Facebook Pixel Άρης – Ολυμπιακός: Άρης του Μπούργκος να... γουστάρεις! Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού με ανατροπή!
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 20:55:00

Άρης του Μπούργκος να... γουστάρεις! Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού με ανατροπή!

Sportdog Team
Άρης του Μπούργκος να... γουστάρεις! Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού με ανατροπή!

Μεγάλη νίκη των Κίτρινων που με ανατροπή κέρδισαν τους Ερυθρόλευκους με 2-1 σπάζοντας παράλληλα το αήττητο που έτρεχε το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς.

Άρης – Ολυμπιακός: Σούπερ εμφάνιση από τους Κίτρινους που αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τέρμα του Ελ Αραμπί, κατάφεραν και γύρισαν… τούμπα το ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη και με γκολ των Καμαρά και Γκάμα πήραν τη νίκη με 2-1. Οι παίκτες του Μπούργκος με το αποτέλεσμα αυτό βάζουν γερές βάσεις για την τρίτη θέση, μιας και είναι στο -1 από την ΑΕΚ, ενώ παράλληλα έχουν τρεις βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ενώ οι Ερυθρόλευκοι είδαν τη διαφορά τους να μειώνεται στους 12 πόντους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Το ματς:

Το ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με τους Κίτρινους να είναι αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 1' θα ζητήσουν πέναλτι σε χέρι πάνω στον Μπα, με τον αγώνα πάντως να συνεχίζεται κανονικά μετά και την χρήση του VAR. Από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να πιέσουν ψηλά τους γηπεδούχους με σκοπό να τους χαλάσουν το παιχνίδι, αλλά παράλληλα να καταφέρουν να κλέψουν την μπάλα και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Κάπως έτσι θα έρθει και το γκολ μόλις στο 13' όταν οι Πειραιώτες θα βγουν στην κόντρα πολύ ωραία, ο Εμβιλά θα ανοίξει πολύ ωραία την μπάλα στα δεξιά με τον Γκάρι Ροντρίγκες να κάνει την σέντρα, ο Κουέστα θα αιφνιδιαστεί και ο Ελ Αραμπί με το κεφάλι και από δύσκολη γωνία θα κάνει το 0-1.

Οι παίκτες του Μπούργκος θα δείξουν να σοκάρονται από την εξέλιξη, μιας και οι φιλοξενούμενοι θα βρουν δίχτυα στην πρώτη τελική τους προσπάθεια, κάτι που θα τους κάνει να χάσουν τον ρυθμό τους, με τους Ερυθρόλευκους να είναι εκείνοι που θα έχουν τον έλεγχο του ντέρμπι. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Κίτρινους θα έρθει στο 25' όταν ο Ματίγια θα εκτελέσει φάουλ από πολύ καλό σημείο, με την μπάλα όμως να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να είναι κινητικοί και να προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις στην εστία των Πειραιωτών, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν πραγματικά.

Στο 39' ο Ελ Αραμπί, μετά από λάθος του Μπράμπετς, θα βγει μόνος του απέναντι στον Κουέστα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας έκλεισε ωραία τον φορ του Ολυμπιακού, που έσπασε τη μπάλα πολύ μακριά από την περιοχή. Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με δυνατό σουτ του Γκάνεα, που θα περάσει άουτ, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Καμαρά θα βρει δίχτυα νικώντας τον Βατσλίκ σε τετ α τετ, όμως μετά και από χρήση VAR θα ακυρωθεί, σωστά, ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος οι Κίτρινοι θα βγουν πολύ πιο δυνατά και στο 51' ο Μαντσίνι θα κάνει ωραίο σουτ από καλό σημείο, όμως η προσπάθειά του θα περάσει λίγο άουτ. Στην επόμενη φάση οι παίκτες του Μπούργκος θα βγουν στην αντεπίθεση, με τον Εντιαγέ να βγάζει πολύ ωραία κάθετη στον Καμαρά, με τον Μαυριτανό να πλασάρει σωστά τον Βατσλίκ και να κάνει το 1-1. Οι γηπεδούχοι και μετά το τέρμα της ισοφάρισης διατήρησαν το μομέντουμ που είχαν κρατώντας μπάλα και προσπάθησαν να βρουν κι άλλο γκολ ώστε να γυρίσουν… τούμπα το ντέρμπι. Την ίδια στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν έξαλλος με τους ποδοσφαιριστές του μιας και δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και τους ζητούσε να πιέσουν ψηλά, κάτι που είχε αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 72' οι Ερυθρόλευκοι θα αγγίξουν το δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα θα φτάσει στον Καμαρά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Αφρικανό να είναι μόνος του, όμως η προσπάθεια που θα κάνει θα είναι άσχημη και θα φύγει πολύ ψηλά από την εστία του Κουέστα. Η παρουσία του Βαλμπουενά στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων θα ανεβάσει τους παίκτες του Μαρτίνς, όμως οι γηπεδούχοι θα είναι αυτοί που θα βρουν δίχτυα γυρνώντας το ντέρμπι! Ο Μπρόυνο Γκάμα θα εκτελέσει απευθείας φάουλ από πολύ καλό σημείο, θα νικήσει τον Βατσλίκ και θα κάνει το 2-1. Μετά το τέρμα οι Ερυθρόλευκοι θα πιέσουν πολύ να φτάσουν στην ισοφάριση, με τους Μασούρα και Φατινγκά όμως να μην σημαδεύουν σωστά με αποτέλεσμα οι Κίτρινοι να φτάσουν σε πολύ σημαντική νίκη ανατροπή.

Σκόρερ: 52' Καμαρά, 79' Γκάμα - 13' Ελ Αραμπί

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (90+2' Χαΐροβιτς), Ιτούρμπε (86' Ντουκουρέ), Ντιαγέ (71' Γκάμα), Μαντσίνι (71' Πάλμπα), Καμαρά (86' Μπεναλουάν).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (83' Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος (83' Ανδρούτσος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (83' Φατινγκά), Καρβάλιο (42' Μ. Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (67' Βαλμπουενά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags