Facebook Pixel ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης: Στο… τρένο των πλέι οφ ανέβηκε ο ΟΦΗ - Θα... καεί η Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-06 21:03:00

Στο… τρένο των πλέι οφ ανέβηκε ο ΟΦΗ - Θα... καεί η Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο… τρένο των πλέι οφ ανέβηκε ο ΟΦΗ - Θα... καεί η Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη απέναντι στον Απόλλωνα με 2-0 και πλέον περιμένει τα δικαστήρια!

Με «μπαλωθιές» των Βούρου (64΄) και Φελίπε (71΄) η ομάδα του Ηρακλείου νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Γεντί Κουλέ» και σε συνδυασμό με τις γκέλες του Αστέρα Τρίπολης και του ΠΑΣ Γιάννινα, σκαρφάλωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας που εξαργυρώνεται με το εισιτήριο της συμμετοχής στα πλέι οφ, με την προϋπόθεση πως οι Ηπειρώτες δεν θα πάρουν πίσω τους πέντε βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν.

Με το…καλησπέρα η κρητική ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 14΄, όταν μετά από κόρνερ του Λάμπρου ο Νέιρα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Σταδιακά ο Απόλλων άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να επισκέπτεται με μεγάλη συχνότητα την περιοχή του ΟΦΗ.

Στο 22΄ο Ντουρμισάι έκανε το δυνατό γύρισμα σημαδεύοντας τον Λάμπρου που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, χωρίς να καταφέρει να βρει τη μπάλα και να την προωθήσει στα δίχτυα.

Νέα μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΟΦΗ στο 33΄, όταν μετά από γύρισμα του Μπαλογιάννη ο Ντε Γκουζμάν με πλασέ δεν μπόρεσε να βρει στόχο με την μπάλα να χτυπά στο πόδι του Σλίβκα και να καταλήγει κόρνερ.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ανέβασε στροφές μετά το 30΄αναζητώντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα πριν από την ολοκλήρωση του α΄ημιχρόνου και χωρίς να καταφέρει να το βρει.

Δυνατά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι στο β΄ημίχρονο. Στο 52΄μετά από σέντρα του Ντουρμισάι ο Φελίπε δεν κατάφερε να βρει την μπάλα…γεμάτα από θέση βολής στη μικρή περιοχή, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε ξανά από πολύ καλό σημείο στο 59΄.   

Το πολυπόθητο γκολ για τον ΟΦΗ ήρθε στο 64΄. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Απόλλωνα ο Μεγιάδο έκανε την προβολή και ο Βούρος την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα.

Το γκολ του Βούρου έλυσε τα πόδια των παικτών του Νιόπλια που έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 71΄με τον Φελίπε να κερδίζει σε δεύτερο χρόνο τον Κότσαρη στο μεταξύ τους τετ α τετ (2-0).

Στο 74΄οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να μπουν ξανά στο ματς ωστόσο ο Βούρος έκοψε την τελευταία στιγμή τον Τσιλούλη που βρέθηκε απέναντι από τον Επασί. 

Εν τέλει οι Κρητικοί διαχείριστηκαν έτσι όπως έπρεπε το ματς ώστε να...κλειδώσουν τη νίκη τους και σε συνδυασμό με την ήττα του Αστέρα Τρίπολης απ΄την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό να...σκαρφαλώσουν στην έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, με την προϋπόθεση πως οι Ηπειρώτες θα χάσουν την έφεση που κατέθεσαν για την επιστροφή των πέντε βαθμών. 

Χωρίς προβλήματα η διαιτητία του Κωνσταντίνου Περράκη (Αθήνας). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σελίμοβιτς, Τσιλούλη, Παμλίδη, Μπαλογιάννη

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μπαλογιάννης, Λάμπρου (78΄Τσιλιανίδης), Ντε Γκουζμάν (75΄Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα (84΄Στάικος), Ντουρμισάι (84΄Καμάου), Φελίπε.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης, Ντεντάκης, Αλβες, Ρόγκνε (60΄Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Παμλίδης, Τσίμπσαχ (76΄Παπαγεωργίου), Σλίβκα, Γιαννιώτας (46΄Παμλίδης), Ντάουντα (53΄Σίγκνεβιτς), Ιωαννίδης.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags