Το ντεμπούτο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν συνοδεύτηκε με νίκη, αφού η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επικρατήσει του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ και έπαιξε με παίκτη παραπάνω για περισσότερα από 70 λεπτά.

Η Ένωση πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας, κάνοντας... δώρο το 1-1 στον Κούρτιτς, με το τείχος να ανοίγει και τον Τσιντώτα να έχει πολύ κακή αντίδραση. Και πάλι όμως, οι φίλοι της ομάδας περίμεναν να δουν τον Δικέφαλο να βρίσκει το γκολ της νίκης, έχοντας παίκτη παραπάνω. Αντ' αυτού, η ΑΕΚ πίεσε μεν αλλά δημιούργησε λίγες ευκαιρίες, ενώ έδειξε ευάλωτη στα μετόπισθεν. Η εμφάνιση δεν άρεσε στους οπαδούς της, που αποδοκίμασαν έντονα στο φινάλε.

Φυσικά ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν είναι μάγος, ώστε να διορθώσει αμέσως  όλα τα κακώς κείμενα στην ομάδα. Ακόμα και με αριθμητικό πλεονέκτημα, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ εφάρμοσε διπλή ζώνη άμυνας ζόρισε πολύ την ΑΕΚ, που δεν είχε τρόπους να πατήσει την αντίπαλη περιοχή με κάθετο παιχνίδι και προσπαθούσε να το πετύχει κατά κόρον με γεμίσματα από τα άκρα.

Διόλου τυχαία, ο Οφρυδόπουλος δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι η ομάδα του δεν προσπάθησε ούτε να σουτάρει ούτε να ανοίξει την άμυνα με προσωπικές ενέργειες και αναλώθηκε μόνο σε προβλέψιμο παιχνίδι με συνεχείς σέντρες.

Ρότα και Μοχαμάντι είχαν ουκ ολίγες προωθήσεις με καλές, αλλά ελάχιστες από τις σέντρες τους βρήκαν στόχο. Φαίνεται πάντως ότι είναι ζητούμενο για τον Οφρυδόπουλο να εκμεταλλευτεί τα δύο μοντέρνα μπακ που διαθέτει, μιας και αμφότεροι έχουν έφεση στο επιθετικό παιχνίδι αλλά και "γλυκά" πόδια.

Ο κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν με διαφορά ο Πέτρος Μάνταλος, που κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο και δημιούργησε ρήγματα στον ΠΑΟΚ, κυρίως στις φάσεις που βρέθηκε στα δεξιά. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Μάνταλος άλλαξε θέση με τον Γκαρσία, που "τρύπωνε" κεντρικά κάνοντας κίνηση κρυφού επιθετικού, τρικ που έφερε και το μοναδικό γκολ της Ένωσης στο ματς.

Όσο κι αν η επιθετική τετράδα της ΑΕΚ άλλαζε θέσεις στο γήπεδο, ο Στίβεν Τσούμπερ δεν κατάφερε σχεδόν σε κανένα σημείο να κάνει αισθητή την παρουσία του και έσωσε συνέχεια στις προβληματικές του εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Ο Οφρυδόπουλος έχει ανάγκη όσο τίποτα να ανεβάσει ξανά τον Ελβετό, που δεν έχει καλά πατήματα στο γήπεδο εδώ και καιρό. Πάντως, με τις εμφανίσεις που έχει μέχρι τώρα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, σίγουρα στην Ένωση θα μπουν σε σκέψεις σχετικά με τα δύο εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας του.

Για τον ΠΑΟΚ δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά, εκτός από αυτό που δήλωσε ο Λουτσέσκου μετά τη λήξη. Ότι δηλαδή η ομάδα του αμύνθηκε με εξαιρετικό τρόπο και πειθαρχία, καταφέρνοντας να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους κόντρα σε μια από τις ποιοτικότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Επρόκειτο για μια δοκιμασία χαρακτήρα για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι σίγουρα πέρασαν με επιτυχία το τεστ. Ο τρόπος που απέφυγε την ήττα ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ μπορεί να αποδειχθεί πιο ωφέλιμος για την ψυχολογία του από μια... συνηθισμένη νίκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε τα… βασικά ο Τσιντώτας - Παρακαλάει η ΑΕΚ να τελειώσει η σεζόν - Κίνδυνος να χάσει την Ευρώπη!