Facebook Pixel Ολυμπιακός – Άρης: Με... ζόρια και πέναλτι καλπάζει για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Σπουδαία εμφάνιση από Άρη ξανά
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-13 20:55:00

Με... ζόρια και πέναλτι καλπάζει για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Σπουδαία εμφάνιση από Άρη ξανά

Sportdog Team
Με... ζόρια και πέναλτι καλπάζει για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός - Σπουδαία εμφάνιση από Άρη ξανά

Πολύ δύσκολη αλλά σημαντική νίκη για τους Πειραιώτες απέναντι στους Κίτρινους με εύστοχο πέναλτι του Ελ Αραμπί πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός – Άρης: Όλο και πιο κοντά είναι οι Ερυθρόλευκοι στο να… κλειδώσουν και το φετινό πρωτάθλημα, καθώς μπορεί να έπαιξαν με την… φωτιά απέναντιντι στους Κίτρινους, όμως έφτασαν στη νίκη με 2-1 με γκολ των Σισέ και Ελ Αραμπί με πέναλτι και κατάφεραν να μεγαλώσουν την διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, που παίζει αργότερα, στους 15 βαθμούς. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Μαροκινό και δοκάρι με τον Εμβιλά, ενώ οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν καθώς στην ανατροπή του Καμαρά από τον Βατσλίκ ο Μανούχος θα δώσει την εσχάτη των ποινών, όμως μετά την χρήση VAR θα πάρει πίσω την απόφασή του, αλλά και για εκείνη που έφερε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν από νωρίς διάθεση να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, έχοντας την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθώντας να βρουν χώρους ώστε να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη οι Κίτρινοι είχαν κατέβει στην αναμέτρηση με στόχο να είναι σφιχτοί αμυντικά και θέλοντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Παρά όμως την προσπάθεια για γρήγορο παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων, οι παίκτες του Μπούργκος κατάφεραν να ισορροπήσουν και να παγώσουν τον αγώνα, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να κάνουν κάποια τελική στην εστία του Κουέστα. Η πρώτη φάση θα έρθει στο 21' για τους Κίτρινους όταν μετά από γύρισμα ο Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι θα σουτάρει, με τον Ρέαμπτσιουκ να βάζει το πόδι του την τελευταία στιγμή και την μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Οι Ερυθρόλευκοι θα απαντήσουν στο 24' όταν ο Καρβάλιο θα εκμεταλλευτεί το λάθος στην άμυνα του Άρη, με τον Ελ Αραμπί να βγαίνει απέναντι στον Κουέστα, όμως δύο φορές ο Μαροκινός θα νικηθεί από τον Ισπανό τερματοφύλακα. Τέσσερα λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα χάσουν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Σούντγκρεν θα ανέβει και θα στρώσει στον Ιτούρμπε, όμως το σουτ του Παραγουανού θα αποκρούσει ο Βατσλίκ. Στο 37' οι Πειραιώτες θα κερδίσουν πέναλτι όταν Λαλά και Ροντρίγκες θα συνεργαστούν πολύ ωραία, με τον Γκάνεα να ανατρέπει τον εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Ελ Αραμπί, όμως ο Κουέστα θα πέσει σωστά αποκρούοντας την μπάλα, ενώ στην συνέχεια και μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μαροκινός θα πιάσει την κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση, όμως και πάλι δεν θα βρει στόχο. Τελικά οι Πειραιώτες θα βρουν δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Καρβάλιο, ο Σισέ θα πιάσει την καρφωτή κεφαλιά και θα κάνει το 1-0 νικώντας τον Κουέστα.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τους Πειραιώτες να ακουμπάνε το δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Μπουχαλάκη ο Εμβιλά θα πάρει την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Κουέστα, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί θα πασάρει και πάλι στον Γάλλο που θα σουτάρει, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη θα διώξει πάνω στην γραμμή. Στο 49' ο Άρης θα κερδίσει πέναλτι, όταν ο Γκάμα θα κάνει την κάθετη πάσα στον Καμαρά που θα βγει απέναντι στον Βατσλίκ, θα προσπαθήσει να τον περάσει και θα βρεθεί στο έδαφος, με τον Μανούχο να δίνει πέναλτι, κάτι που όμως δεν θα ισχύσει μετά την χρήση VAR.

Οι Κίτρινοι όμως θα καταφέρουν να φέρουν τον αγώνα στα ίσια στο 61', όταν θα βγουν στην κόντρα με τον Καμαρά να βγάζει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Εντιαγέ που θα πλασάρει σωστά τον Βατσλίκ και θα κάνει το 1-1. Αμέσως μετά το τέρμα του Άρη οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν να πιέζουν, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, με τον Μαρτίνς να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τόσο τον Τικίνιο, όσο και τον Βλαμπουενά κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 72' οι γηπεδούχοι θα φτάσουν ξανά κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Αγκιμπού Καμαρά θα σουτάρει έξω από την περιοχή, θα κοντράρει πάνω στον Φαμπιανο και θα αλλάξει πορεία, όμως ο Κουέστα θα αποκρούσει με τα πόδια.

Όσο ο χρόνος περνούσε οι Κίτρινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα στα πόδια τους κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να αυξάνουν την πιέσή τους, όμως η τελική προσπάθεια γινόταν από μακριά μιας και η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε σφίξει. Οι γηπεδούχοι θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ στο 83' όταν ο Καμαρά θα σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Φαμπιάνο και να αλλάζει πορεία, όμως ο Κουέστα θα αποκρούσει δύσκολα με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάση ο Φαμπιάνο θα κρατήσει τον Σισέ που θα πέσει μέσα στην περιοχή και τον Μανούχο να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση θα πάρει πάλι ο Ελ Αραμπί που αυτή τη φορά θα σημαδέψει σωστά και θα κάνει το 2-1 για την ομάδα του κάτι που θα μείνει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν θα καταφέρουν να απειλήσουν μέχρι το φινάλε.

Σκόρερ: 45+1' Σισέ, 85' Ελ Αραμπί (πεν) – 61' Εντιαγέ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Λαλά (81' Βρουσάι), Εμβιλά, Μπουχαλάκης ( 63΄Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (63' Βαλμπουενά), Μασούρας (46' Α. Καμαρά), Ροντρίγκες (63' Τικίνιο), Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76' Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Εντιαγέ, Γκάμα (69' Πάλμα), Ιτούρμπε (69' Χαΐροβιτς), Καμαρά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags