Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Μοιρασιά και άγχος στη Λεωφόρο! Ανώτερη η ΑΕΚ, αλλά... της έχει πάρει τον αέρα ο ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-13 21:28:00

Μοιρασιά και άγχος στη Λεωφόρο! Ανώτερη η ΑΕΚ, αλλά... της έχει πάρει τον αέρα ο ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιρασιά και άγχος στη Λεωφόρο! Ανώτερη η ΑΕΚ, αλλά... της έχει πάρει τον αέρα ο ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι και αγωνία για την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς παρά την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος. Η Ένωση ήταν καλύτερη συνολικά, όμως οι Πράσινοι που προηγήθηκαν νωρίς με τον Αϊτόρ κατάφεραν να μη χάσουν.

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου και με σκορ 1-1 καθώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο ντέρμπι, όμως το κακό πρώτο ημίχρονο δεν τον άφησε να χαρεί για πολύ το προβάδισμά του. Η ΑΕΚ ούσα καλύτερη ισοφάρισε με πέναλτι του Άμραμπατ και βάσει των ευκαιριών της και τη συνολικά εικόνα, άξιζε ακόμα και τη νίκη.

Το ματς

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, καθώς στην πρώτη του κυριολεκτικά τελική μπόρεσε να βρει γκολ! Συγκεκριμένα στο 4' ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα από κακή πάσα του Μήτογλου, ο Γκατσίνοβιτς έγινε αποδέκτης και έβγαλε εκπληκτική κάθετη για τον Αϊτόρ, με τον Ισπανό να προλαβαίνει τον Μισελέν και με περίτεχνο «σκάψιμο» να περνάει την μπάλα πάνω από τον πεσμένο Στάνκοβιτς για το 1-0!

Ωστόσο, το προβάδισμα αυτό σε αντίθεση με το ντέρμπι της κανονικής περιόδου, δεν έκανε τον Παναθηναϊκό να παίξει ακόμα καλύτερα. Η ΑΕΚ πίεζε πολύ ψηλά την άμυνα του «τριφυλλιού», χωρίς να επιτρέπει ουσιαστικά ποτέ στο πρώτο ημίχρονο την ορθολογική ανάπτυξη των «πράσινων». Ακόμα κι όταν είχε την κατοχή η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, στην πραγματικότητα δεν ήξερε τι να την κάνει. Η Ένωση έφτιαχνε με υπομονή αρκετές ευκαιρίες, με καλύτερες εκείνες του Άμραμπατ (σουτ στο 23'), του Αραούχο (κεφαλιά στο 34') και Μισελέν (σουτ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 42').

Ήταν εμφανές ότι έτσι όπως είχε παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός, ήταν θέμα χρόνου να δεχθεί την ισοφάριση. Έτσι κι έγινε. Στις καθυστερήσεις ο Αραούχο κέρδισε καθαρό πέναλτι από άτσαλο μαρκάρισμα του Διούδη, ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε από τα 11 βήματα για το 1-1 του πρώτου μέρους στο ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε και στην επανάληψη νωχελικά, με την ΑΕΚ να σκοράρει μεν τον Μήτογλου στο 49' αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθώς ως οφσάιντ. Η Ένωση έβγαζε περισσότερη ενέργεια παντού (μαρκαρίσματα, τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις), με τους «πράσινους» να μην θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα του έκλεισε πολύ καλά την κανονική διάρκεια της Super League.

Με την είσοδο των Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο και Κώτσιρα στο χορτάρι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε και τη διάταξη από 4-2-3-1 σε 4-3-3, σε μία προσπάθεια να αλλάξει την πραγματικά κακή εικόνα του «τριφυλλιού». Πέραν του γκολ, οι «πράσινοι» δεν είχαν καταφέρει να επιδείξουν τίποτα άλλο με τη συμπλήρωση μίας και πλέον ώρα αγώνα.

Στο 68ο λεπτό ο Αϊτόρ έκανε ωραίο σέντρα από τ' αριστερά, ο Παλάσιος πήδηξε και πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ, όμως δεν τη βρήκε γεμάτα με αποτέλεσμα να μην απειλήσει τον Στάνκοβιτς. Γενικώς, οι αλλαγές άλλαξαν εντελώς την εικόνα του ντέρμπι υπερ του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να έχουν πλέον εκείνοι την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά να μην βρίσκουν τη μεγάλη φάση.

Στο 83' ο Αραούχο βγήκε στην αντεπίθεση και αστόχησε εκτελώντας από πλάγια θέση, με τον Παλάσιος ένα λεπτό μετά να πατά στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή και να σουτάρει, ωστόσο το τελείωμα του Αργεντινού ήταν στο κέντρο της εστίας και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς.

Οι ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (59' Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (46' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Αϊτόρ (90+2' Βιτάλ), Καρλίτος (59' Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (88' Λε Ταλέκ), Χατζισαφί, Άμραμπατ (78' Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (76' Γέβτιτς), Τσούμπερ (88' Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags