Facebook Pixel Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Φάληρο - Διέλυσε τον Αστέρα σε 45 λεπτά ο Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-02 20:50:00

Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Φάληρο - Διέλυσε τον Αστέρα σε 45 λεπτά ο Ολυμπιακός

Sportdog Team
Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Φάληρο - Διέλυσε τον Αστέρα σε 45 λεπτά ο Ολυμπιακός

Απίστευτο δεύτερο ημίχρονο για τους Ερυθρόλευκους καθώς μέσα σε 45 λεπτά βρήκαν πέντε φορές δίχτυα και διέλυσαν τους Αρκάδες με 5-1.

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Με ένα καταιγιστικό πεντάλεπτο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου όπου βρήκαν τρεις φορές δίχτυα, δύο με τον Μασούρα και μια με τον Παπασταθόπουλο, αλλά και τέρματα του Μπουχαλάκη και του Ροντρίγκες οι Ερυθρόλευκοι διέλυσαν με 5-1 τους Αρκάδες και ανέβασαν στο +16 τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σταθεί πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, όμως μέσα σε πέντε λεπτά κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την συμμετοχή τους στα play off της Super League και πλέον θα χρειαστεί να βρουν βαθμούς στον τελευταίο αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να αποκτούν άμεσα την κατοχή της μπάλας και να δείχνουν ιδιαίτερα επιθετικοί ψάχνοντας τον τρόπο που θα φτάσουν νωρίς σε ένα γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Την ίδια στιγμή οι Αρκάδες είχαν σαφή στόχο να δώσουν χώρο στους Ερυθρόλευκους και να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Πειραιώτες θα έρθει στο 13' όταν ο Μαντί Καμαρά θα κάνει το σουτ από μακριά με την μπάλα όμως να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιφτσή. Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι όταν ο Βατσλίκ θα κάνει λάθος με τον Μπενίτο να του παίρνει την μπάλα και τον Τσέχο να έχει επαφή με τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα, όμως ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά μετά τη χρήση VAR.

Στο 20' οι Πειραιώτες θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα και λάθος έξοδο του Τσιφτσή η μπάλα θα φτάσει στον Τικίνιο που θα πάρει την κεφαλιά, όμως ο Τασουλής θα διώξει πάνω στην γραμμή. Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με τους γηπεδούχους να προσπαθούν παίζοντας τόσο από την αριστερή όσο και την δεξιά πλευρά να θέλουν να δημιουργήσουν κινδύνους όμως η καλά οργανωμένη άμυνα των Αρκάδων δεν τους επέτρεπε να απειλήσουν. Στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παπασταθόπουλος θα πάρει την κεφαλιά, με τον Τασουλή και πάλι να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Αστέρας θα απειλήσει για πρώτη φορά, με τον Βαλιέντε να κάνει ένα μακρινό σουτ και τον Βατσλίκ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση και πάσα με το κεφάλι ο Βαλιέντε και πάλι θα νικήσει από κοντά τον Τσέχο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού κάνοντας το 1-0, όμως το τέρμα θα ακυρωθεί σωστά ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι θα χάσουν μια τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Καρβάλιο θα κάνει ωραία κίνηση και θα πασάρει για το Ελ Αραμπί και αυτός με την σειρά του στον αμαρκάριστο Εμβιλά που θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους φιλοξενούμενους να ζητάν πέναλτι σε χέρι πάνω στον Βρουσάι, όμως μετά και από την χρήση VAR o αγώνας θα συνεχιστεί χωρίς να δοθεί κάτι. Οι Ερυθρόλευκοι όμως θα καταφέρουν να… καθαρίσουν τον αγώνα μέσα σε πέντε λεπτά όπου θα σκοράρουν τρεις φορές. Αρχικά στο 52' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά ο Παπασταθόπουλος θα πάρει την κεφαλιά και θα κάνει το 1-0. Δύο λεπτά μετά οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν πολύ όμορφα στην αντεπίθεση με τον Βρουσάι να βρίσκει τον Καρβάλιο που θα κάνει την παράλληλη πάσα, με τον Ελ Αραμπί να μην προλαβαίνει την μπάλα, τον Μασούρα όμως από κοντά να κάνει το 2-0. Στο 57' και πάλι ο Έλληνας επιθετικός θα βρει δίχτυα, όταν ο Βρουσάι θα κάνει πολύ ωραία κίνηση και θα σεντράρει, με τον Μασούρα να παίρνει την κεφαλιά και να κάνει το 3-0.

Οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να είναι καταιγιστικοί και θα βρουν και τέταρτο γκολ, όταν στο 66' ο Βαλμπουενά θα εκτελέσει φάουλ από τα δεξιά με τον Ελ Αραμπί να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, την μπάλα να φτάνει στον Μπουχαλάκη και να κάνει το 4-0 χωρίς καμία δυσκολία. Οι φιλοξενούμενοι στο 74' θα καταφέρουν να μειώσουν στο σκορ, όταν μετά από Σισέ θα κάνει λάθος διώξιμο με τον Καρμόνα να κάνει την προβολή και παρά την προβολή του Μπουχαλάκη που προσπάθησε να διώξει η μπάλα πήγε στα δίχτυα του Βατσλίκ. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Αρκάδες θα πάρουν χώρο στο γήπεδο και θα επιδιώξουν να βρουν κι άλλο γκολ όμως το σουτ του Ριέρα στο 81' θα περάσει άουτ. Ότι δεν έκαναν οι παίκτες του Αστέρα όμως τα έκαναν εκείνοι του Ολυμπιακού καθώς στο 84' μετά από ωραία κίνηση η και γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ ο Γκάρι Ροντρίγκες θα κάνει το 5-1. Στις καθυστερήσεις ο Σονί θα κάνει πολύ ωραία ενέργεια και θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Βατσλίκ θα αποκρούσει εντυπωσιακά το σκορ, που δεν θα αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Σκόρερ: 52' Παπασταθόπουλος, 54', 57' Μασούρας, 66 Μπουχαλάκης,  – 74' Καρμόνα

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Σισέ), Βρουσάι, Εμβιλά (61' Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (46' Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Μασούρας, Τικίνιο (35' Ελ Αραμπί).

Αστέρα Τρίπολης: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (80' Ιγκλέσιας), Μουνάφο (68' Κανελλόπουλος), Ρετζίς, Καπίγια (46' Ριέρα), Καρμόνα, Καστάνο, Μπενίτο (68' Σονί), Σίτο (58' Τιλίκα), Χριστόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags