ερρίφθη στην ΑΕΚ! Μετά την ήττα με 3-0 με τον Παναθηναϊκό, ο Αργύρης Γιαννίκης αποτέλεσε παρελθόν, μπαίνοντας στη λίστα των προπονητών που αποχωρούν μετά από στραβοπάτημα σε ντέρμπι. Η Ένωση ένα 24ωρο πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πήγε σε εσωτερική λύση, αναβαθμίζοντας τον προπονητή της ΑΕΚ Β', Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

 

Η πορεία της δεύτερης ομάδας του «Δικέφαλου αετού» αλλά και η πρότερη δουλειά του ήταν το εισιτήριο για να δοκιμαστεί σε επίπεδο Super League. Μία από τους σταθμούς της καριέρας του ήταν η Παναχαϊκή, η οποία αποτελεί από τις πιο δυνατές επαρχιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Την άποψή του για τον Οφρυδόπουλο εξέφρασε στο Sportdog ο Πατρινός δημοσιογράφος, Ηλίας Μάτσας που έχει ζήσει πράγματα και καταστάσεις με τον νυν προπονητή των «κιτρινόμαυρων».

 

Ο συνάδελφος εξήρε τον χαρακτήρα του προπονητή, δεν τον έβαλε σε σύγκριση για τον Γιαννίκη θέωρησε όμως ως δεδομένο, ότι δεν μπορούν να του τουμπάρουν παιχνίδια (ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Βόλος), όπως συνέβη με τον προκάτοχό του. Παράλληλα υποστήριξε, ότι είναι σημαδιακό πως συνεργάζεται ξανά με Κυριακίδη και ανέλυσε πως η Παναχαϊκή με Οφρυδόπουλο κέρδισε τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018-2019.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

 

Ποιά είναι η άποψή σου για τον Οφρυδόπουλο;

 

«Είναι ένας πάρα πολύ διαβασμένος προπονητής. Είναι ένας τεχνικός που ανεβαίνει τα σκαλιά του ελληνικού ποδοσφαίρου βήμα-βήμα. Από την Παναχαϊκή στη Δόξα Δράμας, μετά στη δεύτερη ομάδα του Ατρόμητου. Μετά στον Λεβαδειακό που του έδωσαν μία αποστολή αυτοκτονία, να ανεβάσει την ομάδα Α' Εθνική σε δύο αγωνιστικές, η οποία δεν ευοδώθηκε».

 

Οι ομάδες που κοούτσαρε τί είδους ποδόσφαιρο έπαιζαν;

 

«Έπαιζαν εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό που έπαιζε εκείνος ως παίκτης, που ως αμυντικός δεν διακρίθηκε για την υψηλή του τεχνική αλλά για την αποτελεσματικότητα των επεμβάσεών του. Οι ομάδες που οδήγησε ήταν πολύ συμπαγείς και οργανωμένες. Παίζουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Στηρίζεται στις νεαρές ηλικίες. Γι'αυτό και τον έβαλαν στην ΑΕΚ Β'. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να εμπνεύσει μια τέτοια ομάδα. Στην Παναχαϊκή, στην πρώτη χρονιά στη Β' Εθνική και δεύτερη δικιά του στην ομάδα, την είχε πολύ ψηλά. Και φέτος την ΑΕΚ Β' την έχει στις πρώτες θέσεις (σ.σ στην 6η). Η ΑΕΚ Β' είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες των μικρότερων κατηγορίων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

 

 

Πόσο έτοιμος είναι για αποστολή αυτοκτονίας με την ΑΕΚ;

 

«Καταρχάς είναι μία επιλογή για την ΑΕΚ προσωρινή. Θεωρώ ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με τον Γιαννίκη που είχε μία εμπειρία Α'Εθνικής. Τα χαρακτηριστικά θυμίζουν περισσότερο τον Δέλλα. Ο Σωκράτης όμως δεν έχει και τίποτα να χάσει. Αν η ΑΕΚ δεν τα καταφέρει δεν θα φταίει αυτός. Είναι πολύ σημαντικό, ότι αναλαμβάνει τα ηνία με συνεργάτη τον Ηλία Κυριακίδη. Η προσθήκη του τελευταίου πρέπει να επισημανθεί, γιατί το πρώτο παιχνίδι της Παναχαϊκής που κάθισαν μαζί στον πάγκο ήταν το ιστορικότερο ματς της ομάδας της Πάτρας τα τελευταία 10 χρόνια. Κέρδισαν τον ΠΑΟΚ 2-1 τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα αήττητος στο πρωτάθλημα. Έκανε δύο ήττες στο Κύπελλο, μία από την Παναχαϊκή και μία από τον Πανιώνιο. Οπότε είναι σημαδιακό αυτό».

 

Τον ΠΑΟΚ πως κατάφερε να τον κερδίσει;

 

«Ήταν στην τρίτη του σεζόν στην Παναχαϊκή. Σε αυτό το διάστημα είχε έναν σταθερό κορμό για 2,5 χρόνια. Αυτή η ομάδα έπαιζε με το μαχαίρι στο στόμα στα περισσότερα παιχνίδια. Ήταν πολύ δεμένο το σύνολο. Εκείνη την περίοδο άρχιζαν στην Παναχαϊκή σοβαρά διοικητικά προβλήματα. Η ομάδα φαινόταν ότι διαλύεται και έμενε πίσω στην υπόθεση τίτλος. Ήταν ψηλά όταν έφυγε ο Σωκράτης. Έκανε την ομάδα να δει, ότι αυτός ήταν ο σημαντικότερος αγώνας, επειδή έπαιζε με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που ερχόταν αήττητος στην Πάτρα».

 

Ποιά είναι η εκτίμησή σου για τα πλέι οφ με τον Οφρυδόπουλο στον πάγκο;

 

«Αν καταφέρει να στηριχθεί και να βρει ισορροπία στα αποδυτήρια τότε θα κρατήσει μία σταθερή θέση στην 4άδα. Βλέπω την ΑΕΚ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Όλα έχουν να κάνουν με την αλλαγή ψυχολογίας που έρχεται με την αλλαγή προπονητή και τι ήθελαν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Δύσκολα θα μπορέσουν να τουμπάρουν του Οφρυδόπουλου παιχνίδια, όπως συνέβη με Γιαννίκη. Δεν μπορεί όμως και να κάνει πράγματα και θαύματα».  

 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  "Έγκλημα" με τιμ Γιαννίκη - Έσχατη λύση ο Οφρυδόπουλος - Η λίστα προπονητών άνω του εκατομμυρίου