Facebook Pixel Φερνάντο Σάντος - ΑΕΚ: Οι πρώτοι… όροι Σάντος σε Μελισσανίδη - Ανατροπή με τον "φευγάτο" - Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-05 15:26:00

Οι πρώτοι… όροι Σάντος σε Μελισσανίδη - Ανατροπή με τον "φευγάτο" - Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Οι πρώτοι… όροι Σάντος σε Μελισσανίδη - Ανατροπή με τον "φευγάτο" - Μεγάλος κίνδυνος για ΑΕΚ!

Τι ζητάει ο Φερνάντο και ποιος δεν θα φύγει τελικά από τα Σπάτα; Οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούν να βρουν ηρεμία και να σώσουν τη φετινή σεζόν, εξασφαλίζοντας την έξοδό τους στην Ευρώπη, όμως παράλληλα ψάχνουν και για τον επόμενο προπονητή. Οι εξελίξεις με τον Πορτογάλο και οι προτάσεις των μάνατζερ

Συνεχόμενες είναι οι ανατροπές που υπάρχουν στην ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα μετά την αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη από τον πάγκο της ομάδας, με πολλούς να πιστεύουν πως την ίδια… τύχη θα έχουν τόσο ο Παναγιώτης Κονέ, όσο και ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά, μιας και μπορεί ο δεύτερος να μην θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο στην Ένωση, όμως το ίδιο δεν ισχύει και για τον πρώτο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ο Παναγιώτης Κονέ είναι στην ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2020 και μπορεί να έχει πέσει σε αρκετά λάθη, με τελευταίο την μη έγκαιρη απόκτηση χαφ τον Γενάρη κάτι που δείχνει να δημιουργεί προβλήματα στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης το έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Έτσι μπορεί και ο ίδιος ο Τίγρης να του καταλογίζει αρκετά στον σχεδιασμό, όμως σύμφωνα με αυτά που βγαίνουν από τα Σπάτα είναι πως πιθανότατα να… γλιτώσει την απόλυση και να τοποθετηθεί σε άλλο πόστο στον σύλλογο.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Αργύρη Γιαννίκη οι άνθρωποι της Ένωσης αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχουν σαν κορυφαίο στόχο τον Φερνάντο Σάντος, κάτι που φυσικά και δεν είναι κρυφό. Ο Πορτογάλος αυτή τη στιγμή έχει συμβόλαιο με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, όμως ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σίγουρα θα φέρει αλλαγές. Ο Σάντος άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά τον οργανισμό ΑΕΚ, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας δύο φορές και συνολικά 136 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, όπου και μέτρησε 85 νίκες, 27 ισοπαλίες και 24 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

Βέβαια άλλο κομμάτι το ποιον θεωρεί ιδανικό ο οργανισμός ΑΕΚ και άλλο τι θα γίνει. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως για να καθίσει για τρίτη φορά στον πάγκο της ομάδας ο Πορτογάλος εκτός από το οικονομικό που σίγουρα θα είναι… αλμυρό, θα θέλει να βάλει και τους δικούς του κανόνες όπως άλλωστε είχε κάνει και στην τελευταία του θητεία στον ΠΑΟΚ, όσο και στην Εθνική ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις ώστε κανείς να μπλέκεται στα… πόδια του, να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας και να μπορεί να δουλέψει με τον τρόπο που θέλει ο ίδιος. Το αν αυτό θα μπορέσουν να του το εγγυηθούν και να τον πείσουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα ξεκινάει μετά και αν ο Σάντος τελικά δεν δεχθεί να είναι ο επόμενος προπονητής της Ένωσης. Ο λόγος ότι αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ δεν μπορεί κανείς άνθρωπος να πάρει… πάνω του την αναζήτηση του επόμενου προπονητή της ομάδας, που σίγουρα πρέπει να έχει κάποια στάνταρ με κυριότερο αυτό της εμπειρίας του. Η Ένωση έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι… πάσχει σε αυτό το κομμάτι τόσο στο θέμα των προπονητών, έχοντας αλλάξει από το 2015 μέχρι σήμερα 17 τεχνικούς, όσο και στους ποδοσφαιριστές με κάποιες φυσικά εξαιρέσεις.

Πάντως οι άνθρωποι της ομάδας που τρέχουν το θέμα του επόμενου προπονητή της ομάδας τις τελευταίες ημέρες βλέπουν αρκετούς τεχνικούς να προτείνονται ώστε να πάρουν θέση στον σύλλογο, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως όσο οι ημέρες θα περνάνε και θα φτάνουμε πιο κοντά στο καλοκαίρι τόσο περισσότερα ονόματα θα πέφτουν στο τραπέζι.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη Μελισσανίδη - Επαφές με ξένο προπονητή - Μεγάλη… καψούρα, δεν είναι ο Σάντος! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags